TPS Tigers - Tiikerit E2005 Dragons (2 - 11)

Aika: 29.8.2015 11.15
Paikka: Leaf Areena
Sarja: Mestareiden cup

Ottelun lähtökohdat

Edessä kauden ensimmäinen turnaus, paikkana Turku, vastassa maan parhaat oman ikäluokan joukkueet. Dragons valmistautui turnaukseen pelaamalla harjoituspelin Tiikerit -03 Tykkejä vastaan. Miehekäs taisto päättyi odotetusti Tykkien voittoon, mutta tasoero oli kaventunut viime vuodesta ja myös pelirohkeus oli kehittynyt selkeästi.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu TPS, jota ei ole kohdattu koskaan aikaisemmin. Turnausjärjestäjän rankkauksessa turkulaiset on sijoitettu sijoille 9-10 ja Tiikerit sijoille 1-4. Minkä verran arviossa on vieraskoreutta? Se selviään ottelun mittaan. Lievä kysymysmerkki ennen peliä on joukkueen pelikunto. Useampi poika on ollut hiljattain vähintään lievässä flunssassa, ja osa on valitettavasti mukana puolikuntoisena.

Valmennuksen pääteemana peliin ja koko turnaukseen lähtiessä on pelikipinän synnyttäminen alkavaan kauteen. Peleistä haetaan nautintoa ja omalle osaamistasolle pääsyä, turha jännittäminen pyritään saamaan pois.

Dragons hyökkää kaukaloon seuraavalla kokoonpanolla:

Samuli – Aapo – Dandu; Lauri – Eetu

Eino/Imppu – Pate – Riku; Jere – Luke

Aaro – Juho – Samu; Tomppa - Topi

Maalissa aloittaa Väinö.

Peli

Tiikerit tunnusteli puolisen minuuttia tunnelmaa.  Sen jälkeen alkoi peli. Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia pelattiin täysin yhtä maalia. Pallo pyöri herkeämättä turkulaisten päädyssä, mutta ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan lähes kolme minuuttia. Ajassa 2:56 komea vasemmalta lähtenyt rannari painui TPS-maalin takakulmaan. Kun alkuun oli päästy, seuraavaa osumaa ei tarvinut odottaa kuin reippaat kaksikymmentä sekuntia. Tällä kertaa osuma rakennettiin vastustajan maalin takaa, josta annettu namupassin toimitettiin suoraan syötöstä verkon perukoille. Pelikello pysähtyi aikaan 3:18. Kolmas maali iskettiin jäätävällä rannarilla etukulmasta sisään. Neljän minuutin jälkeen ottelu oli jo 0 - 4.

Kesken Tiikeri-pyörityksen TPS löysi Tiikeri-puolustuksen keskeltä oman hyökkääjänsä, joka viimeisteli läpisyötön jälkeen turkulaisten ensimmäisen osuman. TPS-hyökkäys jäi yksittäiseksi ja maalin jälkeen peliä pelattiin jälleen Tiikereiden hyökkäyspäädyssä. Joukkueen viides maali syntyi oivaltavan vaparin seurauksena maalin alakulmaan. TPS-puolustuksen tarkkavaisuus herpaantui tilanteessa täysin.

Viidennen maalin jälkeen pelin intensiteetti laski selvästi. Tiikerit hallitsi tilanteita edelleen selkeästi, mutta vedot suuntautuivat yli tai ohi maalin. Yksi turkulaisten harvoista hyökkäyksistä johti kavennusosumaan, kun pallo pomppi onnekkaasti Tiikeri-puolustuksen mailasta verkon perukoille. Tiikeritkin heilutti verkkoa vielä kertaalleen erän lopulla. Pallo pelattiin hyvän kuvion päätteeksi boxin kulmalle, josta sivallettu veto siirsi jakson loppunumeroiksi 2 – 6.

Toista erää oli pelattu rapiat kaksi minuuttia, kun TPS sai ehkä hiukan helposti viiden minuutin jäähyn.  Jäähyn aikana Tiikerit toimitti pallon pömpeliin toinen toistaan paremmilla sommitelmilla neljästi. Koko jäähyn aikana pallo olii Tiikereiden kenttäpuoliskolla alle kymmenen sekuntia.  Erän loppu oli pelailua TPS-päädyssä. Lisämaaleja nähtiin vain yksi, kun Tiikerit niittasi vain kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa ottelun päätösnumeroiksi 2 – 11.

Turnauksen avausottelussa pallo pomppi vielä hiukan normaalia enemmän ja vetojen suunnat olivat lievästi hakusessa. Turnauksen jatkuessa tähänkin saadaan varmasti kohennusta. Valmennuksen esille nostamat teemat, kipinä pelaamiseen, peli-ilo ja turhan jännittämisen karsiminen hanskattiin hienosti. Pelissä oli paljon ideaa ja rentoa tekemistä. Kun pelituntumaa tulee koko ajan lisää, niin kaudelle saadaan kelpo avaus.