Aika: 11.2.2015 17.30
Paikka:
Sarja: Harjoitusottelut

Ottelun lähtökohdat

Harjoitusotteluun Tiikereitä vastaan saatiin 05-ikäluokan kärkikaarteihin kuuluva Blackbirds. Ottelua odotettiin Tiikeri-leirissä mielenkiinnolla, sillä aiemmin tällä kaudella ei ollut aiemmin kohdattu oman ikäluokan joukkueita. Kaksi viimeisintä sarjapeliä 04-välisarjassa reilu viikko sitten olivat sujuneet varsin vaihtelevasti.  Panthersia vastaan peli sujui erinomaisesti, mutta HEPA:a vastaan venyttiin uneliaan esityksen jälkeen vain vaivoin voittoon.

Tiikeri-valmennuksen tavoitteena peliin lähtiessä oli mitata taso omanikäisten joukossa. Valmennus halusi antaa joka pelaajalle mahdollisuuden näyttää, miten oma peli kulkee.

Peli:

Peli urheilutalon pomppivalla lautalattialla alkoi tunnustellen, mutta jo muutamissa minuuteissa Tiikerit otti tilanteen haltuunsa. Peli pyöri lähes taukoamatta Tiikereiden hyökkäyspäädyssä, eikä vastustajalla ollut ensimmäisen kahdentoista minuutin aikana yhtään maalintekopaikkaa.  Tiikerit menikin kymmenessä minuutissa 3 - 0 –johtoon. Sen jälkeen ote katosi hetkeksi.  Kahdentoista minuutin kohdalla Blackbirds sai ensimmäisen maalipaikkansa ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen. Erän loppupuoli oli melko sekavaa pelaamista puolin ja toisin.

Toinen erä alkoi Tiikerien painostuksella, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Joukkue kykeni luomaan pakki –sentteri-laituri  -yhdistelmällä useita vapaita maalintekopaikkoja, mutta onni ei ollut myöten.  Peli oli täysin Tiikereiden hallussa, mutta huolellisuutta olisi tarvittu lisää, jotta tilanteet olisi saatu päätettyä tuloksellisesti. Tiikerit teki erän ainoan maalin kolmentoista minuutin jälkeen. Toisen erän parasta antia ensimmäisen erän malliin oli se, että vastustajan maalipaikat pystyttiin puristamaan todella vähiin.

Paine BBU-päädyssä jatkui heti kolmannen erän alusta lähtien.  Parissa minuutissa iskettiin pari tahtomaalia ja viidessä minuutissa oli luotu vähintään kuusi avointa lisäpaikkaa, joista ei kuitenkaan onnistuttu tekemään lisämaaleja. Erän loppupuoliskolla Tiikerit niittasi pelin loppulukemiksi 8 – 1.

Kaiken kaikkiaan pelin yleiskuva jäi hieman sekavaksi. Palloa ei saatu riittävän nopeasti liikkeelle ja se myös tuntui pomppivan lavoissa.  Kauden aikana hankittu rutiini ja perustekeminen riittivät kuitenkin tällä kertaa voittoon.