Tiikerit E2005 Dragons - SSV Black (10 - 3)

Aika: 11.10.2015 9.00
Paikka: Tiger Sport Areena
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, kilpasarja

Peli

Avauserä alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen paikka tuli jo kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. SSV-maali säilyi kuitenkin vielä koskemattomana. Peli oli vauhdikasta, mutta tunnustelevaa. Painopiste oli Tiikerien hyökkäyspäädyssä, mutta SSV:kin pääsi kokeilemaan kotijoukkueen puolustuksen pitävyyttä. Tiikereiden ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla ajassa 4:56. SSV aloitti av:n vahvasti ja piti pelin omassa hyökkäyspäädyssään. Tiikerit pääsi lopulta purkamaan paineen ja latasi ensimmäisestä yv-paikastaan pallon etukulmasta pömpeliin.

Kuittaus tuli nopeasti. Löysä pelaaminen maalin edessä kostautui ja SSV iski tasoituksen heti ensimmäisestä Tiikeri-maalin jälkeisestä hyökkäyksestään. Vuosaarelaiset hallitsivat peliä tasoitusmaalin jälkeen, mutta Tiikerit oli se joukkue, joka onnistui maalinteossa. Johtomaali tuli hyvällä oikealta lähteneellä vedolla pian seitsemän minuutin jälkeen. Minuutti tästä laiturin hieno passi tavoitti Tiikeri-sentterin, joka ei jättänyt SSV-vahdille mahdollisuuksia: 3-1. Erän viimeisellä minuutilla Tiikeri-hyökkääjä kaadettiin puolittaisessa läpiajossa SSV-maalin edustalla. Tilanteesta seuranneesta rankkarista kaadettu sentteri toimitti pyöreän napakalla rannarilla neljännen kerran Viikinkien verkkoon.

Erän loppuluvut olivat Tiikereiden kannalta hyvät 4-1, mutta pelin kuvassa jäi vielä kehitettävää. Varsinkin ottelun alussa hätäiltiin liikaa ja huonoja syöttöjä tuli paljon läpi koko erän.

Toinen erä lähti liikkeelle hyvällä sykkeellä. Tiikerit otti ohjat entistä selvemmin tassuihinsa. Peliä saatiin rakennettua hiukan avauserää paremmin, mutta syöttötarkkuudessa jäi edelleen runsaasti toivomisen varaa. Neljän minuutin pelin jälkeen syntyi erän ensimmäinen erikoistilanne, kun SSV-peluri passitettiin jäähylle. Tiikereiden ylivoimapyöritys ei kuitenkaan lähtenyt missään vaiheessa kunnolla liikkeelle ja niinpä tulosta ei syntynyt. Erän puoliväliin osui puolestaan kaksi peräkkäistä Tiikeri-jäähyä. SSV pääsi pelaamaan hetken jopa viidellä kolmea vastaan, mutta Tiikerit selvitti tilanteen. Yhden miehen vajaalla kotijoukkue pystyi dominoimaan peliä varsin hyvin. Erän ainoa maali tuli, kun Tiikeri-hyökkääjä ajoi vasemmalta vahvasti sisään ja veti kovaa päin veskaria. Oikea laituri oli oikeaoppisesti ensimmäisenä ribarissa ja laittoi pelivälineen tyynen rauhallisesti sinne, minne se kuuluukin.

Vaikka erä päättyikin Tiikereille vain 1-0, joukkue oli pelillisesti avauserää selvemmin niskan päällä. Maalin lisäksi erässä kolisutettiin maalin kehyksiä useampaankin kertaan.

Kolmannen erän alku osoitti, että SSV haluaa vielä taistella. Peli painettiin väkisin Tiikerien päätyyn, ja kovan pyörityksen jälkeen pallo lopulta rouhittiin maalin perukoille ajassa 1:42.

SSV:n maalin jälkeen loppuerä pelattiin lähestulkoon yhtä maalia. Toimitsijapöytää heräteltiin säännöllisin väliajoin. Tiikerit iski viisi maalia putkeen ja kun SSV onnistui aivan erän lopulla vielä kerran, päädyttiin loppunumeroihin 10-3 Tiikereille.

Hulppeista loppunumeroista huolimatta pelissä oli hiukan Hawaiji-henkisen toivotaan toivotaan –pelaamisen maku. Hienoja yksilösuorituksia nähtiin paljon, joukkueena pelaamista ei niinkään. Ottelun tärkein anti oli ehkä kuitenkin se, että pelaaminen oli iloista, ja joka pojalle tuli paljon hyviä onnistumisia. Peli-ilolle on hyvä rakentaa jatkoa. Hyvä Tiikerit!

1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
5 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
7 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
8 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää