Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #91 Mikko Ylikojola & #45 Jens Beijar

26.09.2021

tiikerittutuksi9145.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa. Haastatteluvuorossa aiemmin ovat olleet Juuso Salo ja Mattias Kokljuschkin, Tuomas Tiainen ja Valtteri Järnfors, Miika Iskanius ja Eemeli Horttanainen sekä Christian Remes ja Karri Budde.

Tänään haastateltaviksi ovat saapuneet nuori puolustuspään soturi, oman seuran kasvatti Mikko Ylikojola ja ykkösvahdin paikkaa itselleen kärkkyvä, Kirkkonummelta aikanaan Tikkurilaan rantautunut maalivahti Jens Beijar.

Ensimmäisenä esitellään Mikko Ylikojola, jota voidaan hyvällä omallatunnolla kutsua Tiikereiden juniorikoneiston tuotokseksi. Ylikojola on nimittäin edustanut Tiikereitä jokaisessa junioreiden SM-ikäluokassa, jonka lisäksi myös miesten edustusta nuoresta iästään huolimatta jo kolmena viime kautena. 20-vuotias puolustaja murtautui miesten edustusjoukkueeseen kaudella 2018-19, kun Tiikerit pelasivat Divaria.

Lempinimellä Miki joukkueessa kulkeva Ylikojola kantaa selässään puolustajalle epäperinteistä numeroa 91. Pelinumeron taustaa kysyttäessä mies ei muista yksityiskohtia, mutta kertoo numerolla olevan jo pitkä historia:

- En muista tarkkaa tarinaa numeron taustalla, mutta se (numero) on ollut itselläni jo pikkujunnuissa käytössä ja kulkenut mukanani peliuran alkuajoista lähtien, muistelee Ylikojola.

Tiikereissä kauttaaltaan läpi junioriuransa kynsinyt pakki kuuluu nykyisin harvinaisena pidettävään pelaajajoukkoon, jotka ovat edustaneet koko uransa ajan vain yhtä logoa. Kirkkaimpana saavutuksena Ylikojolan junioriuralla on B-poikien SM-sarjasta saavutettu pronssimitali kaudelta 2017-18.

- Päädyin Tiikereihin 4-5 -vuotiaana, kun vanhemmat laittoivat minut Tiikerien salibandykerhoon. Siitä asti olen pelannut koko urani Tiikereissä, toteaa Ylikojola jämäkästi.

Ylikojola tunnetaan kypsästä pallollisesta työskentelystään ja alituisesta viivapelotteesta. Vaikka junioriuransa aikoihin tehopisteitä ei puolustajalle ominaisesti hänelle kertynyt yli maltaiden, löytyy tilastoista tähän liittyvä hämmentävä knoppi, kun tarkkaillaan miehen Divari-uraa. Divarin 13 ottelussa Ylikojola on saalistanut kunnioitettavat 8 pistettä, joista kaikki hänen läpimurtokaudeltaan miesten joukkueeseen. Kertyneisiin pelivuosiin peilattuna Ylikojola on siis viihtynyt Tiikereissä silmin nähden hyvin. Kun syitä tähän kysytään, antaa mies suitsutusta joukkuetovereilleen:

- Tiikereissä parasta on hyvät pelikaverit, Ylikojola tiivistää.

Haastattelun perusteella Ylikojola valitsee sanansa harkiten, eikä höpise turhia. Sama on aistittavissa hänen vapaassa viestissään Tiikeri-kannattajille:

- Tervetuloa katsomaan viihdyttäviä salibandypelejä Urheilutalolle, toivottaa Ylikojola.

