SBS Devils Oranssi - Tiikerit E2005 Dragons (4 - 9)

Aika: 11.10.2015 14.00
Paikka: Tiger Sport Areena
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, kilpasarja

Peli

Ensimmäiseen erän alkua odotettiin suurella mielenkiinnolla. Molemmilla joukkueilla oli suurinumeroiset voitot alla, ja nyt saman tien päästiin mittaamaan keskinäinen taso syyskauden alussa. Pelin jännite lässähti kuitenkin valitettavasti jo ensimmäisen erän ensimmäisellä puolikkaalla. Devils pelasi ihan mukavasti, mutta Tiikerien koko joukkueen puolustaminen hyydytti paholaisten pelinrakentelun jo lähtötelineisiin. Devilsin maalilla sen sijaan riitti vilskettä, kun verkkoa pöllytettiin vähän väliä. Peli oli puolessatoista minuutissa jo 2-0, erän puolivälissä 3-0 ja yhdeksässä minuutissa 4-0. Pari maalia iskettiin läheltä sisään, yksi oikealta rannarilla takanurkkaan ja yksi käsittämättömällä selkä maaliin päin tehdyllä kauhaisulla. Tuo 3-0 –maali on yksi persoonallisimmista, joita näillä tantereilla on pitkiin aikoihin nähty. Aina kannattaa siis yrittää.

Devils pääsi rikkomaan kuparisensa, kun Tiikereille puhallettiin ajassa 12:23 väärästä vaihdosta jäähy. Pornaisten pojat eivät kauaa ylivoimaansa äimistelleet, vaan napauttivat yhdeksässä sekunnissa pallon maalin edestä pussiin. Erän loppunumerot 5-1 syntyivät harjoitellun syöttöketjun päätteeksi, kun laituri pelattiin kolmella syötöllä vapaaksi. Tarkka veto takanurkkaan ei jättänyt jossittelulle sijaa. Erä oli Tiikereiltä yllättävän suvereeni esitys.

Heti toisen erän alussa pallo ajautui maalin edessä olleelle Devils-pelurille, joka iski ajassa 0:38 5-2-kavennuksen. Sen suurempaa painetta maali ei Tiikereiden otteisiin tuonut, koska peli oli täydellisesti vantaalaisten hallussa. Tiikerit toimitti erän aikana kuulan vielä kolmesti Devils-veskarin selän taakse, ja niinpä erätauolle lähdettiin tylyhköissä 8-2 –lukemissa. On ehkä huomion arvoista, että erän kaikki Tiikeri-maalit tehtiin hyvin läheltä maalia.

Jos oli ensimmäinen erä Tiikereiden hallintaa, niin toisessa erässä ero vastustajaan oli vielä selvempi. Erässä nähtiin ajoittain päivän parasta Tiikeri-peliä, kun puolustuksesta toimitettiin kerta toisensa jälkeen pallo kahdella tai kolmella syötöllä Devils-puolustuksen takana kiitävälle laiturille. Kolmiopelaaminen toimi etenkin vasemmalta laidalta mainiosti, ja painetta pystyttiin luomaan naapuripäätyyn yhä uudelleen ja uudelleen. Oma puolustus puolestaan katkoi oikea-aikaisesti ja ohjasi Devilsin hyökkäykset pääosin pois parhailta vetopaikoilta. Jalkakin riitti Devilsin kyydissä oikeinkin hyvin. Napakan pelinrakentelun lisäksi palloa kuitenkin myös roiskittiin puolustuksesta välillä turhaankin, vaikka vastustaja ei ollut luomassa painetta järjestelmällisemmälle pelinrakentelulle. Toisaalta nytpähän tuli nähtyä, että pitkä päätyyn ja perään on myös hallussa, ja sillä voidaan ainakin hiukan lieventää tuskaa kovemmin karvaavia joukkueita vastaan.

Kolmatta erä voisi kuvata Tiikereiden kannalta sanalla lerpsahdus. Peli oli ratkennut ja Tiikeri-lauma ei enää viitsinyt turhia pinnistellä. Kolmas erä oli huolimatonta tekemistä. Pallo lainattiin liian usein Devils-pelureille ja peli ajettiin myös jatkuvasti keskialueen sumppuun, josta naapuri pääsi iskemään nopeasti vastaan. Tiikereiden feidaillessa Devils pääsikin hiukan kaunistelemaan loppunumeroita.  Erässä tehtiin kolme maalia. Tiikerit siirtyi ensin 9-2 –johtoon, mutta sen jälkeen Devils kavensi kahdella maalillaan pelin loppulukemiksi 9-4.

Kaiken kaikkiaan Tiikerit teki pelissä sen, mitä voittoon tarvittiin. Ennakko-odotuksiin nähden joukkue oli kauden tässä vaiheessa yllättävän paljon vastustajaa edellä. Kausi on kuitenkin vielä nuori ja kaikki joukkueet nostavat varmasti talven mittaan tasoaan.

Sarjakausi on avattu voittoisasti. Tästä jatketaan kohti huomisia treenejä. Hyvä Tiikerit!

1 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 100:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 200:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 300:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 400:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää