Nahkeat pisteet Mosahallista

24.01.2016

Paikallispeli ja vastassa vieraskentällä Tapanilan Erä!

Lähtökohdat otteluun olivat paljon pahemmat, mitä sarjataulukko kertoo. Kohtalaisen tasaisessa sarjassa illan kotijoukkue on tämänkin pelin jälkeen vain neljä pistettä playoff paikasta. Kun runkosarjaa on pelaamatta molemmilla joukkueilla nyt 7 ottelua niin tiedettiin että Erä tavallaan aloitti jo oman playoffinsa tänään ja tarvitsee kaikki mahdolliset pisteet. Vastassa siis loppuun asti taisteleva joukkue. Tiikerit on asettaneet kauden tavoitteeksi playoffit ja kaikki tekeminen toukokuusta lähtien on tehty silmälläpitäen sitä että keväällä joukkue olisi parhaassa mahdollisessa iskussa. Juuri nyt on se aika, että treeneissä mennään fysiikka edellä, kovaa on menty ja hetkinen mennään vieläkin kovempaa. Tiedossa on ollut pitkään että tammikuu tulee olemaan vaikea ja kovaa treenaaminen ei voi olla näkymättä peleissä. Mutta voittaakseen sodan, pitää valita mitkä taistelut häviää. Tänään ei hävitty, mutta se ei olisi välttämättä suuri vääryyskään ollut. Koko kauden laajaa rinkiä pyörittänyt Tiikerilauma sai aamulla viimeiset huonot uutiset kun kaikkiaan viisi pelaaja tippui kokoonpanosta kokonaan pois sairastumisien takia. Eli kentälliset uusiksi vielä ennen ottelua..

Ottelu alkoi kotijoukkueen viedessä peliä. Erä oli kaikin tavoin tänään valmiimpi ja tahtotaso oli Mosalaisilla kova. Kaksinkamppailut, irtopallot ja kulmaväännöt jäivät lähes poikkeuksetta kotijoukkueelle. Lukuisista paikoista huolimatta kotijoukkue sai pallon vain kahdesti loistavan ottelun pelanneen Jere Koivun taakse. Tiikerit vastaavasti onnistui omista paikoistaan ja erätauolle mentiin kenttä tapahtumiin nähden ei niin oikeutetusti 2-5 Tiikeri johdossa.

Toisen 20 minuutisen alkumetreille saatiin käsittämätön alivoima, jonka Erä käytti hyväkseen ja kavensi pelin 3-5:een. Yleisökin luuli hetken että tämä oli se ottelun "ohi ymmärryksen" menevä vihellys mutta valitettavasti se ei ollut. Piiparipariskunnan paras tuli kolmannessa erässä, Victor Nybergille vihelletty koukkaaminen, kun hän juoksi vastustajan kiinni ja ohi 5 metrin takamatkalta. Illan yv:t kotijengille muuten 4-0. Pakko vain toivoa että kyseiset sepät eivät ole keväällä ratkomassa pelejä! Erä sai joka tapuksessa kavennuksesta hyvän vaihteen päälle ja voitti toisen erän 3-1.
Tiikereille helpottavan 5-6 maalin lusikoi Leevi Honkanen Nybergin syötöstä. Erätauolle siis maalin johdossa.

Kolmas erä oli illan paras vierasjoukkueelta ja pallohallinta otettiin ajoittaan täydellisesti omiin lapoihin, mutta muutamat helpot virheet kostautuivat. Nälkäinen Erä tuli vielä mukaan peliin kaventaessa ajassa 57.57 6-7:ään. Maalissa hyvin pelannut Koivu otti loppuun vielä muutamat huippu torjunnat ja kun lopulta erä voitettiin 1-2, niin pisteet matkasivat Tikkurilaan. Tapanilan Erä oli tänään todella hyvä ja mikäli pystyy pitämään tuon tason pelissään, niin tuolla pelillä tulee ottamaan pisteitä sen verran, että pelaa keväällä playoffeissa.

Tiikereiden parhaimmistoa oli tänään maalivahti Koivu, pitkään eri vaivoista kärsinyt Eino Saarinen (0+1), joka ei ole vielä 60 min kunnossa, mutta Eino pelasi kuitenkin tänään kauden parasta peliään. Myös ikitaistelija Mikael Fredriksson (1+1) sai itsensä tänään hyvin paikoille, mutta ennen kaikkea puolusti todella hyvin.

Tästä jatketaan vielä koviin treeneihin ja viikon päästä kohdataan kotona Nokian KRP, joka piti pisteet syksyllä Pirkanmaalla. Tänään kuitenkin kolmella kentällä ja koko materiaalilla pelannut Tiikerit voitti, vaikka esitys oli kaukana kauden parasta. Hyvän joukkueen merkki on, että voi huonollakin pelillä saada pisteitä. Meillä on hyvä joukkue!

10.04.2024Hieno kausi päätökseen upean kotiyleisön edessä!
28.03.2024F-liigakarsintojen 2. kierros käynnistyy - Tiikerit vs EräViikingit Tikkurilan Urheilutalo la 30.3 klo 17!
23.03.2024Hurja takaa-ajo päätöserässä siivitti Tiikerit voittoon ja Liigakarsintojen 2. kierrokselle!
21.03.2024Tiikereille vierasvoitto Liigakarsinnoissa - Sarja katkolla Tikkurilan Urheilutalo la 23.3 klo 17