E2003 Tykit - GrIFK Green (6 - 1)

Aika: 12.10.2014
Paikka: Myllypuro Arena Center
Sarja: D2- kilpasarja

Päivän seuraavassa ottelussa Tykkejä vastaan asettui Grani. Grani voitti toissa vuonna aluelopputurnauksen finaalissa edellisessä pelissä Tykit kaataneen Oilersin. Grani oli myös viime vuonna aluelopputurnauksessa sijoittuen neljänneksi. Eli Tykeille oli laitettu heti vastaan mahdollisimman kovat vastustajat.

Etukäteen ajatellen Tykeillä ei olisi pitänyt olla pelissä juuri mahdollisuuksia. Kuitenkin salibandy on maalintekopeli ja maalit ratkaisevat. Tällä kertaa Tykkien sihti oli kohdallaan ja maaleja tehtiin laukauksiin suhteutettuna liki 29 % tarkuudella. Samaan aikaan blokkasimme vastustajan vedoista käsittämätömät 29 kappaletta. Kuitenkin maaliamme kohti lauottiin vielä onnistuneen blokkipelinkin ansiosta 26 kertaa. Näistä 22 tuli ottelun toisessa ja kolmannessa erässä. Tällä kertaa peli oli kuitenkin jo käytännössä ohi, sillä Tykit saivat hankittua 4-0 johdon jo ottelun ensimmäisessä erässä. Mahdollisuuksia Tykeillä oli vielä useampaankin osumaan. Pelissä lauottiin mm. kaksi kertaa ylärimaan ja kerran suorasta läpiajosta emme saaneet maalia tehdyksi. Ilahduttavaa oli pelissä myös se, että emme sortuneet pelissä jäähyilyyn emmekä laukoneet kuin neljä kertaa ohi vastustajan maalin.

Seuraavassa kohtaamisessa Grani tulee varmasti kovaa päälle ja Tykit saavat varmasti tehdä kaikkensa maalinsa varjelemiseksi. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä pelaamaan viikon päästä oman ikäluokan peleihin. Näistä peleistä saimme juuri sitä oppia mitä lähdimme hakemaankin.