SBS Masku - F2005 Hurrikaanit (5 - 8)

Aika: 23.5.2015 16.50
Paikka: Arena Center Myllypuro
Sarja: HJC F1 kilpa

HJC-turnauksen lauantai päättyi otteluun kaukaa Turun suunnalta tullutta SBS Maskua vastaan. Joukkueet eivät olleet kohdanneet koskaan aikaisemmin, joten mielenkiintoinen tuttavuus oli odotettavissa. Masku oli kerännyt aiemmissa turnauspeleissään yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion.

Peli

Peli alkoi kuten monta kertaa aiemminkin pitkän päivän viimeisen koitoksen käynnistyessä on käynyt: Ottelu käynnistyy, mutta Tiikereiden kone ei. Ottelun alussa oli jopa hiukan unelias tunnelma. Masku aloitti pelin varsin passiivisella karvauksella. Tiikeri-joukkue ei ollut tottunut siihen, että pakkien kimppuun ei ole omassa päädyssä tulossa yhtäkään vastustajan hyökkääjää. Sen sijaan Masku ryhmittäytyi puolustamaan Tiikerien kenttäpuoliskon puoliväliin, ja onnistui siinä hyydyttämään hyökkäyksiin lähtöä. Tiikerien pelinopeus oli erän alussa huomattavasti edellisiä pelejä verkkaisempaa, ja Masku pääsi katkomaan Tiikereiden pelinrakentelun viimeistään heti puolirajan jälkeen. Vantaalaisten uneliaisuus kostautui jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Masku pääsi iskemään vastahyökkäyksestä pallon Tiikeri-häkkiin.

Avausmaalin jälkeen Tiikerit alkoi osoittaa lieviä heräämisen merkkejä, mutta päivän aiempien otteluiden vauhtiin ei edelleenkään päästy. Tasoitusmaali syntyi seitsemän minuutin kohdalla, ja johtomaali neljä minuuttia myöhemmin hienolla yläkulmaan painuneella kaukovedolla. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin. Tauolle mentiin Tiikeri-johdossa 4-3.

Heti toisen erän alkuun Masku pääsi ylivoimapeliin, jonka turvin se pääsi niittaamaan pelin jälleen tasoihin. Tiikereiden alivoimapeli oli pitkään varsin mallikasta, ja alivoimamaalikin oli todella lähellä, mutta rangaistuksen jo lähetessä loppuaan maskulaishyökkääjä pääsi irtoamaan maalintekoon. Pitkälle toiseen erään asti Tiikereiden pelissä oli väkinäisyyden tuntua. Palloa haudottiin liikaa ja liian usein myös puskettiin päin vastustajan puolustusta. Yleensä hyvin löytyvät ketjukaverit olivat yht´äkkiä hävinneet mielistä jonnekin ja ratkaisuja yritettiin yksin. Puolustuspäässä puolestaan ei onnistuttu saamaan maskulaisten liukkaita hyökkääjiä kuriin aina edes kahden pakin voimin. Käytännössä ottelu ratkesi kahteen minuutin sisällä iskettyyn täysosumaan toisen jakson kuudennen minuutin jälkeen. Masku yritti sitkeästi loppuun asti, mutta mitä pitemmälle erä eteni, sitä tiukemmalla otteella Tiikerit oli suitsissa kiinni lisäten johtoaan tasaisin väliajoin. Vastustajan joidenkin pelaajien puseroon hiipi myös lievää turhautumista. Onneksi ylilyönneiltä vältyttiin pelin loppuun asti.

Tiikerit varmisti lohkovoittonsa puhtaalla pelillä lopulta lukemin 8 – 5.

Pelissä mukana: Riku, Rasmus, Daniel, Väinö, Lauri, Aaro S. Aaro K, Juho, Jere, Ilmari, Thomas, Topi, Samu, Luukas, Eetu, Viljami, Väinö ja Eino

1 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
5 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
5 - 100:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää