Aika: 24.5.2015 11.45
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: HJC F1 kilpa, välierä

Ottelun lähtökohdat

Alkusarjalohkonsa voittajana Tiikerit pääsi suoraan välierään, johon vastustaja karsittiin sunnuntaiaamun pelissä. Toisten huhkiessa välieräpaikan eteen, Tiikeri-pojat vasta venyttelivät unisia tassujaan hyvin nukutun yön jälkeen.

Toisen turnauspäivän aamu valkeni kesäisen aurinkoisena, kun Tiikeri-retkue suuntasi vihdoin kulkunsa kohti jo kiihkeänä sykkivää Ruskeasuon Colosseumia. Siellä aikamme nuoret gladiaattoreita vastaan uskaltautui SSV Black. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Kaikkien salibandyä seuraavien huulilla kareili kysymys: Tavataanko illalla torilla? Kolmen ässän hallitusneuvottelut ja Smolnan korneri jäivät hetkeksi taka-alalle, kun kansakunnan huomio suuntautui herkeämättä sisäpiiriläisten koodinimellä RAC4 tuntemaan kohteeseen.  Onko salibandy ja onko Suomi enää entisensä tämän taiston tauottua?

Peli

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena, ja peli virtasi päädystä päätyyn. Tiikereiden otteissa oli pientä varovaisuutta ja vastustaja pääsi muutaman kerran iskemään vaarallisesti kohti Tiikeri-maalia. SSV osoitti osaamistaan iskemällä johtomaalin heti erän alkuun. Toiseenkin maaliin olisi ollut erinomaiset mahdollisuudet, kun SSV-hyökkääjä pääsi karkaamaan Tiikeri-puolustukselta. Hiukan ponneton nosto jäi kuitenkin Tiikeri-maalivahdin hyppysiin.  Tiikerit selvisi alkuhämmennyksestä, ja tuli jakson aikana väkisin tasoihin ja ohi.  Jalka liikkui koko jakson mallikkaasti, mutta pallo olisi voinut liikkua vielä enemmänkin. Peruspelaaminen oli hyvällä tasolla, eikä omassa päässä jouduttu kertaakaan paniikkiratkaisuihin.  Jakso Tiikereille 2-1.

Toisella jaksolla sattui Tiikerit joutui selvittämään kaksi alivoimaa. Ensimmäisestä selvittiin ilman takaiskua, ja toinen meni vielä paremmin: Läpiajon päätteeksi peliväline toimitettiin vuoren varmasti vuosaarelaisten maaliin. Erän edetessä Tiikerit otti pelin jälleen suvereenisti haltuunsa, kuten monta kertaa aiemminkin.   Tiikerit järjesti jakson aikana muutaman massiivisen rumputulituksen SSV-maalille. Maskia pystyttiin jälleen rakentamaan kohtuullisesti. Valitettavasti vedot vaan suhahtelivat pääosin maalin ohi. Erän lopulla Tiikereille tuomittiin vielä rangaistuslaukaus, kun Viikinki-puolustaja pelasi palloa maalin edessä maasta.

Peli pysyi hyvin kasassa koko ottelun. Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta toisen erän esitys ei jättänyt mitään epäselväksi. Tiikerit oli isäntä kaukalossa ja vei ottelun oikeutetusti.  Matka kohti finaalia jatkuu. Siellä vastaan asettuu PSS Porvoosta.