Karate: Tikkurilan Tiikereille unelma-aloitus syyskauteen Saksan Banzai Cupista

22.09.2014

Saksan Banzai-Cup Open on eräs euroopan suurimpia kilpakaraten junioriturnauksia ja kilpailu veti tänä vuonna Berliinissä 20-21.9 järjestettyyn kilpailuun lähes 1600 kilpailijaa 27 eri maasta. Tikkurilan Tiikereistä kilpailuun osallistuivat Joanna Salonen, Tessa Kauppinen, Jimi Salonen, Julia Salonen ja Jemina Salonen.

Tiikerit oli menestynein suomalaisseura kilpailuissa yhdellä hopealla ja kolmella pronssilla!

Joanna Salonen, 16-17v +59kg
Ensimmäisen kierroksen vastustaja Tanskasta kaatui pistein 1-0. Seuraavan kierroksen Joanna voitti skotlantilaista vastaan pistein 3-0. Semifinaali Hollantilaista vastaan päättyi puolestaan harmittavasti 0-1 lukemiin mutta näin Joanna pääsi suoraan pronssiotteluun. Pronssiottelussa vastassa oli puolalainen ja Joanna hienosti 2-0 voittoon. Pronssia!

Tessa Kauppinen, 16-17v -59kg
Tessan ensimmäinen ottelu päättyi englantilaista vastaan pistein 1-6. Englantilainen otteli kuitenkin sarjan finaaliin ja Tessa pääsi keräilyotteluihin. Keräilyottelu tanskalaista vastaan päättyi kuitenkin 0-5 tappioon.

Juniorit 16-17v, avoin painoluokka
Joanna ja Tessa osallistuivat myös junioreiden avoimeen sarjaan. Joannan taival päättyi nyt ensimmäiseen otteluun 0-2 pistein tanskan mm-edustajaa vastaan. Tessa puolestaan löysi nyt ottelurutiinin ja voitti sekä ensimmäisellä että toisella kierroksella saksalaiset vastustajat. Kolmannella kierroksella tuli tappio puolalaista vastaan joka puolestaan meni finaaliin. Tessa pääsi näin keräilyotteluun samaa englantilaista vastaan jolle oli hävinnyt -59kg sarjassa ja nyt oli Tessan vuoro voittaa. Tämä toi paikan pronssiotteluun jossa vastassa oli sama tanskalainen jonka Joanna oli voittanut +59kg:n sarjassa. Ottelutaktiikka olikin selvillä tanskalaista vastaan ja Tessa hienosti pronssiottelun voittoon!

Kadetit 14-15v -52kg, ottelu
Jimillä ensimmäinen ottelu päättyi voittoon 1-0 pistein puolalaista vastaan. Myös toisella kierroksella vastassa oli puolalainen: Jimi oli vielä viimeisten sekuntien aikana johdossa pistein 1-0 mutta viimeisillä sekunneilla kakkoskategorian varoitukset tulivat täyteen rajan ylityksestä ja harmittava tappio. Ei keräilyä.

12-13 tytöt -55kg, ottelu
Julia Salonen aloitti oman sarjansa huikeasti: 1.kierroksella voitto saksalaisesta, 2.kierroksella voitto tanskasta, 3.kierroksella voitto tanskasta, finaalissa lopulta vastassa taas saksalainen. Finaali oli hyvin tasainen mutta lopulta saksalainen voittoon pistein 3-2. Hopeaa Julialle!

-10v tytöt ottelu, avoin painoluokka
9-vuotias Jemina Salonen aloitti sisarustensa tapaan voittaen ensimmäisen ja toisen kierroksen. Kolmannella vastaan tuli puolalainen joka voitti ottelun. Jemina pääsi näin pronssiotteluun ja voitti upeasti pronssia voittamalla skotlantilaisen vastustajansa.

17.04.2023Pelaajahaku kauden 2023-2024 joukkueisiin käynnissä!
03.02.2022Tiikerit nousi Suomen kärkikymppiin lisenssipelaajien määrissä!
26.02.2024Tiikerit varmisti paikan F-liigakarsintoihin!
03.11.2015Tiikereille 2 kaksoisvoittoa Karaten Stockholm Openissa
05.12.2014Karate: Emmille kultaa ja hopeaa Katanashiaista
04.11.2014Karate: Tiikereille 4 mitalia Ruotsista
22.09.2014Karate: Tikkurilan Tiikereille unelma-aloitus syyskauteen Saksan Banzai Cupista
08.05.2014Tiikereiden Ann-Marie Nummila kolmannelle kierrokselle Karaten EM:issä