Aika: 18.4.2015 9.00
Paikka: Arena Center Myllypuro
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, välisarja

Ottelun lähtökohdat:

Viimeisen välisarjaturnauksen aamupeliin Tiikerit sai vastaansa HePa:n. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi helmikuun alussa niukkaan 7-6  –voittoon Tiikereille. Odotettavissa oli siis jälleen tiukka vääntö. Viikonloppuun lähdettiin asetelmista, joissa Tiikereille riittäisi yksi piste kahdesta pelistä varmistamaan paikan aluelopputurnauksen karsinnassa. Ilmaiseksi pisteitä ei kuitenkaan olisi jaossa, ne olisi ansaittava omalla hyvällä pelillä. Tiikerit oli pelannut edellisen turnausviikonlopun jälkeen muutamia harjoituspelejä, joissa esitykset vaihtelivat varsin paljon. Nyt oli jälleen näytön paikka. Siispä hymyä huuleen ja laatikkoon näyttämään, kuinka Tiikeri karjuu.

Tiikerit lähti otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

Rasse – Juho – Dandu, Tomppa  – Riku;

Samu – Jere –– Aaro, Topi - Eino

Eetu – Imppu – Luke, Lauri - Viljami

Peli:

Peli ehti vanheta vain 1:09, kun Tiikerit teki avausmaalinsa vastahyökkäyksestä napakalla rannelaukauksella.  HePa ei jäänyt kauaa maalia suremaan, vaan tuli reilussa minuutissa tasoihin.  Erä oli kokonaisuudessaan vauhdikas. Tiikerit hallitsi peliä lievästi, mutta HePa pysyi hyvin vauhdissa mukana ja iski vastaan vaarallisesti. Asennetta riitti molemmilla joukkueilla.  Maaleja tehtiin lähes vuorotahtiin, mutta jakson lopulla Tiikerit repi kolmen maalin kaulan.  Molemmat joukkueet olivat liikkeellä hyvällä jalalla, ja peli aaltoili päädystä toiseen. Tiikerit oli kaksinkamppailuissa hitusen niskan päällä, ja piti aloitteet pääosin käsissään.  HePa otti jaksolla kaksi jäähyä, joista ensimmäinen tuotti myös ylivoimamaalin. Jakso meni Tiikereille lukemin 5-2.

Toisessa erässä tunteet alkoivat ehkä hiukan yllättäenkin kiristyä. Viikatteet heiluivat ja miestä otettiin kuin Nordenskjöldinkadun hornankattilassa.  Ajassa 8:13, Tiikerit meni 6-2 –johtoon, ja reilua minuuttia myöhemmin verkko soi jälleen. Tiikerit oli lähes koko ajan askeleen vastustajaa edellä, mutta peliä leimasi myös lievä huolimattomuus. Pallonmenetyksiä sattui yllättävänkin paljon, mutta toisaalta joka pallosta taisteltiin loppuun asti. HePa antoi painetta Tiikereiden puolustukselle hyökkäyksiinlähdöissä, mutta paine saatiin useimmiten purettua mallikkaasti. Hyökkäyspäässä Tiikerit pystyi luomaan jatkuvasti vaarallisia tilanteita.  Asenteessa ja voittamisen halussa ei ollut moittimista.  Ajassa 13:11 Tiikerit onnistui jälleen maalinteossa. Vielä ennen erän loppua Hepalle tuomittiin rankkari, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta.  Tiikerit hallitsi erän loppua vajaallakin pelaten suvereenisti.  Tauolle mentiin 8-2 –lukemissa.

Kolmas erä alkoi pelailun merkeissä. Erän parin ensimmäisen minuutin aikana molemmat joukkueet tekivät maalin mieheen. Tiikerit hallitsi peliä selkeämmin kuin aiemmilla jakosoilla. Ennen erän puoliväliä pyöreä löysi kymmenen kerran tiensä HePa:n pömpeliin.  Tempo säilyi hyvänä ottelun loppuun asti. Peli päättyi lopulta Tiikereiden eduksi selkein lukemin 11-3. Samalla varmistui lohkovoitto. Aluelopputurnauksen karsinta kutsuu…