B-tytöt niistivät PSS:n päätöserän maaleilla

06.10.2011

Tiikereiden B-tytöt avasivat kauden voitokkaasti PSS vastaan. Tiikerit käänsivät tasaisen ottelun voimasuhteet vasta päätöserässä tehden viisi maalia.

PSS - Tiikerit 2-6 (1-0, 0-1, 1-5)

Porvoossa pelattu ottelu oli monelle Tiikeritytölle ensimmäinen SM-sarjan peli, mikä näkyikin selvästi ottelun alussa, eikä pelkästään nuorten pelaajien otteissa, vaan koko joukkueen tekemisessä. Pelaaminen oli hermostunutta, pallo karkaili ja pomppi turhan paljon. Pelaajien jalatkin taisivat olla kohmeessa. Sen sijaan PSS oli hereillä vierasjoukkuetta paremmin. Jo kuudennella minuutilla PSS rokotti ylivoimalla Tiikeripuolustuksen lainatessa palloa kaverille, joka pääsi tuikkaamaan sisään aivan Arla Salon nenän edestä (1-0).

Maalin jälkeen porvoolaisten vyörytys Tiikeripäädyssä jatkui. Onneksi PSS:n laukaukset sinkoilivat ohi ja yli maalin, eikä koko ottelun loistavasti pelanneen Allun tarvinnut tehdä suurempia haavuseivejä. Pakko myöntää, että PSS hallitsi ensimmäistä erää selvästi. Tiikerit taapertivat, pelasivat tunnustellen ja hitaasti. Ainoastaan joukkueen juniorikaarti osoitti yritteliäisyyttä.

Toiseen erään ainakin Tiikerikatsomossa toivottiin joukkueen heräämistä. Sitä ei kuitenkaan merkittävästi nähty erän alussa. Pikkuhiljaa Tiikerijäsenet alkoivat vertyä pelin edetessä, ja viisikkopelaamisen tunnusmerkkejä alkoi näkyä. Silti PSS oli kenttätapahtumien hallitsevampi osapuoli. PSS:n onnistuneemmalla viimeistelyllä tilanne olisi voinut olla Tiikereille tuskaisempi.

Erän loppupuolella Tiikerit terästivät otettaan. Pallo alkoi jo löytää joukkuekavereita, ja peli-ilmekin alkoi kirkastua. Tiikereiden prässi tuotti tulosta aivan erän lopulla, kun Pinja Valtonen sai katkottua PSS:n syötön. Pinja laittoi ranteet lukkoon ja sivalsi tasoituksen (1-1) maalin takakulmaan juuri oikeaan aikaan.

Päätöserään molempien joukkueiden valmennus teki muutoksia ketjukokoonpanoihin. Tiikerit aloittivat todella rokkaamaan, sillä niin eritasoista tekemistä joukkue esitti kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Tiikeritytöt katkoivat PSS:n yritykset keskialueella. Pallo lipui Oona-Mikaela Kyllöselle, joka nosti nopeasti ja siirsi sivuun täyteen vauhtiin ehtineelle Isa Björkellille. Isa kiitti ja kuittasi sijoittamalla pallon tarkasti PSS:n veskarin ohi (1-2). Vain minuuttia myöhemmin Silja Eskelinen ja Noona Björkman olivat pahan teossa porvoolaisten kannalta. Silja tarjoili ja Noonan vetotaidoista saatiin ensimmäinen näyte, kun pallo löytyi taas PSS:n maalista (1-3).

Kun maalihanat olivat saatu auki, niin mitä sitä jarruttelemaan. Oona-Mikaela syötti Noonalle, joka suhteellisen pienestä kulmasta täräytti Tiikerit jo kolmen maalin karkumatkalle (1-4). PSS oli päättänyt taistella ja niinpä porvoolaiset kavensivat tilanteeksi 2-4 varsin nopeasti Tiikeripuolustuksen haparoidessa.

Lopullista niittiä Tiikerit tarjoilivat heti päätöserän puolivälin jälkeen. Pallon riistosta keskialueella Oona-Mikaela nosti terävästi ja vapautti syötöllään Noonan läpiajoon. Eikä Noona erehtynyt, vaan sijoitti pallon veskarin ulottumattomiin (2-5). PSS haki vimmatusti kavennusta kuudella neljää vastaan Tiikereiden jäähyn aikana, mutta onneksi ilman tulosta. Loppunumerot 2-6 syntyivät Siljan esityöstä, josta Noona pääsi laukomaan reikäpallon tyhjiin PSS:n pelatessa ilman maalivahtia.

Tiikereiden valmennuksen kannalta ottelu oli haastava. Ottelun jälkeen Joni Kokkonen ja Juha-Pekka Lehtonen olivat helpottuneita. "Tottakai pitää olla tyytyväinen kolmannen erän ryhtiliikkeeseen, mutta kaksi erää meni ihmetellessä. Yhteisharjoittelun puute näkyi nyt konkreettisesti, mutta se ei ollut koko totuus. Onnistuneet muutokset päätöserään toivat tarvittavat pinnat, mutta paketti pitää silti saada toimimaan alusta asti oikealla asenteella ja sillä tasolla, millä oikeasti osataan pelata. Töitä pitää vielä tehdä rajusti." Näihin terveisiin on pakko yhtyä, sillä sunnuntaina on vastassa viime kauden Suomen Mestarit eli TPS. Silloin ei enää näennäistekemiset auta. Vastustaja on sen verran laadukas tapaus.

Ottelun tilastot, ottelukuvat kuva-albumissa ja tyttösalibandyn galleriassa.

Otteluraportti PSS:n sivuilta

Valokuvat: Tuula Heino-Kyllönen

-JOK-

17.04.2023Pelaajahaku kauden 2023-2024 joukkueisiin käynnissä!
03.02.2022Tiikerit nousi Suomen kärkikymppiin lisenssipelaajien määrissä!
26.02.2024Tiikerit varmisti paikan F-liigakarsintoihin!
17.09.2012AB-tytöille Tribal Cupista hopeaa
05.07.2012Joukkue kasassa kaudelle 2012-2013
16.04.2012Tiikerit B- ja C-tyttöjen avoimet harjoitukset to 19.4 alkaen
27.03.2012B-tytöt kesälomalle
24.03.2012Koovee kuritti B-tyttöjä, puolivälierän ratkaisua haetaan su klo 16:45 Tiikeri Areenalla