Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

SCU - C2003 edustus (2 - 4)

Aika: 12.9.2015
Paikka: Leaf Areena
Sarja: Mestareiden Cup


Mestareiden cupin yhteenveto:

Mestareiden cup turnaukseen Tykit ovat saaneet jo kolmatta kertaa kutsun ja tällä kertaa päätimme tähän osallistua. Tähän saakka turnaus on ollut päällekäin Vierumäen kutsuturnauksen kanssa ja tämä on meille paremmin sopinut.

Turnauksessa Tykit kohtasivat alkusarjassa seuraavat joukkueet: SCU, Hatsina, TPS sekä SB Naantalin. Turnauksen lohkojako oli tehty siten, että ainoastaan lohkovoitolla pääsee jatkopeleissä ehkä hiukan helpommalla. En tiedä miksi Turkulaiset ovat tällaisen lohkojaon tehneet, mutta sillä mennään mitä vastaan tulee.

Ensimmäisessä pelissä oli vastassa SCU, joka oli Tykeille vanha tuttavuus muutaman vuoden takaa. SCU oli saanut tosin joukkueeseensa muutaman kovan vahvistuksen HU-46 joukkueesta. Nämä kaverit olivatkin tuttuja kesän Selected player tapahtumasta. Kovaa peliä oli siis tiedossa. Peli olikin erittäin tasainen loppuun saakka Tykkien voittaessa lopulta 4-2. Pelillisesti kohtaaminen oli SCU joukkueelle erittäin kova pala ja vei myös suurimman osan heidän voimavaroistaan. Kuitenkin he taistelivat itsensä lohkon kakkoseksi.

Toisessa ottelussa oli vastassa etukäteen arvioiden lohkon kaksi parasta joukkuetta Tykit ja Hatsina. Peli olikin erittäin kovatasoinen ja ajoittain jopa erinomaista salibandyä. Pelin luonne oli se, että Tykit painoivat kaksi erää täysillä Hatsinan päätyyn vastutajan lähinnä etsivän keinoja maalinsa vartioimiseksi. Hatsinan maalivahtipeli tiedettiin olevan turnauksen ehdotonta eliittiä ja tämän sai myös kokea tykit. Hiukan huonommalla maalivahtipelillä Tykit olisivat pelin ratkaisseet nopeammin. Nyt ratkaisua saatiin odottaa toisen erän puoleen väliin saakka. Tässä kohtaa Tykit painoivat väkisin vastustajan pelin sekaisin ja vaihto toisensa jälkeen viimeistelykin alkoi toimimaan. Loppujen lopuksi voitto kirjattiin 8-4 lukemiin, viimeisen maalin tullessa tyhjiin. Tässä oli hyvä osoitus siitä, että hyvällä maalivahtipelillä voi päästä erittäin pitkälle.

Seuraavassa ottelussa vastaamme asettui TPS. Joukkue oli rankattu turnauksessa häntäpäähän, muuta tietoa joukkueesta ei juuri ollutkaan. Peliin lähdimme ennakkoluulottomasti ja itse asiassa peli oli käytännössä ohi muutaman minuutin pelin jälkeen Tykkien johtaessa 3-0. Parin salamamaalin ansiosta TPS pääsi hetkeksi peliin mukaan, mutta tämän jälkeen peli kääntyi taas Tykkien hallintaan. Lopulta voitto saavutettiin numeroin 8-2.

Päivän viimeisessä ottelussa alkoi olemaan jo väsymystä ilmassa. Olihan matka kohti Turkua alkanut jo kello 06.30. Peli alkoi ajassa 18.15 ja meteli hallilla oli ollut koko päivän melkoinen. Pelistä tulikin lopulta melkoinen jännitysnäytelmä lohkovoitosta tavoittelevien joukkueiden välillä. Tämänkin tiukan pelin käänsimme lopulta 3-2 voitoksi ja näin saavutimme arvokkaan ja ansaitun lohkovoiton.

Sunnuntaiaamuna Tykkejä vastaan puolivälierässä asettui Erä Akatemia. Tätä ottelua Tykit hallitsivat hienokseltaan lähes koko ottelun ajan. Ajoittain Erältä löytyi kuitenkin mukavaa taistelua ja he saivatkin luotua paljon paikkoja meidän päähämme. Tykkien rutiini riitti kuitenkin tämän ottelun kääntämiseen voitoksi 7-2.

Välierässä Tykit kohtasivat edellisen vuoden mestarin Maskun. En tiedä miten he edellisen päivän ehkä hiukan vaisujen esitysten jälkeen saivat itsensä huippukuntoon. Ensin he kaatoivat Tykit 5-1 ja heti perään SSV:n peräti 11-1. Voi olla, että jotain merkitystä oli "koti" turnauksella sillä edellisessä kohtaamisessa Helsingissä Tykit olivat samoin numeroin parempia. Tosin kuntopiikkimme oli tähdätty HJC turnaukseen ja ehkäpä Masku oli tähdännyt kuntohuippunsa Mestareiden Cupia varten. Oli miten oli, mutta Masku pelasi hienon pelin meitä vastaan ja ansaitsivat voittonsa. Toivottavasti pääsemme vielä pelaamaan heitä vastaan myöhemmin tällä kaudella. Onnea Maskulle Mestareiden Cupin voitosta.

Onnea myös Tykkien pojille upeasta pronssimitallista. Omasta mielestämme olimme turnauksen toiseksi paras joukkue, vaikka emme finaaliin asti yltäneetkään. Tämän tasoisessa turnauksessa ainoastaan yksi tappio on hyvä saavutus. Tätä parempaan saavutukseen ei yltänyt kukaan muukaan -03 joukkue.

Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan tulevaan sarjakauteen sekä Selected Team Cup turnaukseen Nyköpingiin, jossa kohtaamme Ruotsin parhaat joukkueet.

HYVÄ TYKIT!!!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:00Järnfors ValtteriTenhonen Benjamin
1 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 1 (yliv.)00:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 200:00Mäkinen NicoTiainen Tuomas
2 - 300:00Hakonen ToniOrava Miko
2 - 4 (yliv.)00:00Hakonen ToniOrava Miko
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
00:00Mönkkönen Mika2 min
00:00Järnfors Valtteri2 min
00:00Vastustaja2 min
00:00Vastustaja2 min
Torjunnat:
Aymard Arno: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
9Haverinen Mika
Kenttäpelaaja
10Mönkkönen Mika
Kenttäpelaaja
11Orava Miko
Kenttäpelaaja
12Mäkinen Nico
Kenttäpelaaja
19Lindgren Aleksi
Kenttäpelaaja
22Miettinen Arttu
Kenttäpelaaja
23Niemi Kasper
Kenttäpelaaja
29Järnfors Valtteri
Kenttäpelaaja
31Aymard Arno
Maalivahti
37Palvanen Aapo
Kenttäpelaaja
50Känkänen Aleksi
Kenttäpelaaja
68Tenhonen Benjamin
Kenttäpelaaja
70Tenhonen Daniel
Kenttäpelaaja
87Sällinen Jere
Kenttäpelaaja
88Tiainen Tuomas
Kenttäpelaaja
99Hakonen Toni
Kenttäpelaaja