Aika: 19.9.2014
Paikka: Vierumäki Areena
Sarja: Vierumäki turnaus

Tässä koko Vierumäkiturnauksen raportti:

Ensimmäisessä ottelussa Tykit kohtasivat viime kauden aluemestarin ÅIF-03: n. Ottelussa Tykit hallitsivat ensimmäistä erää, mutta ÅIF toista ja loppujen lopuksi Tykit kaatuivat numeroin 5-1. Tykkejä vaivasi lähes koko turnauksen ajan viimeistelyn puute ja näin tiukoissa peleissä se näkyy väistämättä tappioina. ÅIF: n tasoista joukkuetta vastaan pitäisi pystyä viimeistelemään lähes kaikista paikoista jos pelin haluaa voittaa.

Toisessa ottelussa vastaan tuli viime kauden aluemestaruusturnauksen hopeajoukkue SSV Voima. Tämä peli oli erittäin tasainen ja kovasta painostuksestamme huolimatta SSV oli parempi maalein 4-3. Tässä pelissä lauoimme vastustajan maalia kohti 23 kertaa ja teimme näistä ainoastaan kolme maalia. Tehokkuusprosentti on siis 13 % luokkaa. Tällä ei vaan pelejä voiteta. Muuten pelissä oli hyvä ilme ja paikkoja pystyttiin luomaan tasaisesti.

Kolmas peli oli myös erittäin tasainen. Tällä kertaa Tykit nappasivat täyden pistepotin, kun vastaan asettui SB Pro All Stars. Viime aikoina Tykit ovat pelanneet tasaisia pelejä Prota vastaan ja tällä kertaa oli Tykkien vuoro voittaa numeroin 5-2. Tässä pelissä laukauksia saatiin aikaiseksi 28. Tehokkuusprosentti oli noin 18 %. Suunta oli jo parempi kuin edellisessä pelissä. Tässäkin pelissä vasta ottelun loppupuolella alkoi maaleja tulemaan pienen kokoonpanomuutoksen jälkeen.

Neljäs peli pelattiin todella kovaa ja nopeaa SB Heinolan joukkuetta vastaan. Tässä pelissä Tykkien viimeistely oli huikealla tasolla ja maaleja tehtiin, kuin liukuhihnalla. Loppunumerot tässä pelissä olivat 14-5. Tehokkuusprosentiksi muodostui käsittämättömän kova 64 %. Tällaisellä viimeistelyllä voitetaan jo pienemmillä laukaisumäärilläkin. HYVÄT TYKIT!!

Viidennessä pelissä Tykkejä vastaan tuli Erä-03. Tällä kertaa Erä onnistui nappaamaan pisteen Tykeiltä kun peli päättyi loppunumeroin 3-3. Tässä pelissä Tykit hallitsivat peliä ensimmäisen erän puolen välin jälkeen mielin määrin, mutta maalinteko ei vaan ottanut onnistuakseen. Tähän osasyynä oli Erän huikeita otteita esitellyt maalivahti. Laukauksia tässä pelissä Tykeille kertyi 48, joista maalia kohti saatiin 24. Erälle kirjattiin ottelun toisessa erässä vain kaksi laukausta! Se kertoo missä päädyssä peliä pelattiin. Tässä pelissä palattiin noin 13 % tehokkuuteen. Tällä ei edelleenkään pelejä voiteta.

Tämän jälkeen Tykit saivat jännittää ensin SSV: n ja SB Heinolan ja sen jälkeen ÅIF: n ja SB Pron välisien otteluiden tuloksia. Tällä kertaa pelit menivät Tykkien kannalta loistavasti ja finaalipaikka oli selvä.

Finaalissa kohtasimme ÅIF: n joukkueen uudelleen, kuten viime vuonnakin. Vastustajan peli oli hyvin opiskeltu ja ottelu olikin erittäin tasainen molempien saadessa useita hyviä maalipaikkoja. Tässäkin pelissä Tykkien viimeistely ei vaan ottanut onnistuakseen ja tälläkin kertaa ÅIF oli parempi numeroin 5-2. Ottelu ratkesi käytännössä 3-2 tilanteessa, jossa meille tuomittiin jäähy. Tämän ÅIF hyödynsi nopeasti ja sen jälkeen oikeastaan odotettiin loppusummerin soimista. Pelistä paistoi se, että hyvänä päivänä tämän hetken kovin -03 ryhmä on kaadettavissa meidän omalla pelillä. Finaalissa ÅIF pääsi laukomaan meidän päähän 18 kertaa, joista kolme tuli Tykkien pelatessa alivoimalla. Tämä on ihan kelpo saavutus. Tosin vastustajan maalintekotehokkuudeksi muodostui lähes 28 %. Tämä kertoo sen, että oman maalin puolustamisessa on meillä vielä opeteltavaa.

Finaalissa kohtasivat turnauksen kaksi parasta joukkuetta ja paras joukkue voitti. Tämän me kaikki turnauksessa olleet voimme todeta eli kaiken kaikkiaan onnistunut turnaus niin tuloksellisesti kuin fiiliksenkin puolesta. Kaikille jäi turnauksesta hyvä mieli ja saimme positiivista palautetta pelaajiemme käytöksestä. Tämän parempaa turnausviikonloppua ei voi toivoakaan.