Aika: 24.5.2015 15.30
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: HJC F1 kilpa, finaali

Ottelun lähtökohdat

Välieräpelissä kaatui SSV Black kelpo esityksen jälkeen selvin lukemin 6 – 1. Välieräpelin jälkeen joukkueella oli yli kolme tuntia aikaa valmistautua finaaliin. Iltapäivän pelit ovat olleet Tiikereille usein hiukan tahmeita. Kuinka olisi nyt? Henkeä nostatettiin seuraamalla Tiikerit Tykkien suvereenia esitystä, jolla 03-ikäluokan finaalissa juostiin jalat alta SSV:ltä. Pelin alkaessa katsomossa oli todennäköisesti huomattavasti enemmän jännitystä kuin kentällä.

Peli

Tällä kertaa Tiikereiden otteissa ei ollut häivähdystäkään iltapäivätahmeudesta. Kaasu painui pohjaan välittömästi alkuvihellyksen jälkeen. Ensimmäinen hyökkäys rakennettiin vasemmasta laidasta, ja PSS-verkko lauloi saman tien ajassa 0:14. Tämän jälkeen Tiikerit sai rakennettua useita hyviä tilanteita, mutta ilman tulosta. Myös vastustaja kykeni luomaan muutaman vaarallisen paikan Tiikeri-maalin eteen. Rajun alkurynnistyksen jälkeen ottelu hiukan rauhoittui, kunnes ketsuppipullon korkki lävähti selälleen ajassa 8:43. Oikealta puolelta saadun vapaalyönnin jälkeen tilanne pelattiin loppuun asti, ja pallo toimitettiin ribarista PSS:n pömpeliin. Tiikerit painoi nopeilla ja näyttävillä kolmiopeleillä pelin jatkuvasti vastustajan kenttäpäätyyn. Paine vastustajan maalilla oli lähes jatkuvaa. Ja kun painetta pystytään jatkuvasti luomaan, se tuottaa myös usein tulosta: Kahdessa minuutissa tehtiin kaksi lähes identtistä maalia. Ajassa 10:25 pallo pelattiin maalin taakse, josta sentteri jakoi sen maalin eteen syöksyvälle laiturille. PSS-puolustus oli tilanteessa täysin voimaton. Sama kuvio toistui ajassa 12:30. Tiikerit kaunisteli ensimmäisen jakson loppulukemiksi 5 -0 vain puoli minuuttia ennen taukovihellystä.  Pallo pelattiin tilanteessa vahvasti maalille. Ensimmäinen veto osui tolppaan, mutta hyökkäyksellä oli tilanteessa enemmän tahtoa kuin puolustuksella, ja tolpasta takaisin kimmonnut peliväline toimitettiin jälleen määrätietoisesti verkon perukoille.

Toisen jakson alku oli lähes identtinen ensimmäisen kanssa. Avaushyökkäys pelattiin jälleen vasemmalta, ja melko kaukaa lähtenyt napakka veto löysi tiensä takaylänurkkaan. Aikaa erän alusta ehti kulua jälleen vain 14 sekuntia. 56 sekuntia myöhemmin oli vuorossa etuyläkuoma, ja vajaat kaksi minuuttia tästä vasen alakulma. Tiikereiden kahdeksannessa maalissa erityismaininnan saa maskipelaaminen.

Tilanteessa 8 – 0 Tiikereiden peli melko ymmärrettävästi hiukan löysistyi, ja yritteliäästi pelannut PSS pääsi rikkomaan kuparisensa.  Veltohkon puolustuspelaamisen seurauksena vastustaja pääsi oikealta sisään maalin eteen ja sai runnoa pallon läheltä maaliin. Tiikereiden viimeinen maali tuli kokonaisajassa 23:30 komean ylivoimakuvion tuloksena: Puolirajan tasolla pelattiin pakki-pakki kuvio josta siirrettiin pallo eteen keskelle vastustajan aluetta. Nopea veto yllätti PSS-maalivahdin täysin. Pelin loppuun iskettiin vielä kaksi maalia. Ne molemmat teki PSS. Täysosumat olivat tahtomaaleja, jotka väännettiin sisään maalin edestä. Tulituksen tauottua taululla komeilivat Tiikereiden voittolukemat 9-3.

Finaalipeli ratkesi jo hyvin varhaisessa vaiheessa. PSS:lle on kuitenkin nostettava peukkua reippaassakin takaa-ajoasemassa säilyneestä pelihalusta ja pelikurista. Peliä ei lyöty missään vaiheessa lekkeriksi eivätkä viikatteet heiluneet, vaan reilua yritystä riitti loppuun asti. Tiikerit vaan oli tällä kertaa huomattavasti rutinoituneempi ja valmiimpi joukkue.

Tiikereiden kokonaissaldo turnauksessa oli huikea: Kahteen päivään mahtui kuusi peliä, joista kaikki voittoja maalierolla 43 – 13. Tiikereillä oli eniten tehtyjä maaleja ja vähiten päästettyjä maaleja, joten sekä puolustus että hyökkäys saavat  olla tyytyväisiä. Sokerina pohjalla Tiikerit miehitti myös pistepörssin kaksi kärkisijaa.

Pelissä mukana: Riku, Rasmus, Daniel, Väinö, Lauri, Aaro S. Aaro K, Juho, Jere, Ilmari, Topi, Samu, Luukas, Samuli, Aapo ja Eino