Tiikerit 03Edustus Selected Team Cupista hopeaa

26.09.2016

Tiikereiden 03 edustusjoukkue pelasi viikonloppuna Karlstadissa Selected Team Cup kutsuturnauksessa hienosti, ottaen hopeaa. Turnauksen taso oli edellisiin verrattuna selvästi kovempi ja siksi suoritusta voidaan pitää erinomaisena.

Edarin pelit alkoivat alkusarjan ottelulla Nykvarnin joukkuetta vastaan, jonka onnistuimme voittamaan 5-4. Voitto Nykvarnista on harvinaista herkkua ja vain kourallinen joukkueita on tämän onnistunut tekemään. Joukkuetta voidaan pitää tällä hetkellä maailman parhaana 03 joukkueena. Varsinkin pallollisessa pelissä joukkue on selvästi edellä Suomalaisia huippujoukkueita. Ongelmat heillä ovatkin enemmän taktisella puolella, johon perinteisesti Ruotsalaiset eivät juuri ole panostaneet, varsinkaan nuorissa junioreissa.

Voitto Nykvarnista nosti tunnelmat tappiin ja seuraavana päivänä edari taisteli itsensä selvään lohkovoittoon ottaen päänahat sekä Karlstadista, että Varmdöstä. Näin ainakin teoriassa turnauksen loppuohjelma olisi helpompi.

Puolivälierässä vastaamme asettui Roterbron joukkue, joka ei onnistunut voittoja alkulohkosta ottamaan. Joukkue taisteli jokaisessa pelissään hyvin ja pystyi kaikesta huolimatta pitämään peliensä loppunumerot siedettävinä ja varsinkin tiukka 5-2 tappio Siriusta vastaan oli kova saavutus. Puolivälieräottelu alkoi edarin kannalta erittäin nihkeästi ja Roterbro otti nopeasti 2-0 johtoaseman. Tämän jälkeen teimme turnauksessa ensimmäistä kertaa taktisia muutoksia, jotka tuottivat tulosta. Ennen ensimmäistä erätaukoa saimme tasoitettua pelin kovan painostuksen päätteeksi. Toisessa erässä nostimme vauhtia edelleen ja tähän vastustaja ei enää pystynyt vastaamaan. Loppujen lopuksi edarin voitto tuli selkeällä erolla.

Välierään vastaamme saimme taas uuden tuttavuuden Örebrosta. ÖSK Ungdom joukkue oli hävinnyt ennen välierää ainoastaan Siriukselle, joten tiukka peli oli odotettavissa. Örebro pääsikin meidän pienen merkkausvirheen johdosta ottelussa 1-0 johtoon. Tästä emme kuitenkaan lannistuneet vaan melko pian tasoitimme ottelun ja ensimmäisen erän päättyessä olimme hankkineet 4-1 johtoaseman. Tämä hankittu johtoasema säilyi ottelun loppuun saakka ja finaalipaikka ensimmäistä kertaa oli tosiasia. Vaikka pelin loppunumerot olivat niinkin selvät kuin 9-1, ei vastustajaa voi pitää todellakaan heikkona. Tällä kertaa pelasimme yhden kauden parhaista peleistämme ja tämä kovatempoinen pelimme oli täyttä myrkkyä Örebrolle.

Finaaliin edarin seuraksi oli itsensä vaikeuksien kautta selvittänyt, kukapas muukaan kuin Nykvarns IF. Oli siis revanssin paikka. Peli oli kaiken kaikkiaan täysin erilainen, kuin edellinen kohtaamisemme. Jostain syystä meiltä oli jo suurin virta kadonnut liekö koti-ikävällä ollut osuutta asiaan. Ensimmäisessä erässä olimme täysin pesukoneessa. Tässä vaiheessa vain ihme pelasti meidät täydelliseltä nöyryytykseltä. Taas oli aika tehdä muutoksia peliimme ja saimmekin hiukan otetta pelistä. Pelin ollessa 3-0 näytti siltä, että emme onnistuisi maaleja tekemään sen verran tiivis oli vastustajan puolustus. Loppujen lopuksi onnistuimme kaventamaan pelin ja momentum alkoi kääntymään puolellemme. Toisen erän viimeisellä sekunnilla onnistuimme toistamiseen maalin teossa, mutta tuomari hylkäsi maalin korkeasta mailasta johtuen. No, korkea maila se olikin mutta kylläkin vastustajalla. Joka tapauksessa maalia ei hyväksytty. Kolmanteen erään lähdimme kaikki peliin periaatteella, joka tuottikin tulosta. Peli oli tässä vaiheessa 3-2. Ottelun viimeisillä sekunneilla pelatessamme ilman maalivahtia, pääsimme maalin edestä laukomaan kahdesti mutta ylärimaa lähemmäksi emme päässeet.

Nykvarns IF juhli kolmatta kertaa peräkkäin turnauksen voittoa, mutta keskinäiset otteluvoittomme ovat nyt 2-2. Joukkueena saimme runsaasti kokemusta kovista peleistä ja vain yksi tappio tämän tasoisessa turnauksessa on kova saavutus. Toivotamme Nykvarnsille onnea tulevaan kauteen ja toivottavasti kohtaamme vielä revanssin merkeissä.

17.04.2023Pelaajahaku kauden 2023-2024 joukkueisiin käynnissä!
03.02.2022Tiikerit nousi Suomen kärkikymppiin lisenssipelaajien määrissä!