Selecte Finland - C2003 edustus (1 - 11)

Aika: 8.8.2015
Paikka: Myllypuro Arena Center
Sarja: Selected Team Cup Finland

Koko turnauksen yhteenveto:

Tykit aloittivat turnauksen ottelulla Suomen pelaajista koottua ryhmää vastaan. Vastaan asettui niin Erän, Hatsinan, ÅIFn sekä OLSin joukkueista koottu joukkue. Pelaajat olivat tuttuja kesän Selected Player tapahtumasta Nyköpingistä.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja hiukan tunnustellen. Maalinteon aloitti Tykit noin kymmenen minuutin kohdalla. Tämän jälkeen komennon pelissä otti Tykit. Ensimmäinen erä päättyi lopulta Tykkien 3-0 johtoasemassa. Toiseen erään Tykit lisäsivät vauhtia ja tämä oli Suomen joukkueelle liikaa. Toisessa erässä Tykit takoivat viisi maalia vastustajan verkkoon ja peli oli taputeltu. Viimeinen erä oli lähinnä pelailua ja loukkaantumisten välttelyä. Loppunumeroiksi muodostui 11-1 Tykkien hyväksi. Hyvä alku turnaukselle.

Toisessa ottelussa tiedettiin olevan sykettä aivan eri tavalla. Tulihan vastaan toinen Suomeen lähetetyistä Ruotsin maajoukkueista. Turnauksen luonne oli selkeä ja kun Ruotsin joukkueet olivat aloittaneet oman urakkansa tasapelillä 3-3, niin voitolla Tykit varmistaisivat turnauksessa finaalipaikan. Peli alkoi Tykkien kannalta vaikeasti sillä Ruotsalaiset pääsivät kuin varkain 1-0 johtoon hiukan lepsun oman maalinedustan pelaamisen vuoksi. Pikku hiljaa myös Tykit pääsivät peliin mukaan ja tasoitus tulikin ansaitusti muutaman minuutin pelin jälkeen. Missatun rangaistuslaukauksen jälkeen Tykit onnistuivat ylivoimalla tekemään johtomaalin ja peli alkoi kääntymään. Mutta kuinkas kävikään, pelissä tuli pieni musta hetki aivan toisen erän lopulla ja 4-1 johtoasema valahti 4-4 tilanteeseen. Kolmanteen erään muutimme peliämme selkeämmäksi ja pelaajien roolit käytiin läpi tarkasti. Tämä tehosi ja peli kääntyi taas Tykkien eduksi. Hyvän painostusjakson päätteeksi pääsimme 6-4 johtoon, eikä tätä johtoa enää hukattu. Viimeisillä sekunneilla Ruotsalaiset kavensivat pelin 6-5 tilanteeseen, joka oli pelin lopputulos. Näin Tykit pääsivät finaaliin. Hyvä Tykit.

Sunnuntaipäivä alkoi aamupelillä Ruotsin Yellow joukkuetta vastaan. Pelissä paistoi selvästi se, että lopputuloksella ei ollut mitään merkitystä Tykkien finaalin kannalta. Loppunumerot olivatkin sen mukaisesti 11-3 Ruotsalaisille. Pelissä Tykeillä oli loistavia paikkoja tehdä maaleja reilusti enemmän, mutta tällä kertaa ei maaliin vedot menneet edes tyhjistä paikoista. Ottelun tulos tarkoitti sitä, että joukkueet kohtaisivat uudelleen finaalissa.

Finaaliin Tykit valmistautuivat aivan eri tavalla, kuin aamun peliin ja finaalipeli sytyttää aina. Tässä pelissä Tykit päättivät kokeilla haastaa Ruotsalaiset uuden taktiikan turvin ja tämä tuottikin pelillisesti paremman lopputuloksen. Ottelu eteni vuoroin maaleja tehden ja kolmanteen erään lähdettiin 4-4 tuloksessa. Tämän jälkeen peli eteni vuorotahtiin aina erän puoleen väliin saakka, jossa Tykeillä oli huipputilanteita ratkoa peli edukseen. Kuitenkin 6-5 johtoasemassa emme saaneet tehtyä hyvistä paikoista maaleja ja tämän Ruotsalaiset kuittasivat tylysti tekemällä kolme maalia lyhyessä ajassa. Näin finaali kääntyi Ruotsalaiset voitoksi.

Pelillisesti turnaus eteni suunnitelmien mukaan ja jopa hiukan yläkanttiin. Vastustajat olivat kaikki huippujoukkueita ja Ruotsin maajoukkueet oli koottu Ruotsin Selected tapahtuman parhaista pelaajista. Tämä huomioon ottaen Tykkien saavutusta voidaan pitää erinomaisena. Tästä onkin mukava aloittaa valmistautuminen kauden aloitukseen.