Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #57 Christian Remes & #56 Karri Budde

24.09.2021

tiikerittutuksi5756.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa. Haastatteluvuorossa aiemmin ovat jo olleet Juuso Salo ja Mattias kokljuschkin, Tuomas Tiainen ja Valtteri Järnfors sekä Miika Iskanius ja Eemeli Horttanainen.

Tänään haastattelun muodossa näyteikkunaan pääsevät pitkäaikainen Tiikeri, edustusmiehistön väriläiskä Karri Budde ja muutaman kauden takaa Tiikereiden Divari-nousun jatkoaikaosumallaan sinetöinyt Christian Remes.

Ensimmäisen esittelyvuoronsa saa Remes, 23. Miehen nimi painui monen salibandya seuraavan mieleen kaudella 2016-17, kun Remes iski Divarikarsintojen ratkaisuottelussa voittomaaliksi jääneen osuman aivan varsinaisen peliajan lopussa PHSB:ta vastaan, siivittäen Tiikerien nousun pääsarjatasolle. Seuraavaksi kaudeksi mies siirtyi Oilersiin ottamaan ensiaskeleensa liigatasolla, mutta palasi sinipaitaan Tiikereiden noustua liigaan kaudeksi 2019-20. SSV-kasvatti on pelannut miesten edustusjoukkueen lisäksi Tiikereissä myös A-poikien SM-sarjaa. Päätöstään palata Tiikereiden paitaan Remes muistelee lämpimästi:

- Miehissä lähtee nyt käyntiin kolmas vuosi. Silloin Tiikerit oli noussut liigaan ja täällä olin nuorempana pelannut sekä hyvin viihtynyt, joten ajattelin olevan oikea aika siirtyä takaisin. Aika lähellä myös omaa kotiani, mikä helpottaa liikkumista. Kiva seura ollut, tiivistää Remes.

Laitahyökkääjänä viihtyvä, joukkuekavereiden kesken lempinimellä Chrisu kulkeva pelimies on yksi Tiikerilauman terävimmistä kulmahampaista. Tästä osviittana ovat Tiikereiden paidassa 51 liigaotteluun syntyneet 33 tehopistettä. Liiga-avauksessa syntyneet kaksi maalia Indiansia vastaan toimivat varmasti maistiaisina siitä, että numero 57 esiintyy tehotilastoissa useasti tällä kaudella. Tarina pelinumeron taustalla juontaa juurensa haluun tehdä erikoisempi valinta:

- Ei nyt mitään kummempaa tarinaa taida olla. Ehkä jotain erikoisempaa hain nuorempana, tein varmaan jotain huikeita matikkalskuja ja totesin että "tää näyttää siistiltä, kokeillaan tämmöistä". Sillä nyt olen mennyt aika pitkään, on toiminut ja on vähän erilainen, diggaan omasta numerostani, kertoo Remes virne kasvoillaan.

Supliikki Remes on saavuttanut Tikkurilassa fanien suosion kyvyllään ottaa yleisö haltuun ja ratkaisemalla pelien isoimmilla hetkillä. Kovan maalintekotaidon lisäksi häneltä löytyy myös silmää pelinrakentajan rooliin, joka tekee hänestä vaarallisen vastustajan. Yleisön lisäksi mies lienee pidetty pelaaja myös Tiikereiden pukukopissa, mistä kielii myös toinen hänen lempinimistään, jonka kirjoittaja jättää painamatta oman journalistisen maineensa suojelemiseksi. Aiemmat haastateltavat ovat suitsuttaneet Tiikereissä vallitsevaa hyvää meininkiä, ja Remes jatkaa heidän kanssaan samoilla linjoilla, kun kysytään Tiikereiden parasta puolta:

- Parasta on ehdottomasti joukkuekaverit ja se, että saa kopissa heittää kaiken maailman juttuja. Se, että on aina hauska tunnelma ja treeneihin tullessa on aina hauskaa. Ehdottomasti kiva porukka, jonka takia on kiva olla täällä, niputtaa Remes.

Remes toivoo muiden pelaajien tavoin yleisön löytävän Urheilutalolle hyvällä prosentilla:

- Nyt kun tuo korona on toivottavasti taputeltu, niin tervetuloa katsomaan ja toivottavasti törmäillään hallilla. Toivotaan, että Tiikerit näyttää erittäin hyvältä askissa, joten tulkaa tsiigaamaan ja pidetään yhdessä hauskaa täällä, julistaa Remes.

