Blackbirds valkoinen - F2005 Hurrikaanit (3 - 3)

Aika: 2.1.2015 17.40
Paikka: Arena Center Hakaniemi
Sarja: HFC, E2 haastaja

Ottelun lähtökohdat:

Toisessa pelissä kaukaloon kirmasi sarjapeleistä tuttu keravalaisyhdistelmä Blackbirds, joka oli saanut Tiikereiden tavoin turnaukselle lentävän lähdön. Steelers oli kukistunut avausottelussa reippaasti 8-1. Sarjapeleistä Blackbirs muistettiin kovaa karvaavana juoksuvoimaisena joukkueena. Armotonta vääntöä oli siis jälleen odotettavissa.

Peli:

Ensimmäinen erä alkoi varovaisesti  ja tunnustelevasti. Kumpikaan ei oikein tuntunut saavan otetta toisestaan. Avausmaalin teki Blackbirds. Tiikerit sai kuitenkin luotua muutamia erinomaisia maalipaikkoja, joista yksi johti maaliin. Mustarastaiden livertely oli läpi avausjakson kuitenkin sen verran Tiikereiden karjuntaa voimakkaampaa, että keravalaisten 2-1-taukojohtoa voidaan pitää ansaittuna.

Toisen jakson alussa Blackbirds meni jo kahden maalin johtoon, mutta sen jälkeen pelin virtaus muuttui selvästi. Tiikerit lisäsi tahtia ja hallitsi peliä, samalla aloitteet siirtyivät Blackbirdsiltä Tiikereille. Tiikerivalmennus oli läpi syksyn pohdiskellut, kuinka joukkue toimisi tappiotilanteessa -  joita ei syksyllä ollut kertaakaan – ja sai todeta, että hyvin toimii. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Tiikerit voitti käytännössä kaikki kaksinkamppailutilanteet ja painoi pelin määrätietoisesti ja vahvasti Blackbirds-päätyyn. Joukkue tuli kahdella maalilla vääjäämättömästi tasoihin ja oli huomattavasti lähempänä ottelun voittoa kuin vastustaja. Voittomaali ”roikkui ilmassa”, mutta Tiikereiden harmiksi se jäi sinne jonnekin killumaan pelin loppuun asti. Pisteet jaettiin siis tasatuloksella 3 -3.