Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #3 Aki Kolari & #88 Sami Aalto

28.09.2021

tiikerittutuksi388.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa. 

Tänään esittelyvuorossa ovat tuoreet Tiikeri-kasvot, itäiseltä Uudeltamaalta Vantaanjoen varrelle seilanneet puolustaja Aki Kolari ja hyökkääjä Sami Aalto.

Ensimmäiseksi esittelyvuoroon otetaan 29-vuotias Sami Aalto. Alkukauden keskushyökkääjän paikkaa operoinut Aalto siirtyi Tiikerien paitaan sipoolaisen ÅIF:n paidasta, mutta mittavimmat meriitit Aalto on kerännyt Loviisan Torin edustuksessa. Meriittilistalta löytyy myös liiganousuun johtanut Divari-kausi Welhojen riveistä kaudella 2016-17 ja vuoden mittainen pyrähdys Sveitsiin kaudella 2018-19.

Aalto kantaa selässään pelinumeroa 88. Tuomas Tiainen kertoi aiemmin omassa haastattelussaan menettäneensä haluamansa tuplakasin kokeneemmalle pelaajalle, ja tämä pelaaja sattuu juurikin olemaan Aalto. Kun kysytään tarinaa Aallon pelinumeron taustalla, löytyy häneltä itseltäänkin hyvin identtinen tarina nykyisen pelinumeronsa taustalta:

- Junnuna siirryin Loviisan Torin liigajoukkueeseen, siihen asti olin aina pelannut numerolla 8. Siellä oli semmoinen kaveri nimeltään Andreas Hietala, eli vähän kokeneemman puolen pelaaja meikäläiseen verrattuna, josta syystä natsat eivät aivan riittäneet ottamaan kasia numeroksi. Mietin sitten numeroa, millä lähtisin pelaamaan, joten laitoin siihen toisen kasin perään, virnistää Aalto.

Vuosia on vierinyt ja roolit ovat vaihtuneet siten, että nyt Aalto kuuluu nuoren Tiikeri-lauman kokeneeseen kaartiin. Aallon pelaajapreesens on aina huokunut kovaa vaatimustasoa ja esimerkillä johtamista kentällä. Tästä omaa viestiään kertoo Aallon nimitys joukkueen kapteenistoon, jota voidaan pitää tulokaspelaajan kohdalla jokseenkin harvinaisena.

Aallolta löytyy aiempaa liigakokemusta 27 ottelun verran ja Divari-kokemusta 73 ottelun verran, mutta alkanut kausi on hänen ensimmäisensä Tikkurilassa. Aalto muistelee päätymistään Tiikereihin seuraavasti:

- Ensimmäinen kausi Tiikereissä tosiaan käynnissä, toukokuun loppupuolella hyppäsin joukkueen mukaan. Ykän kanssa oli viestittelyä puolin ja toisin, jonka tuloksena päädyttiin siihen, että Tiikerit olisi oikein hyvä paikka pelata ensi kausi. Sillä tiellä nyt ollaan, Aalto toteaa.

Toistaiseksi lyhyestä Tiikerit-historiastaan huolimatta Aallolle on jo muodostunut kuva joukkueen parhaasta puolesta:

- Parasta on varmaankin meno täällä treeneissä. Vaikka ollaan nuori jengi, niin kasassa on kunnianhimoinen porukka. Jos löysäillään treeneissä, niin tulee vähän sanomista. Hyvällä huumorilla kuitenkin vedetään joka treenit alusta loppuun, vähän kilpaillaan keskenämme. Tekeminen arjessa on tällä hetkellä ollut parasta, piirtelee Aalto.

Nyt kun yleisörajoitukset Uudellamaallakin haihtuneet, toivottaa Aalto muiden pelaajien tavoin Tiikeri-kannattajia sankoin joukoin Urheilutalon kuppeihin:

- Tulkaa tänne hallille ja kannustakaa meidät voittoon, kiteyttää Aalto.

