Aika: 1.3.2015 10.00
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, välisarja

Ottelun lähtökohdat

Edellisistä sarjapeleistä oli kulunut aikaa jo kuukausi. Noissa taistoissa erityisesti Panthers-pelin toinen puolisko oli varsin hyvä. Uskoa omaan tekemiseen kuvasi myös nousu voittoon HePa:a vastaan aivan ottelun viimeisillä sekunneilla.  Sarjatauon aikana pelivirettä oli pidetty yllä harjoituspeleillä. Harjoituksissa puolestaan oli keskitytty mm. viisikkopelaamisen kehittämiseen, ja aika ajoin se onkin sujunut jo mallikkaasti – ainakin harjoituksissa.

Pelissä vastakkain olivat välisarjalohkon ääripäiden joukkueet. Tämä ei kuitenkaan saanut tuudittaa Tiikereitä helppoon peliin. Vastaan tuleva ÅIF voitti alkusarjalohkonsa ja oli osoittanut iskukykynsä kauden mittaan useaan otteeseen.

Valmennus korosti ennen ottelua peli-iloa ja tilannepelaamista. Tiikeripelaajan on oltava se, joka reagoi muuttuviin pelitilanteisiin ensimmäisenä.

Tikkurilan kissapetolauma lähti otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

Rasse – Juho – Dandu, Lauri – Luke;

Eino – Tomppa – Imppu, Aapo – Aaro;

Samu – Jere – Riku, Topi - Eetu

Peli:

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tunnustelua, mutta kolmen minuutin jälkeen Tiikerit otti ohjat käsiinsä ja peliä pelattiin pääosin ÅIF-päädyssä. Ajatus ei kuitenkaan ollut koko aikaa mukana ja peli meni aika ajoin melkoiseksi sohimiseksi. Vapaat syöttölinjat olivat koko jakson hakusessa ja jalka kulkikin mukavammin kuin pallo. Jakosolla pystyttiin luomaan iso liuta erinomaisia maalipaikkoja, mutta tällä kertaa maalinteko oli yllättävän vaikeaa. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Tiikerit vihdoin rikkoi kuparisensa. Vastustaja tuli kuitenkin tasoihin nopeasta vastahyökkäyksestä. Varsin sekava jakso päättyi tasalukemiin 1-1.

Toinen jakso sai salama-alun, kun Tiikerit heilutti verkkoja jo minuutin kohdalla. ÅIF pysyi kuitenkin hyvin pelissä mukana ja maaleja tehtiin tasatahtiin. Jalka liikkui edelleen hyvin, mutta pallo ei niinkään. Sekä syöttöihin että viimeistelyyn olisi tarvittu lisää huolellisuutta. Maalipaikkoja oli jälleen paljon ja viisi niistä onnistuttiin hyödyntämäänkin. Vähintään toinen mokoma kunnon maalipaikkaa jäi käyttämättä. Tauolle mentiin Tiikerien ansaitussa johdossa 6 - 4.

Pelin kuva ei muuttunut kolmannessakaan erässä. Tiikerit painoi herhiläisenä päälle, mutta aikaisemmista peleistä tuttu terävyys maalitilanteiden päättämisessä puuttui. Vastustajan maalivahti pelasi hyvän pelin, mutta vedot myös suuntautuivat liian paljon veskaria kohti. ÅIF:n vastahyökkäyspeli oli läpi jakson vaarallista ja se piti Tiikeri-joukkueen koko ajan varpaillaan.

Kaiken kaikkiaan valmennuksen kaipaamaa peli-iloa kyllä ottelussa riitti, eikä tilanteisiin reagointinopeudessakaan ollut moittimista. Aloitteet olivat läpi ottelun Tiikereiden käsissä, mutta ehjää viisikkopelaamista onnistuttiin toteuttamaan vain ajoittain. Siinä tietysti osasyyllinen oli hyvää puolustuspeliä pelannut vastustaja. Silloin kun pallo liikkui, peli oli nautittavan näköistä. Taisteluvoitto kirjattiin lopulta Tiikereille lukemin 8-5.