F2005 Hurrikaanit - Järvenpään Panthers (8 - 5)

Aika: 1.2.2015 10.00
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, välisarja

Ottelun lähtökohdat

Ensimmäinen välisarjaturnaus Tammikuun alussa sujui Tiikereiltä hyvin. Pelissä oli ajoittain paljonkin toivomisen varaa, mutta tuloksena oli kuitenkin selkeä voitto Oilersista ja tasapeli Loviisan kanssa. Samassa turnauksessa vaikuttavinta jälkeä teki kuitenkin Järvenpään Panthers, joka väänsi itsensä ensin neljän maalin takamatkalta voittoon Loviisaa vastaan ja kaatoi sen jälkeen suvereenin esityksen jälkeen ÅIF:n.

Tänään oli Tiikereiden aika testata Panthersin taidot.  Joukkue tiedettiin nopeajalkaiseksi ja hyvin laukovaksi yhdistelmäksi, joka pelaa tilanteet loppuun asti. Otteluun oli haettu kovuutta pelaamalla kaksi harjoituspeliä Tiikereiden 03-ikäluokan joukkueita vastaan.

Peli:

Panthers tuli peliin pykälän verran valmiimpana ja meni viidessä minuutissa 2-0 –johtoon. Tämän jälkeen Tiikeritkin pääsi paremmin pelirytmiin mukaan. Joukkueen avausmaali syntyi kymmenen minuutin pelin jälkeen. Pantterit onnistui ensimmäisellä jaksolla vielä kerran maalin teossa, mutta Tiikerit tuli jälleen iholle kaventaen jakson loppulukemiksi 2 – 3. Erän loppupuoli olikin lievää Tiikeri-hallintaa ja pelin painopiste pysyi Panthersin kenttäpuoliskolla.

Toinen erä alkoi hienosti, kun Tiikerit tasoitti ottelun. Sen jälkeen ote kuitenkin hiukan herpaantui ja vastustaja iski maalin edestä kaksi pussia. Peli jatkui kuitenkin tasaisena, ja Tiikerit tuli kahdeksassa minuutissa jälleen tasoihin. Molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Erä oli pojilta paria lyhyttä mustaa hetkeä lukuunottamatta todella hyvä, ja kissapetojen väännössä Tiikerit oli lievästi niskan päällä.

Kolmannen erän kuudennella minuutilla Tiikerit meni ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon loistavalla ylänurkkavedolla. Kerran johtoon päästyään Tiikerit ei siitä enää luopunut, vaan jauhoi loppunumeroiksi  8 – 5. Pelin loppupuoli oli siinä määrin Tiikereiden hallintaa, että voittoa voidaan pitää ansaittuna.

Pojat olivat vielä pelin lopulla tarjota vastustajalle muutaman herkullisen maalipaikan. Niiatä kuitenkin selvittiin osittain hyvällä maalivahtipelillä osittain omilla paikkauksilla. Vaikka pelissä olikin vielä hiukan liikaa virheitä, niin kokonaisuutena peli oli Tiikereiltä kauden paras. Erityisen hienoa oli nähdä, kuinka hyökkäyksiin lähdössä peliä avattiin nopeasti keskustan tai laitojen kautta kunnon syötöillä ja kuinka peli jatkui siitä eteenpäin toisella nopealla vastustajan karvauksen murtaneella syötöllä. HYVÄ TIIKERIT!