Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #26 Valtteri Laine & #93 Veeti Valajärvi

02.10.2021

tiikerittutksi2693.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa.

Tänään esittelyvuoroon saadaan taattua Tiikerit-laatua, kun spottiin astelevat koko pelaajauransa Tiikerien sinistä yllään pitäneet hyökkääjä Valtteri Laine ja puolustaja Veeti Valajärvi.

Aloitetaan jälkimmäisestä. Veeti Valajärvi saattaa olla totuttu näky juniorisarjojen puolella, mutta liigatasolle hän on tuore tuulahdus. Lempinimeä Valis totteleva Valajärvi on edustanut Tiikereitä jo hyvin kunnioitettavan ajan:
- Joskus 5-vuotiaana tuli aloitettua kerhossa Tiikereissä ja siitä asti on täällä oltu. En ole koskaan pelannut missään muussa seurassa. Täyteen taisi siis tulla 16 vuotta seurassa ja samalla lajissa, muistelee Valajärvi.

Valajärvi operoi puolustajan paikkaa ja pitää yllään pelinumeroa 93. Numeroa voitaneen yleisesti pitää eksoottisena valintana pelipaikka huomioiden, mutta miehen omien sanojensa mukaisesti pelinumeron taakse ei kätkeydy sen mehukkaampaa tarinaa:
- Ei ole kovin ihmeellistä tarinaa. Joskus oli numero 15 varattuna, joten silloin tuli 93 tilalle, toteaa Valajärvi.

Valajärvi ehti edustaa Tiikereitä kaikissa junioreiden SM-ikäluokissa, joista henkilökohtaisella menestyksellä mitaten onnistunein oli C1-juniorikausi, jolloin Valajärvi nettosi SM-sarjassa 19 runkosarjapeliin puolustajalle mukavat 14 tehopistettä. Tehopisteitä ei Valajärven, kuten kenen muunkaan puolustajan, otteita analysoidessa tule arvottaa liialti. Makoisimmat muistot Valajärvellä lienevät kaudesta 2017-18, jolloin Tiikerit juhli B-juniorien SM-pronssia.

16 vuoden otannalla Valajärvelle on muotoutunut varsin selvä kuva seurasta ja sen parhaista puolista. Vastausta ei tarvitsekaan kauaa odottaa:
- Yhteisöllisyys ja se, että kaikki ovat täällä samaa perhettä. Hyvä meininki ollut aina joukkueesta toiseen, kertoo Valajärvi.

Totutun kaavan mukaisesti, vapaassa viestissä Tiikeri-faneille myös Valajärvi toivoo näkevänsä Urheilutalon katsomossa rutkasti kannustavia käsipareja:
- Muistakaa tulla katsomaan pelejä, nähdään hallilla! kiteyttää Valajärvi.

Toisena pelaajana tänään esitellään 23-vuotias Valtteri Laine. Välivuodelta liigapaitaan palaava Laine on nuoresta iästään huolimatta jo monen kannattajan muistiin. Kirkkaimpana muistetaan liiganousukaudelta ratkaisevassa finaalissa isketty rangaistuslaukaus, jonka Laine viimeisteli viileän jalkakikan saattelemana verkon perukoille, tasoittaen ottelun. Tuo ottelu päättyi jatkoajalla Tiikerien hyväksi, jonka johdosta nousu toteutui ja tuo maali jäi historian kirjoihin.

Laine operoi kentällä numerolla 26. Pelinumeron suhteen hänen ei tarvinnut käydä pitkää pohdintaa, sillä numerolla on hänen perheessään jo pitkät perinteet:
- Papalta isälle ja isältä pojalle aikoinaan. 26 oli sattumoisin vapaana, kun siirryin kerhosta joukkueeseen, joten sillä ollaan menty, kertoo Laine.

Laineen uran ensimmäinen liigamaali nähtiin jo toissa kaudella, mutta hänenkin kohdallaan katseet kannattaa suunnata muualle kuin pistesarakkeeseen. Sen sijaan kannattaa tarkkailla esimerkiksi Laineen periksiantamattomuutta ja tsemppiä, jota hän joukkuetovereilleen luo.

Puolustajan paikalta peliä edistävä Laine on, Valajärven tavoin, edustanut Tiikereitä koko uransa ajan. Myös Valajärven tavoin, Laine on päätynyt Tiikerien edustukseen seuran salibandykerhon kautta:
- Nyt taitaa olla 16. vuosi seuran sisällä. Ainoa seura, missään muussa seurassa en ole pelannut. Kerhon kautta joukkueisiin aikanaan, niputtaa Laine.

16 vuoteen on mahtunut monta joukkuetta ja joukkuekaveria. Laine puhuu siteestään Tiikereihin tunteikkaasti:
- Tämä on ollut mulle aina perhe, joukkueesta toiseen. Fanit, taustatyöntekijät, seuran taustahenkilöt yleisestikin, ne ovat muun muassa parasta, sanoo Laine.

Laine kuuluu, muiden muassa tuon erään rankkariosuman johdosta, yleisön suosikkipelaajiin. Kaikille Tiikeri-kannattajille Laine lähettääkin ytimekkään viestin:
- Tulkaa ihmeessä tsiigaamaan, aiotaan pelata hyvää ja näyttävää säbää, toivottaa Laine.

Aiemmin haastatellut pelaajat:
#11 Juuso Salo & #7 Mattias Kokljuschkin
#81 Tuomas Tiainen & #29 Valtteri Järnfors
#16 Miika Iskanius & #71 Eemeli Horttanainen
#57 Christian Remes & #56 Karri Budde
#91 Mikko Ylikojola & #45 Jens Beijar
#3 Aki Kolari & #88 Sami Aalto
#61 Mikko Sjöholm & #92 Olli Taskinen

Teksti: Gabriel Airaksinen

09.10.2021Tuomas Tiainen U19 maajoukkueeseen EFT-turnaukseen!
08.10.2021Kumppanipäivä Tiger Sport Areenalla ke 13.10
05.10.2021Tiikerit tutuksi: #33 Kevin Starck & #13 Timon Merz
02.10.2021Tiikerit tutuksi: #26 Valtteri Laine & #93 Veeti Valajärvi
30.09.2021Tiikerit tutuksi: #61 Mikko Sjöholm & #92 Olli Taskinen
29.09.2021Viikkokatsaus: Tiikerit T18 nappasi pisteet sarjakärjeltä - Sarjapelit käynnistyvät Tigerilla!
28.09.2021Tiikerit tutuksi: #3 Aki Kolari & #88 Sami Aalto
26.09.2021Tiikerit tutuksi: #91 Mikko Ylikojola & #45 Jens Beijar
24.09.2021Tiikerit tutuksi: #57 Christian Remes & #56 Karri Budde
23.09.2021Tiikereiden kakkoselle lisää kokemusta pääsarjoista!

Siirry arkistoon »