Seuraavaksi haastatteluvuoron saa vieruskaveri Jens Beijar. 25-vuotias veräjänvartija aloittaa toisen kautensa Tiikerien tolppien välissä. Kirkkonummi Rangersissa palloja koppaamaan oppineen Beijarin uran ensimmäinen liigakausi meni pitkälti kakkosvahdin roolissa, mutta nyt hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta joukkueensa ykkösvahdiksi. Haaste ei kuitenkaan ole helppo, sillä kirittäjäksi saapui edustusjoukkueeseen välivuoden jälkeen palannut pitkäaikainen Tiikeri-vahti Mikko Sjöholm, jonka vahtivuorolla Tiikerit nousi pari kautta taaksepäin korkeimmalle sarjatasolle.

Beijarin CV:stä löytyy yhden kauden visiitti Saksan 1. Bundesliigan Floor Fightersissa, kaudelta 2017-18. Tuon kauden jälkeen Beijar palasi vielä kahdeksi kaudeksi kasvattajaseuraansa, ennen siirtymistään Tikkurilaan liigakentille. Yhden kauden otannalla Beijar nostaa Tiikerien parhaaksi puoleksi jo monen muunkin pelaajan vastauksissa nähdyn seikan:

- Tiikereissä on parasta yhteishenki ja täällä on hyvä flow, Beijar niputtaa.

Beijarin selkään on painettu pelinumero 45. Mies muistelee historiaa numeronsa takana seuraavasti:

- B-junnuna käytössäni oli 88, mutta pelasin samaan aikaan A-junioreita ja miesten 2. divisioonaa, joten tuli tarve löytää numero, joka käy kaikissa joukkueissa, kertoo Beijar.

Haastattelija huomauttaa, että 45 on maalivahdille suhteellisen eriskummallinen numerovalinta ja tiedustelee, etteikö perinteisesti maalivahtien numerona ole totuttu näkemään esimerkiksi 1 tai 30. Tämän noston Beijar kuittaa kylmästi:

- Jep, mutta ne ovat tylsiä, Beijar vastaa itsevarmasti.

Läpimurtoa liigatasolle kärkkyvä Beijar on tällä kaudella toistaiseksi uransa parhaassa näyteikkunassa. Jo viime kauden näytöt puhuvat läpimurron puolesta ja liigan kotiavaus oli lupauksia antava, miehen pitäessä Tiikereitä torjunnoillaan mukana tiukassa ottelussa. Beijar ei näytä hätkähtävän hetkittäisestä pallosateestakaan, sillä ajoittain mies tuntui ehtivän poikittaissyöttöihin sitä paremmin kiinni, mitä enemmän vastustaja niitä maalialueella ristiin viljeli.

Beijar päättää haastattelun ytimekkääseen viestiin Tiikeri-faneille, ja miksei Kirkkonummen Beijar-faneillekin:

- Ei mitään, tulkaahan hallille, hymähtää Beijar.

Kausikortit nyt myynnissä, osta omasi Tiketin kautta ja varmista itsellesi paikka Tikkurilan Tiikerien F-liiga -kaudelle 2021-22!

Teksti: Gabriel Airaksinen

15.09.2023Divarikausi starttaa kotiluolassa - Tiikerit vs ÅIF Tikkurilan Urheilutalo la klo 17.00
10.09.2023Tiikerit T10 ja T12 järjestää kaveritreenejä Tigerilla!
15.08.2023Tiikerit nälkäisellä joukkueella Divarikauteen 2023-2024!
11.08.2023Miesten edustusjoukkueen kausikortit nyt myynnissä!
06.08.2023Tiikerit P14 hopeaa Mestareiden Cupissa.
04.08.2023Miikka Behm mukaan edustusjoukkueen valmennustiimiin!
15.07.2023Ilmoittautumiset syksyn salibandykouluihin ja harrasteryhmiin käynnissä!
16.06.2023Kotipeleissä Tikkurilan Urheilutalolla viihdytään myös ensi kaudella!
02.06.2023Kokenut huoltotiimi pitää Divaripelaajista huolta myös ensi kaudella!
18.04.2023Tiikerit myös jatkossa MAAJOUKKUETIE-yhteistyöseura!

Siirry arkistoon »