Tiikerit E2005 Dragons - Oikers White (9 - 1)

Aika: 24.10.2015 15.00
Paikka: Esport Arena
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, kilpasarja

Aivan ottelun alku oli Oilersin. Joukkue pääsi painamaan pelin Tiikerien päätyyn, mutta vaaralliset tekopaikat jäivät puuttumaan. Tiikeri tokeni alkuhämmennyksestä nopeasti, ja otti johdon ajassa 1:55.  Hyökkäys rakennettiin vasemmalta, sentteri siirsi pallon laiturille, jonka kääntöveto upposi verkon perukoille. Ote siirtyi Tiikeri-joukkueelle, joka painoi peliä kohti Oilers-maalia. Jalka liikkui mukavasti, mutta syötöissä oli selkeästi hakemista. Kahdeksan minuutin jälkeen Oilers pääsi vastaiskuun, mutta veto suuntautui maalin ohi. Heti tämän jälkeen Tiikeri-sentteri pääsi puolestaan puolittaiseen läpiajoon, mutta tuloksetta. Tiikereillä oli erän aikana useita maalipaikkoja, mutta verkon heilahtelua saatiin odottaa aivan erän lopulle asti. Ajassa 13:28, hyökkääjä sai mailansa pakin oikealta lähteneeseen vetoon, joka yllätti maalivahdin. Taukotilanteeksi jäi 2-0 Tiikereille.

Pelialusta tuotti Tiikereille pieniä vaikeuksia, sillä pallo ei oikein tahtonut pysyä hallussa ja syötöt pomppivat lapojen yli.

Toinen jakso alkoi ryminällä. Erää oli pelattu vain 0:37, kun loistava syöttö vasemmalta laidalta tavoitti metrin päähän maalista edenneen laiturin. Tämä veti kylmästi pelivälineen ykkösellä sisään. Oilersin veskari oli tilanteessa täysin vailla mahdollisuuksia. Erä oli kaiken kaikkiaan selvästi Tiikereiden. Tasan viiden minuutin kohdalla sentterin tarkka ylänurkkaveto vei Tiikerit jo neljän maalin karkumatkalle. Oilers pääsi hiukan siistimään numeroita, kun nopea espoolaishyökkääjä murtautui pystysyötön jälkeen vasemmalta läpi, juoksi puolustukselta karkuun ja yllätti veskarin etualanurkasta. Tiikerit hallitsi peliä selvästi, ja piti palloa leijonan osan peliajasta hyökkäyspuoliskollaan. Oilers yritti iskeä vastaan lähinnä syötönkatkojen seurauksena. Muutamat vaaralliset tilanteet saatiin kuitenkin hoidettua. Erän viimeinen minuutti oli Tiikereille tuloksellinen, ensin laiturin suora jatkoveto pystysyöttöön sujahti espoolaisverkkoon ja vain joitakin sekunteja myöhemmin pääsi sentteri niittaamaan seitsemästä metristä lähteneellä vedolla jakson loppulukemiksi ja 6-1.

Kolmannen erän alkupuoli kului Tiikereiden vetoharjoituksien merkeissä. Oilers-vahdin näppien pitävyyttä pääsivät kokeilemaan vuorollaan kaikki ketjut.  Harjoitusta tarvitaan lisää, sillä verkon perukoille kuulaa ei tahdottu saada. Erän loppupuoliskolla Tiikerit iski kolmesti. Ensin vasen laituri pääsi läpi ja toimitti itse pallon pussiin. Lukemat 7-1. Kahdeksas maali syntyi myös laiturin suoralla vedolla. Pelin loppulukemat tyyliteltiin laitureiden yhteistyönä. Vasemmalta puolelta annettiin hieno poikittaissyöttö toiselle laiturille, joka toimitti ykkösellä maalin edestä pallo tyhjään maaliin. Loppulukemat Tiikereille 9-1.

Kokonaisuudessaan ottelun parasta antia olivat yritteliäisyys ja hyvä liike jalalla. Mainioita yksilösuorituksia nähtiin paljon, mutta huolellisuutta olisi saanut olla otteissa lisää. Ottelu oli myös jälleen esimerkki joukkueen omaksumasta ”adaptive management” –pelitavasta, jossa tehdään aina juuri se, mitä kulloinenkin vastustaja edellyttää.

1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
5 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
7 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
8 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää