Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #61 Mikko Sjöholm & #92 Olli Taskinen

30.09.2021

tiikerittutuksi6192.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa.

Tänään haastateltavana ovat pitkän linjan Tiikeri, maalivahti Mikko Sjöholm sekä yksi tuoreimmista vahvistuksista, hyökkääjä Olli Taskinen.

Ensimmäisenä haastatteluvuoroon pääsee Mikko Sjöholm. 30-vuotiaan maalivahdin nimi on piirtynyt varmasti monen pitkäaikaisen Tiikeri-fanin mieleen, sillä Sjöholm on edustanut seuraa jo mukavan tovin ja oli torjumassa Tiikerit liigaan kaudella 2018-19. Viime kaudella Sjöholm edusti Tiikerien 2. divisioonassa pelaavaa farmijoukkuetta, josta nousi nyt takaisin pääsarjakarkeloihin.

Sjöholm on kulkenut Tiikerien matkassa jo pitkään, vaikka välille mahtuukin visiittejä muihin seuroihin. Sjöholm avaa Tiikerit-taustaansa seuraavasti:
- Päädyin Tiikereihin ihan juniorina, ensimmäinen seura silloin noin 7-vuotiaana oli Tiikerit. Silloin pelasin junnuvuodet, ehkä B-ikäiseen asti Tiikereissä. Sitten kävin pyörähtämässä muissa seuroissa, mutta tulin loppujen lopuksi takaisin Tiikereihin. Siitä asti, kun Divarista noustiin liigaan, olen ollut messissä. Viime kausi oli välivuosi, mutta nyt tulin taas takaisin, niputtaa Sjöholm.

Sjöholmin otteita on ylistäminen, kun muistellaan nykyisten Tiikerien nousua 2. divisioonasta liigakentille. Sjöholm oli aloittavana maalivahtina niin Tiikerien noustessa kaudella 2016-17 Divariin, kuin pari vuotta myöhemmin noustessa liigaankin. Mielenkiintoista on nähdä, millaiseksi vastuujako Jens Beijarin ja Sjöholmin välillä tulee muodostumaan. Mutta varmaa on se, että tolppien välissä numero 61 on piirtynyt monen vantaalaisen salibandyfanin verkkokalvoille ja sinne tulee piirtymään myös alkaneella kaudellakin.

Itse pelinumeron taustalla on tarina, josta on aistittavissa maalivahdille tyypillisesti ripaus taikauskoa:
- Tarina on semmoinen, että joskus junnarina ensimmäinen nollapeli tuli numerolla 61, siitä se sitten on jäänyt. Siitä asti ollut sama numero, muistelee Sjöholm hymy kasvoillaan.

Kokemukseensa peilaten, Sjöholmille on muodostunut kirkas kuva edustusjoukkueen ja seuran parhaista puolista. Kokemuksiaan Tiikerien parhaasta puolesta Sjöholm avaa seuraavasti:
- Täällä on semmoinen hyvä Tiikeri-sydän ja tekemisen meininki. Semmoinen yhteisöllisyys, se on mielestäni parasta meidän jengissä ja seurassa, kiteyttää Sjöholm.

Muilta pelaajilta jo totutusti, Sjöholm toivoo monien Tiikeri-fanisilmäparien löytävän tiensä Urheilutalon uumeniin myös alkaneella kaudella:
- Toivottavasti tulette katsomaan pelejä, ei muuta kuin tervetuloa lehtereille, Sjöholm toivottaa.

Seuraavaksi haastattelijan pihteihin pääsee uusi Tiikeri-tulokas, 30-vuotias Olli Taskinen. Taskinen saapuu Tikkurilaan Kuopiosta, jossa Welhojen paidassa vierähti pelaajauran viimeiset 9 vuotta. Kaiken kaikkiaan mies on 199 Divari-ottelun ja 104 liigaottelun konkari, joka tuo Tiikerien nuoreen nippuun kokemusta ja leveyttä.

Paikkakunnanvaihdos tuli ajankohtaiseksi Welhojen pudottua liigasta:
- Pitkään pelasin Kuopiossa, mutta Welhot putosi sarjaporrasta alaspäin ja sitten piti miettiä, mitä tälle peliuralle pitäisi tehdä. Kova halu oli liigassa vielä pelata, joten sitä myöten mietittiin uutta jengiä ja vaihtoehdoksi valikoitui Tiikerit, kertoo Taskinen.

Alkukauden Tiikerien vasemmassa laidassa hyökännyt Taskinen on totuttu näkemään Kuopion vuosinaan pelinumerolla 29. Numero on kuitenkin Tiikereissä kääntynyt peilikuvaksi:
- Varmaankin A-junioreissa tuli valmiiksi painetut pelipaidat ja 29 sattui olemaan vapaana. Nappasin sen, koska Kohosen Mika pelasi sillä, ja häntä kovasti tuli seurattua. Täällä se on kääntynyt vain toisin päin, ysikakkosella mennään täällä, paaluttaa Taskinen.

Toistaiseksi tehokkaimmalla kaudellaan 2014-15 Taskinen nettosi Divarissa 26 peliin 50 tehopistettä. Liigan puolella meno on ollut maltillisempaa, mutta Welhojen nousun jälkeisellä kaudella 2017-18 syntyi 26 otteluun mukavat 18 pistettä, joista 13 oli maaleja.

Lyhyen Tiikerit-historiansa takia Taskinen ei lähde nimeämään yksittäistä, toistaiseksi parhaaksi havaitsemaansa puolta seurasta, vaan tyhjentää ajatuksiaan yleisesti:
- Uusi ympäristö, kaikki on uutta ja hienoa. Ei pysty sanomaan yhtä erityistä juttua, nautitaan kaikesta uudesta ja hienosta, mitä matkan varrella tulee, Taskinen mietiskelee.

Uudet pelaajat ovat aina kannattajille eksoottinen tuulahdus. Myös Taskinen toivoo pääsevänsä tutustumaan kotiotteluiden jälkeen Tiikerien kannattajiin ja kehuu Urheilutaloa pelipaikkana:
- Eiköhän me hallilla nähdä. Täällä on huikea areena pelata, joten hallilla nähdään, toivoo Taskinen.

Aiemmin haastatellut pelaajat:
#11 Juuso Salo & #7 Mattias Kokljuschkin
#81 Tuomas Tiainen & #29 Valtteri Järnfors
#16 Miika Iskanius & #71 Eemeli Horttanainen
#57 Christian Remes & #56 Karri Budde
#91 Mikko Ylikojola & #45 Jens Beijar
#3 Aki Kolari & #88 Sami Aalto

Teksti: Gabriel Airaksinen

23.11.2023Ilmoittautumiset kevään salibandykouluihin ja harrasteryhmiin käynnissä!
17.11.2023Arvonta! Voita Leevi Loipon Game Worn -pelipaita!
06.11.2023Tiikereille paikallispelivoitto ja jatkopaikka Suomen Cupissa!
26.10.2023Niklas Nykänen U19 maajoukkueeseen EFT-turnaukseen!
24.10.2023Tiikerit P16 ja T18 SM-sarjaan!
29.09.2023Tikkurilan Tiikerit ja Flamingo Spa yhteistyö jatkuu!
23.09.2023Tiikerit Inssi-Divari joukkueen kaikki ottelut katsottavissa SalibandyTV:stä!
15.09.2023Divarikausi starttaa kotiluolassa - Tiikerit vs ÅIF Tikkurilan Urheilutalo la klo 17.00
10.09.2023Tiikerit T10 ja T12 järjestää kaveritreenejä Tigerilla!
15.08.2023Tiikerit nälkäisellä joukkueella Divarikauteen 2023-2024!

Siirry arkistoon »