Mikrofoni kääntyy seuraavaksi vierustoveriin, kun piinapenkkiin pääsee Karri Budde. Puolustajan paikkaa operoivalla Buddella, 26, ei erityisempää lempinimeä miehen omien sanojensa mukaan joukkueessa ole, vaan joukkueessa häntä puhutellaan joko etu- tai sukunimellä. Eksoottinen sukunimi on jäänyt varmasti myös Urheilutalon satunnaisvierailijoiden mieleen, omaahan Budde mittavat kilometrit Tiikerien paidassa.

Jos aiemmin haastatteluvuorossa ollut Remes osaa ottaa yleisönsä haltuun, niin sen totisesti taitaa myös Budde. Tästä saatiin esimakua jo tämän kauden liiga-avauksessa, kun Budde tuuletti joukkueen ensimmäistä pallonriistoa voimakkaasti kentällä ollessaan. Tätä energiaa Tiikerit tulee peleissä kaipaamaan, eikä ole varmaa kovin väärin olettaa Budden tuovan vastaavanlaista tsemppiä joukkueen arkitekemiseen. Budde omaa kaiken potentiaalin nousta F-liigakauden kulttipelaajaksi ja someilmiöksi.

Numerolla 56 Tiikereiden takalinjoilla putsaava pakki muistelee tarinaa numerovalintansa taustalla seuraavasti:

- Koitin tuossa keksiä sillä aikaa, kun Chrisu värjäsi jotain hyvää. Mutta itselläni vähän samaa, että halusi juniorina vähän isomman numeron, koska silloin ei pienet numerot olleet muotia. Tähän sitten päädyin, nythän tässä on etuna se, että pääsee Chrisun vieressä kentälle. Jos nyt pitäisi valita, niin valitsisin varmaan mahdollisimman pienen, virnistää Budde.

Haastattelija ei voi vastustaa kiusausta olla kysymättä, kumman Budde valtsisi nyt numerokseen, 5 vai 6:

- Varmaan vitonen, mennään sillä, Budde naulaa.

Puolustajan roolille ominaisesti Budden pelaamisessa ei tehopisteet korostu, mutta kuten jokaisessa säännössä, myös poikkeuksia ilmenee. Todellinen suonenveto nähtiin viime sarjakauden alussa Jyväskylän Monitoimitalolla, kun Budde pääsi nautiskelemaan kahden maalin iltaa. Tuon illan perusteella Budde triplasi toistaiseksi uransa aikana syntyneiden liigamaalien määrän.

Budde on urallaan edustanut Tiikereitä pitkän pätkän niin juniori-, kuin aikuisuraansakin. Oikeastaan niin pitkän, että miehelle teki tiukkaa muistella tarkkoja tietoja vyölle kertyneistä vuosista Tiikeri-paidassa:

- Nyt on niin hankala, että olisi melkein sähköpostilla voinut laittaa etukäteen. Aloitin siis kerhossa ehkä vuonna 2000 tai 2001, siinä on sitten joitakin vuosia Tiikereissä pelattu. Muutama vuosi muualla, sitten takaisin. Miesten joukkueessa olen ollut 6, 7 tai 8 kautta, jotain sinne suuntaan, naurahtaa Budde.

Vastausta Budden viihtymiseen Tiikereissä ei tarvitse odottaa kauaa, vaan vastaus tulee kuin ravintolan tiskiltä:

- Parasta Tiikereissä on muut Tiikerit, ihan ehdottomasti, toteaa Budde ytimekkäästi.

Tiikeri-faneille Budde lähettää tutun sävyiset, lämpimät terveiset:

- Ei tässä kummempia, moro pöytään ja tulkaa katsomaan pelejä, niin saadaan homma toimimaan, tervehtii Budde.

Kausikortit nyt myynnissä, osta omasi Tiketin kautta ja varmista itsellesi paikka Tikkurilan Tiikerien F-liiga -kaudelle 2021-22!

Teksti: Gabriel Airaksinen

28.01.2023Tigerilla tapahtuu - kevätkauden Tiikeriottelut!
13.01.2023Tiikeriperheille kevään pelit erikoishintaan perhelipulla!
08.12.2022Ilmoittautumiset kevään salibandykouluihin käynnissä!
16.09.2022Tiikerit nälkäisenä Divarikaudelle 2022-2023
17.06.2022Yhteistyö Fat Pipen kanssa jatkuu!
13.05.2022Tommy Helenius mukaan miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin!
28.04.2022Mikko Sjöholm miesten edustusjoukkueen mv-valmentajaksi!
04.04.2022Niklas Nykänen U17 maajoukkueeseen Floorball Future Stars-turnaukseen!
10.03.2022Pelaajahaku kauden 2022-2023 joukkueisiin käynnissä!
03.02.2022Tiikerit nousi Suomen kärkikymppiin lisenssipelaajien määrissä!

Siirry arkistoon »