F2005 Hurrikaanit - Oilers Eagles (13 - 5)

Aika: 1.3.2015 13.00
Paikka: Campo-Sport Center
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, välisarja

Ottelun lähtökohdat

Tiikerit sai välisarjalohkon toisen kierroksen avausottelussaan vastaan Espoon Oilersin. Tiikerit oli voittanut joukkueen edellisen pelin Kauklahdessa 4-1. Silloin pelinopeus tuli Tiikereille hiukan yllätyksenä huomattavasti leppoisampien alkusarjapelien jälkeen ja loppulukemista huolimatta pelissä oltiin pitkiä aikoja pinteessä paineen alla. Oilersin nopeuteen ja aktiiviseen karvauspeliin olisi siis pystyttävä reagoimaan, jos ottelusta mielisi pisteitä.

Peli

Peli alkoi todella vauhdikkaasti. Tiikerit aloitti maalinteon 35 sekunnin pelin jälkeen. Maaleja tehtiin nopeassa tahdissa molempiin päihin, ja kolmessa minuutissa oltiin jo 2-2 –lukemissa.  Peli oli varsin avointa ja tilanteet aaltoilivat päästä päähän. Tiikereiden pelinrakentelu oli selvästi parempaa kuin edellisessä pelissä ÅIF:ää vastaan. Oilers pääsi kuitenkin aika ajoin hiukan liian helposti peliin kiinni jo Tiikereiden puolustuspäässä, kun omat avaukset kestivät liian kauan. Jakson alun maali-iloittelun jälkeen Tiikerit tilkitsi oman maalinsa mutta kävi samalla heiluttelemassa naapurin verkkoa vielä neljästi. Jakso siis Tiikereille 6-4.

Toisen jakson ensimmäisen viiden minuutin aikana Oilers tuli jo kahden maalin päähän. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta isää maaleja ei jaksolla nähty, ja toiselle tauolle mentiin Tiikerien johdossa 6-4. Peli oli ensimmäisen erän tapaan avointa. Pallo liikkui vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet olivat myös hyvällä jalalla liikkeellä.

Tiikerit ratkaisi monen aikaisemman pelin tavoin ottelun kovalla liikkeellään heti kolmannen erän alussa. Pojat jaksoivat jauhaa omaa peliään kerta toisensa jälkeen kohti Oilers-päätyä, ja kun yritystä on riittävästi, niin tulostakin lopulta tulee.  Tiikerit hallitsi kolmatta erää suvereenisti ja vastustajan maalipaikat olivat todella kortilla. Jakson maalilukemat 7-1 – joiden takana oli muutamia huikeita yksilösuorituksia - kuvaavat hyvin kenttätapahtumia. Kolmen jakso jälkeen tulostaulu kertoi Tiikereiden selkeästä voitosta 13-5.

Peli oli kokonaisuutena todella vauhdikas ja se antoi paljon viestejä: Kokoonpanoon oli tehty monia pelipaikkamuutoksia, jotka osoittivat joukkueesta saatavan monia erilaisia toimivia kombinaatioita. Peli kertoi jälleen kerran myös sen, ettei joukkue tule kaatumaan maalivahtipeliin, joka kantoi koko joukkuetta erityisesti toisen jakson vaikeina hetkinä. Jalkojakin joukkueelta näyttää löytyvän vielä kolmannellakin jaksolla varsin tuoreeseen menoon, jota haittaavat vain ylipitkiksi venyvät vaihdot. Joukkueen viisikkopelaamisen idea on myös silmiinpistävän paljon edellä monia ikäryhmän muita joukkueita. Aina kuviot eivät onnistu, mutta niiden aktiivinen etsiminen kertoo siitä, että valmennuksen oppeja ollaan vähitellen omaksumassa.

Jos mittatikuksi ottaa Tiikereiden ja Oilersin edellisen pelin tammikuun alussa, oli Tiikereiden peli kehittynyt huiman harppauksen. Kun edellisessä koitoksessa oltiin pitkät ajat vastustajan peliä reflektoiva osapuoli, niin tällä kertaa Tiikerit oli se joukkue, joka teki aloitteet - vaikka Oilerskin oli jälleen oikein kelpo joukkue. Hyvä Tiikerit!