Tiikerit E2005 Dragons - Tiikerit E2004 Haukat (6 - 3)

Aika: 30.9.2015 17.00
Paikka: Tiger Sport Areena
Sarja: Harjoitusottelut

Lähtökohdat

Dragons 05:n alkavan kauden kilpasarjaan valmistavien harjoitusotteluiden sarja jatkuu Tiikeriperheen sisäisellä väännöllä 04-Haukkoja vastaan. Viekö isoveli pienempää, vai onnistuvatko Dragons-pojat lyömään kampoihin vanhemmilleen? Dragonsille yksi kauden pääteemoja on yksilöiden liittäminen joukkueeksi. Haukat antaa hyvän tilaisuuden katsoa, missä kauden alla joukkueena mennään. Otteluaika on 3 x 15 minuuttia.

Peli

Peli alkoi Dragons-painostuksella, ja veskaria päästiin kokeilemaan jo heti ensimmäisissä hyökkäyksissä. Alkurynnistyksen jälkeen tilanteet kuitenkin hiukan tasoittuivat. Kahden minuutin pelin jälkeen Dragons rakensi näppärällä piensyöttöpelillä terävän hyökkäyksen keskeltä, ja lopulta pallo lähestulkoon kuljetettiin maaliin. Avausmaali syntyi ajassa 2:34. Erän edetessä myös Haukoilla oli muutamia hyviä maalipaikkoja, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Dragons-pelaajat pystyivät melko hyvin peittämään parhaat vetopaikat. Ammutut kudit menivät ohi tai päätyivät eleettömän varmasti pelanneen Dragons-vahdin hyppysiin. Dragonsilla oli erän aikana vielä muutamia erinomaisia tilaisuuksia lisätä johtoaan, mutta aivan loppuun asti tilanteita ei onnistuttu viemään. Molemmat joukkueet olivat erässä liikkeellä hyvällä jalalla, ja molemmilla oli myös omat paikkansa. Erän alkua hallitsi Dragons, ja erän loppupuolella kuskin paikalla oli Haukat. Yritystä oli paljon, välillä hiukan liikaakin ja peli meni aika ajoin sohimiseksi.

Toisen erän alku oli käytännössä yhtä maalia, kun nuoremmat Tiikerit painoivat pelin pitkäksi ajaksi Haukkojen päätyyn. Pallo liikkui kauniisti pelimieheltä toiselle ja parin minuutin jälkeen verkko soikin erittäin nopean ja hienon syöttökuvion päätteeksi. Mieleen tulivat menneisyyden miehet itärajan takaa: Mihailov – Harlamov – Petrov. Heti Dragons-maalin jälkeen ote siirtyi Haukoille ja vain minuutti Dragons-maalista Haukat kavensi napakalla maalivahdista katsoen vasemmalta annetulla vaparilla pelin lukemiin 2-1. Pelikello näytti maalin syntyessä aikaa 3:13. Viitisen minuuttia myöhemmin Haukat hyökkäsi vasemmalta, ja kun maalin etutolpalle parkkeerannutta hyökkääjää ei saatu pidettyä kiinni, tuli Haukat tasoihin ajassa 8:42. Maalin jälkeen pelin virtaukset kääntyivät taas Dragonsin eduksi. Joukkueen pelinrakentelu oli selvästi vastustajaa monipuolisempaa, ja kun saadut maalipaikat pystyttiin käyttämään tehokkaasti, alkoi ottelu kääntyä nuoriso-osaston eduksi. Ensin ajassa 11:11 hieno vasemmalta lähes kaukalon laidalta lähtenyt veto yllätti Haukka-vahdin ja sujahti aivan pään vierestä sisään takanurkkaan. Puolitoista minuuttia myöhemmin peli pyöri Haukka-päädyssä ja vasemmasta hyökkäyskulmasta maalin edustalle annettu erinomainen passi tavoitti Dragons-laiturin, joka tälläsi pelivälineen vuoren varmasti Haukka-maalin perukoille. Jälleen kului puolitoista minuuttia, ja taas olivat Dragonsit maalinteossa. Haukka-veskari torjui napakan kaukovedon eteensä, ja paikalla päivystänyt hyökkääjä ei empinyt laittaessaan ribarin pussiin. Erätauolle mentiin siis Dragons-johdossa 5-2.

Heti kolmannen erän alussa pallo helähti Haukka-maalin ylärimaan, mutta toisessa päädyssä pyöreä toimitettiin pian tämän jälkeen verkon perukoille asti. Oikealta puolelta vauhtiin lähtenyt Haukka-hyökkääjä veivasi itsensä keskialueella komeasti vapaaksi, eteni keskelle hyökkäysaluetta ja laukoi pallon vastustamattomasti Dragons-verkkoon. Peli kaventui 5-3-lukemiin. Molemmilla joukkueilla tämän jälkeenkin kolmannessa erässä omat erinomaiset maalintekopaikkansa, mutta maaleja syntyi lopulta enää yksi. Dragons-pakin vippaus kaukaa maskin takaa maalin takakulmaan sinetöi ottelun loppulukemiksi 6-3 Dragonsille.

Kaiken kaikkiaan Dragonsin pelissä oli jo paljon hyvää. Peli-idea on selkeästi taas löytymässä ja mikä positiivisinta, yritystäkin oli paljon paremmin kuin alkukauden aiemmissa koitoksissa. Jalka liikkui jopa hiukan vanhempaa vastustajaa paremmin, ja peli käännettiin takakarvauksen tai pakkien katkojen jälkeen nopeasti kohti Haukka-maalia. Pelinrakentelussa pystyttiin suuren osan aikaa toteuttamaan monipuolisia pakki- sentteri- laituri –variaatioita. Melko usein toteutuksessa jäi viimeinen kunnon syöttö uupumaan, mutta kausi on vasta nuori. Kunhan kuviot saadaan loksahtamaan kauden mittaan loppuun asti kohdalleen, on Dragons vaikea pideltävä kenelle tahansa. Hyökkäyspäässä positiivista olivat myös pakkien nousut ”b-pisteiden väliin” parhaille vetopaikoille. Vielä eivät kudit viuhuneet maaliin, mutta senkin aika tulee.

Puolustuspelissä Dragons pystyi joukkueena tukimaan keskustan ja pitämään yleensä laidoilta ylös pyrkineet Haukka-hyökkääjät pois parhaalta maalintekosektorilta. Vetoja blokattiin hyvin ja pallo karvattiin varsin usein pois jo ennen kuin veto edes lähtikään. Puolustuksen todelliset painejaksot olivat varsin lyhyitä.

Haukat on kelpo joukkue, ja ottelu oli kokonaisuutena varsin tasainen. Molemmilla oli omat etsikkoaikansa, mutta Dragons oli kuitenkin juuri sen verran hallitsevampi ja maalipaikoissaan onnekkaampi, että lopputulosta voidaan pitää oikeutettuna. Haukkojen pelityyli myös sopi hyvin Dragonsille. Joukkue ei käynyt herhiläisenä karvaten ottamaan tilaa pois Dragons-puolustuksen avauksilta, vaan päästi nuorempansa keräämään hyökkäyksiinsä vauhtia omalta puolustusalueelta. Dragonsille usein vaikeuksia tuottanutta ahtaan tilan avauspeliä ei siis nyt kovasti koeteltu.

Intensiivinen ja ennakkoluuloton esitys Dragonsilta. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan harjoituspeliin, jossa vastaan tulee FC Tuusula.

1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
5 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
6 - 200:00VastustajaEi syöttäjää