Aika: 18.4.2015 19.15
Paikka: Ruoholahden Palloiluhalli
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, karsintaottelu aluelopputurnaukseen

Ottelun lähtökohdat:

Aluelopputurnauksen karsintapeliin Tiikerit sai vastustajakseen PSS:n Porvoosta. Ennakkoon ajatellen edessä oli jälleen loikka uudelle tasolle. Nyt vastaan asettuisi ryhmä suoraan Etelä-Suomen kilpasäbän eliitistä. Ennakkoon oletettiini, että suurin haaste olisi pelinopeuteen ja karvausaktiivisuuteen vastaaminen. Huippumenestyksekkäällä sarjakaudella ei ollut tullut toistaiseksi yhtäkään tappiota. Venyvätkö Tiikeri-pojat jälleen kerran voittoon, vai joko löytyy ryhmälle pysäyttäjä?

Peli:

Ottelu alkoi Tiikereiltä varovaisesti. Muutama tilanne saatiin aivan pelin alkuminuuteilla PSS-päätyyn luotua, mutta joukkue vaikutti hiukan ujostelevan kovaa vastustajaa. PSS tuli päälle vauhdilla, johon ei ollut kaudella aiemmin totuttu, ja Tiikereillä oli suuria vaikeuksia  saada rakennettua omaa peliään. PSS juoksi Tiikereiltä toistuvasti jalat alta. Laidoista tultiin vahvasti sisään ja pystyttiin lähes säännönmukaisesti kiertämään Tiikereiden puolustus. Vetopaikkoihin päästyään PSS-pelurit latoivat tarkoilla vedoillaan palloa Tiikeri-maaliin varsin hyvällä prosentilla. Jos vetopaikkaa ei auennut, pallo pystyttiin heittämään poikittaissyötöllä maalin edustajalle, jossa fyysisesti vahvemmat ja nopeakätisemmät hyökkääjät saivat lapioitua palloja verkon perukoille. Vierailut PSS-päädyssä jäivät puolestaan harvalukuisiksi.Lopputulemana ensimmäiseltä jaksolta olivat tylyt 7-0 –lukemat. Melkoinen oppitunti Tiikereille.

Oppi meni kuitenkin melko nopeasti perille. Vaikean avauserän jälkeen Tiikerit sai toisen jakson alkuun pikkuhiljaa paremmin pelistä kiinni. Pelin virtaus tasoittui selvästi ensimmäiseen erään verrattuna. PSS oli lievästi niskan päällä, mutta maaleja tehtiin tasatahtiin. Tiikeri-pelurit väänsivät kaksinkamppailuissa rohkeasti ja voittivatkin niistä huomattavan osan. Suurin ero oli edelleen pelinopeudessa, vaikka monet tiikerit pysyivätkin jo paremmin PSS:n kyydissä. Tiikereiden hyökkäyspäässä  PSS-pelurit olivat aika ajoin hätää kärsimässä loistavien Tiikeri-yksilösuoritusten kanssa, ja niinpä verkkoa päästiin heiluttelemaan PSS-päädyssä kolmesti. Myös puolustuksessa pystyttiin blokkaamaan vetoja ja karvaamaan palloa pois selkeästi ensimmäistä jaksoa paremmin. Ensimmäistä selkeästi tasaisempi erän meni PSS:lle vain 4-3.

Aivan kolmannen erän alussa Tiikerit painoi pelin pariksi minuutiksi PSS-päätyyn ja pystyi hallitsemaan tapahtumia. Tämän jälkeen tilanne jälleen tasoittui. Kahdella kentällisellä painanut PSS jaksoi vääntää viimeisenkin erän mainiosti. Tiikerit tuli kyllä mukana, mutta lähes koko ajan askeleen jäljessä. Yrityksen puutteesta ei poikia voinut syyttää, mutta eväät eivät vain tällä kertaa riittäneet PSS:n kyydissä. Avainsana oli nopeus. PSS oli Tiikereitä paljon nopeampi sekä jalalla että mailalla. Joukkue myös reagoi pelitilanteisiin nopeammin. PSS-peluri oli yleensä ensin kiinni irtopalloissa. Ottelu päättyi PSS:lle selkeästi 15-5. Pysäyttäjä löytyi.

---

Tiikereiden polku syksyn sarja-avauksesta tähän päivään oli aivan erinomainen. Se oli selvästi parempi kuin kukaan varmaankaan osasi odottaa. Vuotta vanhempien haastajasarjaan lähdettiin kokeilemaan, mitä 5-5 –pelaaminen suuriin maaleihin suurella kentällä on. Se saatiin selville varsin pian.  Pojat jyräsivät koko syksyn tappioitta ja oppivat samalla viisikkopelaamisen alkeita. Peli kehittyi koko ajan. Alkusarjan voiton jälkeen otettiin steppi uudelle tasolle, välisarjaan, jossa vastaan tuli syksyllä kilpasarjaa pelanneita joukkueita sekä parhaita haastajasarjan joukkueita.  Ensimmäisissä välisarjapeleissä oltiin aluksi hiukan ihmeissään. Tilanteet tulivat nopeammin vastaan, ja kaasukahvaa jouduttiin kääntämään suuremmalle, ettei olisi jääty jyrän alle. Ensimmäinen välisarjakierros oli täynnä tiukkoja otteluita, joissa ei kuitenkaan edelleenkään tappioita koettu. Toisella välisarjakierroksella Tiikeri-pojat olivat jo aivan omaa luokkaansa. Peli oli kehittynyt muutamassa kuukaudessa huimasti vastustajia enemmän, ja viimeistään kolmannessa erässä Tiikerit ottivat aina omansa. Välisarjan voittajana päästiin kokeilemaan eliittisarjan taso aluelopputurnauksen karsinnassa, ja se on nyt nähty. PSS oli joka osa-alueella vielä toistaiseksi Tiikereitä kovempi ja rutinoituneempi ryhmä. Se oli hieno tason mittaus, jossa alun hapuilun jälkeen pystyttiin näyttämään omaakin osaamista ja haastamaan porvoolaiset kunnon vääntöön. Näitä pelejä tarvitaan, jotta pystytään ottamaan taas se seuraava steppi uudelle tasolle. Ehkäpä ensi kaudella kohdataan Porvoon pojatkin hiukan useammin…