Toisena haastatellaan vieressä seisova Aki Kolari. 26-vuotias, omien sanojensa mukaan miltei koko uransa puolustajana luutinut Kolari pelaa Aallon tavoin ensimmäistä kauttaan Tiikerien paidassa. Joukkueessa lempinimeä Kiki totteleva Kolari siirtyi Tiikereihin Loviisan Torin joukkueesta, jonka riveissä hän pelasi viimeisimmän pääsarjakautensa kaudella 2019-20. Saapuminen Tiikereihin varmistui Aallon vanavedessä:

- Hyppäsin joukkueen mukaan heinäkuun loppupuolella. Ykä sieltä joukkueejohdosta soitteli, että miten, olisiko kiinnostusta lähteä kokeilemaan, sillä nyt kulkisi Kotkasta toinenkin kaveri, sanoo Kolari. 

Loviisassa Kolarin tilille kertyi kaksi viimeisintä Divari-kautta, mutta aiempi Divari-kokemus löytyy Welhojen riveistä, kun mies oli Aallon tavoin nostamassa Kuopiota liigakartalle. Kolari viihtyi Welhojen paidassa vielä yhden liigakauden, ennen siirtymistään Loviisaan. Ensimmäiset liigapelit Kolari kuitenkin kirjautti jo A-juniori-ikäisenä Happeen paidassa, kun Happeen kausi 2015-16 päättyi SM-pronssiin.

Haastattelija ensikosketus pelaajaan viittaa siihen, ettei mies ainakaan joukkueen sisällä aiheuta sukunimensä mukaisia episodeja, mutta vastustajat toki voivat olla eri asia. Rauhallisuutta ja tyyneyttä huokuva Kolari kantaa selässään numeroa 3. Omien sanojensa mukaan numeron taustalle ei kytkeydy kovin eeppistä tarinaa:

- Ei siihen mitään sen kummempaa tarinaa liity, se on ollut itselläni yhtä kautta lukuun ottamatta koko uran ajan. Silloin junnuna joku piti päättää ja sieltä taidettiin tämä kolmonen lyödä kouraan, sillä mennään edelleen, Kolari muistelee.

Kahden kuukauden otannalla Kolarille tuskin on muodostunut vielä kovin laajaa näkemystä, mutta ensi tunutumalla mies pystyy nimeämään Tiikereiden parhaan puolen seuraavasti:

- Kyllä se on tekeminen täällä treeneissä. Treeneihin on hauska tulla ja sieltä on hauska lähteä kotiin. Ja on vielä hyvällä tuulella, kun pääsee kotiinkin! Se on ollut hyvinvointia edistävä tekijä tässä, Kolari kertoo.

Kolari toivoo muiden pelaajien tavoin näkevänsä hallilla runsaasti Tiikeri-faneja ja pääsevänsä tutustumaan faneihin otteluiden jälkeen:

- Komppaan Samia, että toivottavasti korona suo ja nähdään hallilla. Tulkaahan jutulle pelin jälkeen, toivoo Kolari.

Aiemmin haastattelut pelaajat:

#11 Juuso Salo & #7 Mattias Kokljuschkin

#81 Tuomas Tiainen & #29 Valtteri Järnfors

#16 Miika Iskanius & #71 Eemeli Horttanainen

#57 Christian Remes & #56 Karri Budde

#91 Mikko Ylikojola & #45 Jens Beijar

Teksti: Gabriel Airaksinen

13.01.2023Tiikeriperheille kevään pelit erikoishintaan perhelipulla!
16.09.2022Tiikerit nälkäisenä Divarikaudelle 2022-2023
10.03.2022Pelaajahaku kauden 2022-2023 joukkueisiin käynnissä!
03.02.2022Tiikerit nousi Suomen kärkikymppiin lisenssipelaajien määrissä!
18.11.2021Liikuttavin tapahtumapäivä la 20.11
05.10.2021Tiikerit tutuksi: #33 Kevin Starck & #13 Timon Merz
02.10.2021Tiikerit tutuksi: #26 Valtteri Laine & #93 Veeti Valajärvi
30.09.2021Tiikerit tutuksi: #61 Mikko Sjöholm & #92 Olli Taskinen
28.09.2021Tiikerit tutuksi: #3 Aki Kolari & #88 Sami Aalto
26.09.2021Tiikerit tutuksi: #91 Mikko Ylikojola & #45 Jens Beijar

Siirry arkistoon »