Loviisan Tor - F2005 Hurrikaanit (3 - 4)

Aika: 21.3.2015 10.00
Paikka: Loviisan liikuntahalli
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, välisarja

Pelin lähtökohdat

Edessä oli toivioretki itäiselle Uudellemaalle 1700-luvun puolivälissä hallinneen kuningatar Loviisan mukaan nimettyyn idylliseen pikkukaupunkiin. Joukkueen lisäksi myös kaikki innokkaat Tiikeri-fanit olivat hyvin selvillä siitä, että tulossa oli tiukka ja kevään jatkopelien kannalta erittäin tärkeä turnaus. Kuka olisi hallitsija Loviisassa tänä maaliskuun lauantaina. Se selviäisi päivän mittaan. Aamun ottelussa  vahvaksi tiedettyä kotijoukkue Toria vastaan panokset eivät vielä olisi aivan tapissaan, mutta hyvän flown saaminen päälle olisi tärkeää iltapäivällä oteltavaa Panthers-peliä ajatellen. Valmennuksen teeseissä korostettiin paketin kasassa pitämistä heti alusta lähtien. Tiikereiden valttina oli aiemmissa turnauksissa ollut vahva kolmas erä. Tänään tarvittaisiin kuusi ”kolmatta erää”.

Turnauksen alla koko Tiikeri-yhteisön huulilla oli jo viikkoja karehtinut kysymys: Huiliiko Eetu jälleen ekan pelin? Vastaus tähän mieliä askarruttaneeseen kysymykseen alkoi vähitellen kirkastua sitä mukaa, kun jono joukkueen sairastuvalla piteni…

Peli

Eihän se Eetu mitään huilinut, kuten ei huilinut kukaan muukaan ottelun lähdettyä heti vauhdikkaasti liikkeelle. Tiikerit tuli peliin kolmella hyökkäysvitjalla ja kahdella pakkiparilla. Ykkösessä hyökkäsivät Luke - Juho - Dandu, kakkosessa Aaro - Rasse  - Imppu ja kolmosessa Samu -  Jere - Eetu. Pakkiparit olivat Lauri – Samuli ja Thomas – Riku.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen maalin teki reilun kahden minuutin pelin jälkeen Tor. Pikku hiljaa pelin painopiste alkoi siirtyä Tor-päätyyn, mutta Tiikereiden tasoitusta jouduttiin kuitenkin odottamaan kuusi minuuttia.  Ensimmäisellä jaksolla pelin hallinta oli selkeästi Tiikereillä. Peliä rakennettiin lähinnä laitojen kautta. Torin muutamat vastahyökkäykset olivat kuitenkin vaarallisia. Jakso päättyi tasalukemiin 1-1.

Heti toisen jakson alkuun Tor sai vaarallisen tilanteen, josta kuitenkin selvittiin. Ajassa 2.10 Tiikerit siirtyi johtoon, mutta Torin tasoitus tuli heti perään. Erä oli varsin tasainen, mutta edellisen erän malliin aloitteet ja pallon hallinta olivat pääosin Tiikereillä. Erän viimeisellä kolmanneksella Tiikerit repäisi kahden maalin keulan ensin näyttävällä syöttökuviolla ja sitten vastustamattomalla kaukovedolla.

Kolmas erä jatkui tiukkana vääntönä. Tiikerit pystyi laitojen lisäksi avaamaan peliä myös sentterin kautta, mutta jatkoja vauhdissa olevalle laiturille ei saatu kovin usein kohdalleen. Jakso oli tasaisen pelin sisällä kaikkein tasaisin ja myös Torilla oli vaarallisia tekopaikkoja edellisiä eriä enemmän. Tiikereiden onneksi loviisalaisten vedot vain viuhuivat pääosin maalin ohi. Erän puolivälin jälkeen Tiikereille tuomittiin väärästä vaihdosta kahden minuutin jäähy, jonka joukkue kuitenkin kesti hyvin. Hiukan myöhemmin Tiikerit sai yhdeksästä metristä vaparin, joka painui vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan. Valitettavasti Tiikerien maskimies oli maalivahdin alueella, eikä maalia siis hyväksytty.  Tor sai erän puolenvälin jälkeen siirrettyä painopistettä kohti Tiikeri-maalia, mutta puolustuspaketti pysyi melko hyvin kasassa, eikä takaiskuja koettu. 12 minuutin jälkeen Torilla oli läpiajosta avopaikka, mutta veto meni ohi maalin. Reilu minuutti tämän jälkeen kotijoukkue onnistui kuitenkin kaventamaan. Tiikerit pystyi pitämään tilanteen hallussaan ottelun loppuun ja sai niukan mutta ansaitun voiton lukemin 4-3.

Valmennuksen tavoitteena oli pitää paketti kasassa koko ottelun. Tavoite onnistui vähintäänkin kohtuullisesti. Pientä tarkkuutta puolustamiseen ja avaaviin läpisyöttöihin, niin se on siinä.