Järvenpään Panthers - F2005 Hurrikaanit (4 - 10)

Aika: 21.3.2015 13.00
Paikka: Loviisan liikuntahalli
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, välisarja

Ottelun lähtökohdat

Loviisan turnausviikonlopun jälkimmäisenä otteluna oli peli Järvenpään Panthersia vastaan.  Joukkueiden aikaisempi koitos päättyi Tiikereiden voittoon 8 - 5. Vaikka välisarja on vielä kesken, oli ottelussa käytännössä panoksena paikka aluelopputurnauksen karsintaan. Hereillä olisi oltava alusta asti ja peliä pitäisi pyrkiä pelaamaan omilla vahvuuksilla. Paketin olisi pysyttävä koossa vielä paremmin kuin edellisessä ottelussa Toria vastaan. Ylivoimahyökkäyksiin ei vastustajaa saisi juurikaan päästää.

Peli

Tiikereiden avausmaali syntyi jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ottelun alku oli muutenkin Tiikereiden lievää hallintaa. Otteista oli luettavissa, että kaukaloon oli tultu pelaamaan eikä surffailemaan. Panttereillakin oli tilaisuutensa, mutta Tiikerit käytti omat saumansa tehokkaammin hyväkseen ja johti seitsemässä minuutissa jo 3 - 0. Kymmenen minuutin kohdalla Tiikereille osui musta puoliminuuttinen, jonka aikana Panthers näytti kyntensä ja tälläsi Tiikeri-verkkoon kaksi maalia. Vantaalaiskannattajien kämmenien orastava hikoilu sai kuitenkin pikaista helpotusta, kun Tiikerit pommitti pallon Pantterien reppuun vielä kahdesti ennen summerin soittoa. Erä siis Tiikereille 5 -2.

Toinen erä ei muuttanut pelin perusvirettä. Tiikerit oli lievästi kuskin paikalla, mutta myös taitava Pantteri-joukkue rakensi useita hyviä maalipaikkoja. Panthers on juoksuvoimainen joukkue, ja se pystyikin aiheuttamaan jalalla poikkeuksellista ahdinkoa Tiikereiden joukkuepuolustukselle.  Kun järvenpääläiset onnistuivat kääntämään pelin suunnan puolustuksesta nopeaan vastahyökkäykseen, oli Tiikereillä säännönmukaisesti vaikeuksia ehtiä kyytiin mukaan. Onneksi paras laukaisusektori saatiin kuitenkin useimmiten peitettyä ja vetopaikat pakotettiin laitoihin. Erä ehti vanhentua rapiat kuusi minuuttia, kun Panthers kavensi tilanteen lukemiin 3 – 5. Muutamia lisäpaikkojakin joukkueelle tarjoutui, mutta erän loput maalit teki Tiikerit. Tauolle mentiin hyvissä asetelmissa Tiikereiden 7 – 3 johdossa.

Panttereiden selkäranka katkesi käytännössä heti kolmannen erän alussa, kun ajassa 30.36 taululla komeilivat jo 3 – 8 –lukemat. Järvenpääläisten prässipeli muuttui verkkaisemmaksi, ja Tiikerit pääsi viemään peliä entistäkin selvemmin. Kolmen minuutin pelin jälkeen Panthers pääsi  vielä hiukan autettuna iskemään neljännen maalinsa, mutta pelin kululle tai lopputulokselle tällä ei ollut enää merkitystä.

Peli sai hiukan ikävän lopun, kun läpi välisarjan vahvasti pelannut ja maaleja urakalla mättänyt järvenpääläisyhdistelmä alkoi turhautua. Vahva joukkue oli tullut hakemaan revanssia edellisestä Tiikeri-tappiostaan ja samalla paikkaa aluelopputurnauksen karsintaan. Se joutui kuitenkin huomaamaan, ettei vastustaja  - ja vieläpä 1-3 vuotta nuorempi sellainen – putoakaan kyydistä vaan vääntää joka pallosta loppuun asti. Tätä eivät valitettavasti kaikkien keskiuusimaalaisten pelimiesten hermot kestäneet, ja otteet kävivät turhan koviksi. Ensimmäistä kertaa Tiikeri-joukkueen tämän kauden peleissä nähtiin punainen kortti, kun vastustaja purki turhautuneisuuttaan todella törkeään laitataklaukseen. Hyvä, että suuremmilta vammoilta vältyttiin. Ehdottomasti oikea ja linjakas ratkaisu tuomareilta, jotka ovat näissä peleissä omalta osaltaan määrittelemässä, kuinka tulevaisuuden sarjapelurit vastustajia kunnioittavat. Erän lopun sekavissa tunnelmissa Tiikerit kävi vielä napauttamassa kaksi kertaa pallon pömpeliin, ja näin loppulukemiksi kirjattiin Tiikereiden makea voitto 10 – 4.

Ottelussa oli vastassa kiistatta lohkon kaksi kärkijoukkuetta, joiden välinen taisto ratkesi lopulta Tiikereiden tasaisempaan materiaaliin ja huomattavasti parempaan viimeistelyyn. Tiikereiden syöttöpeli oli huomattavasti parempaa ja ennen kaikkea luovempaa kuin edellisessä pelissä Toria vastaan.  Avautuneet maalitilanteet käytettiin hyväksi erinomaisella prosentilla.  Rehellisyyden nimissä on tosin sanottava, että muutama osuma livahti Panthers-maaliin järvenpääläisten kannalta hiukan harmillisen helposti. Tiikereiden maalivahtipeli on puolestaan ollut koko kauden erinomaisella tasolla, ja niin se oli tänäänkin.

Näissä tiukoissa peleissä joukkueiden veri punnitaan ja yhteishenki mitataan. Näissä  peleissä rakennetaan joukkueita isolla J:llä. Hyvä Tiikerit!