Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

E2003 Tykit - SC Jenga -02 (4 - 2)

Aika: 28.12.2013
Paikka: Esport Arena
Sarja: Unihoc open


Tässä on koko turnauksen yhteenveto:

Tykit lähtivät Unihoc open turnaukseen hakemaan kovia pelejä ja ennakkoon selvästi haastajan asemassa. Sarjakaudella Tykit ovat dominoineet sekä kilpa- että haastajasarjoja ja olikin aika lähteä hakemaan vauhtia vuotta vanhempien kilpasarjasta. Etukäteen emme kuitenkaan osanneet arvata, että vastustajat tulevat olemaan oman ikäluokkansa kärkijoukkueita.

Tykit oli arvottu etukäteen arvioiden hiukan helpompaan lohkoon ja tavoitteena oli tietenkin välieräpaikka. Tämä kuitenkin vaatisi onnistumisia kahdesta ensimmäisestä pelistä, sillä viimeinen vastustaja Pirkat arvioitiin olevan lohkon kovin joukkue.

Ensimmäisessä pelissä vastustajaksi tuli SC Jenga. Joukkueesta ei juuri mitään tiedetty ja lähdimmekin peliin hiukan tunnustellen. Pelissä Tykit olivat hyvin hereillä ja saimme vaarallisia tilanteita luotua koko pelin ajan. Loppujen lopuksi voitimme pelin 4-2 ja viimeisen maalin teimme tyhjiin. Turnaus sai siis hyvän alun.

Toisessa pelissä vastaan tuli vanha tuttu Hatsina, jonka kohtasimme viimeksi HJC turnauksessa. Hatsina oli erittäin hyvällä jalalla liikkeellä ja ajoittain he saivat luotua hyviä maalintekopaikkoja, vaikka Tykit peliä hienokseltaa hallitsikin. Olimme lähellä voittaa pelin, mutta tällä kertaa RA- Areenan matalan kentän katto oli eri mieltä. Aivan ottelun loppuhetkillä vastustaja sai vapaalyönnin meidän laukoessa kattoon. Tästä vapaalyönnin jatkotilanteesta Hatsina teki komean maalin ja peli päättyi 1-1 tasatulokseen. Kelpo peli molemmilta ja tulos oli pelitilanteisiin nähden ihan hyvä tulos.

Alkusarjan viimeisessä pelissä kohtasimme Pirkat, joita vastaan olemme pari kertaa pelanneet Punaisten ryhmällä. Vastustaja pelasi mm. syksyllä mestareiden cupissa, joten kovasta joukkueesta on kyse. Tällä kertaa Pirkat murskasivat Tykkien voitontahdon noin ensimmäisen viiden minuutin pelin jälkeen. Taululla oli siinä vaiheessa 6-0 lukemat!! Pirkat pelasivat uskomattoman upeaa peliä ja Tykeillä oli täysi työ ylipäänsä löytää ensimmäisen erän jälkeen omaan kulmaukseensa. Toiseen erään lähdimme kuitenkin täysin uudistetulla taktiikalla liikenteeseen ja varsinkin laitahyökkääjille annettiin erikoisohjeita toista erää varten. Tämä tuottikin tulosta ja Pirkat joutuivat tyytymään erässä 1-1 tasatulokseen . Lopputulokseen tällä toki ei ollut merkitystä, mutta oli myrskyvaroitus vuotta vanhempien joukkueille Tykkien taidoista. Loppujen lopuksi peli päättyi Pirkkojen 10-2 voittoon. Samaan aikaan Hatsina pelasi tasapelin SC Jengan kanssa, joten Tykkien välieräpaikka varmistui. HUIPPUA!!!

Välierässä Tykeille ei ollut ainakaan yhtään helpompaa tiedossa. Vastustajaksi tuli toisen lohkon puhtaalla pelillä voittanut Steelers. Olemme kerran heitä vastaan päässeet pelaamaan ja silloin Steelers voitti 8-1. Tälläkään kertaa tästä pelistä ei voittoa herunut, sen verran ylivoimanen vastustaja oli. Tykit eivät käytännössä päässeet aivan pelin alkua lukuun ottamatta hyökkäämään vastustajan maalia kohti organisoiduilla hyökkäyksillä. Loppunumerot 10-1 kertovat joukkueiden tasoerosta aivan riittävästi. Tämä tiesi Tykkien pelien jatkuvan pronssiottelulla Pirkkoja vastaan.

Pronssiottelu alkoi Tykkien kannalta erinomaisesti ja pääsimmekin 1-0 johtoon aivan pelin alussa. Vastustaja ei oikein ollut pelin alussa hereillä. Saattoi olla, että väsymyskin jo painoi. Peli olikin erittäin tasainen tilanteeseen 3-4. Tämän jälkeen valitettavasti Pirkat saivat luotua muutaman läpiajon meidän pienistä virheistä. Näistä vastustaja rokotti jokaisesta maalilla ja hetkessä peli oli 8-3. Vaikka loppunumerot olivat selvät niin pelistä löytyi paljon positiivista kerrottavaa ja tällä kertaa vastustaja ei todellakaan saanut voittoa helpolla.

Loppujen lopuksi saimme peleistä hyvää kokemusta ja tappiotakin pitää välillä tulla, jotta voimme kehittyä joukkueena yhä paremmaksi. Tänään saavutimme upean välieräpaikan kovatasoisessa turnauksessa ja vaikka vuotta vanhempien huippujoukkueet ovat meitä selvästi edellä, niin voimme ylpeydellä pitää päämme ylhäällä ja todeta olleemme täysin oikeassa sarjassa pelaamassa.

Teimme turnauksessa yhteensä 11 maalia, joista kaksi maalia ylivoimalla. Ylivoimakertoja meille kertyi kolme, joten ylivoimaprosenttimme oli kohdallaan. Ainoastaan Steelers sai pidettyä maalinsa puhtaana meidän ylivoimaa vastaan. Turnauksessa meille ei tuomittu yhtään jäähyä, vaikka jouduimme käytännössä pelaamaan todella isoja minuutteja omassa päädyssämme. Tässä olemme menneet ison harppauksen oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä lähteä kohti HFC turnausta.

HYVÄT TYKIT!!!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:00Björkbacka ToniMönkkönen Mika
1 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 100:00Björkbacka ToniLindgren Aleksi
3 - 1 (yliv.)00:00Lindgren AleksiMäkinen Nico
3 - 200:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 2 (tm)00:00Mönkkönen MikaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
00:00Vastustaja2 min
Torjunnat:
Haverinen Mika: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Vartiainen Jesse
Kenttäpelaaja
5Tikka Onni
Kenttäpelaaja
7Setälä Aron
Kenttäpelaaja
8Mänttäri Aku
Kenttäpelaaja
9Haverinen Mika
Kenttäpelaaja
10Mönkkönen Mika
Kenttäpelaaja
11Orava Miko
Kenttäpelaaja
12Mäkinen Nico
Kenttäpelaaja
13Björkbacka Toni
Kenttäpelaaja
18Kärnä Lauri
Kenttäpelaaja
19Lindgren Aleksi
Kenttäpelaaja
29Järnfors Valtteri
Kenttäpelaaja
51Grönberg Henry
Kenttäpelaaja
77Launonen Otso
Kenttäpelaaja
88Tiainen Tuomas
Kenttäpelaaja