Tiikerit E2005 Dragons - PSS Keltainen (8 - 6)

Aika: 7.11.2015 16.00
Paikka: THT-Center
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, kilpasarja

PSS aloitti pelin väkevästi. Joukkue on pelitavaltaan hyvin samanlainen kuin Tiikerit Haukat, ja niinpä Dragonsilla oli heti ottelun alusta lähtien myös hyvin samankaltaisia ongelmia, kuin harjoituspeleissä Haukkoja vastaan. PSS:n ensimmäinen tilanne syntyi jo 50 sekunnin kohdalla, kun pakkien taakse vapaaksi unohtunut porvoolaishyökkääjä pääsi yrittämään kuparisen rikkomista. Se ei onnistunut heti, mutta viisi sekuntia myöhemmin pallo pelattiin maalin takaa vasemmalle laiturille, joka iski pallon takayläkulmaan. Tiikerit pääsi tasoihin ajassa 5:42, kun lähes puolesta kentästä annettu vapari lämättiin kaaripallona PSS-veskarin kypärän vierestä sisään. Tiikereiden tasoitusmaali ei juurikaan hetkauttanut porvoolaisia, jotka hallitsivat pelitapahtumia selkeästi. Vajaat pari minuuttia ehdittiin vääntää tasatilanteessa, kun PSS:n vasen laituri pääsi puolustajan estelyistä huolimatta puskemaan laidasta läpi, ja lapioi pelivälineen etunurkasta väkisin sisään. PSS lisäsi johtoaan ajassa 12:37. Joukkue sai vaparin vasemmalta, ja kun pakki oli unohdettu tilanteessa vapaaksi keskelle parasta maalintekosektoria, niin jälleen saatiin kaivella reikäpalloa Tiikereiden rysästä. Erän viimeisellä minuutilla Tiikerit sai vaparin maalivahdista katsottuna lievästi etu oikealta. Hyvä lämäri suoraan taka-alakulmaan sinetöi erän loppunumeroiksi 3-2 PSS:lle

Toisen erän alku oli lupaava, kun heti ensimmäisestä hyökkäyksestä laitettiin pallo ribarista sisään. Seuraava osuma tuli heti perään. Pelikello ehti pyörähtää vasta 0:44, kun sentteri pelasi itselleen vetopaikan ja heitti pallon alakulmaan. Tiikerit siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Jos joku luuli, että nyt peli kääntyisi Tiikereille, niin hän oli väärässä. Erää oli tahkottu päädystä päätyyn reilut viisi minuuttia, kun PSS teki todella komean maalin. Hyökkääjä purjehti keskeltä koko Tiikeri-puolustuksen läpi ja syötti avopaikkaan maalin takakulmalle, josta laiturilla oli helppo työ viimeistellä 5-5-tasoitus. Porvoolaiset menivät jälleen johtoon ajassa 8:35 onnenkantamoisella, kun kaukoveto meni ohi maalin ja kimposi päädystä veskarin kautta sisään maaliin. Erän loppupuolella PSS:llä oli paremmat tilanteet kuin Tiikereillä, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt. Niinpä PSS johti toisen erän jälkeen 5-4

Kolmannen alku oli täysin PSS:n hallintaa. Yksi lämäri kilahti tolpaan, mutta sen lähemmäksi maalia joukkue ei päässyt. Erän puolivälissä syntyi Tiikereiden tasoitusmaali, jälleen erikoistilanteesta. Tiikerit sai vaparin keskeltä hyökkäysaluetta ja pallo toimitettiin tilanteessa vuoren varmasti suoraan verkon perukoille. Jos oli ottelu ollut siihen asti täynnä tapahtumia, niin viimeiseen viiteen minuuttiin niitä mahtui vieläkin enemmän. Tiikerit otti ajassa 10:00 aikalisän, jonka jälkeen joukkue näyttikin saaneen hiukan lisää virtaa. Yhdentoista minuutin kohdalla Tiikeri-katsomossa hamuttiin nitroja esiin, kun vantaalaispakki tiputti alimpana pelaajana mailansa ja PSS-hyökkääjä pääsi polkemaan vasemmalta laidalta yksin läpi kenenkään ahdistelematta. Veto meni kuitnkin karkeasti takayläkulman ohi. Tästä selvittyään Tiikerit kiitti ja laittoi pelivälineen sentterin voimin alakulmaan ohi PSS:n veräjänvartian. Vain puolisen minuuttia myöhemmin ilmassa oli ratkaisun makua, kun Tiikeri-hyökkääjä kiepautti vanhanaikaisella pallon jälleen sinne, minne se kuuluukin. Kello näytti aikaa 11:44, kun valotaululle ilmestyivät Tiikerien johtolukemat 7-5. PSS ei kuitenkaan luovuttanut vaan puoli minuuttia myöhemmin oltiin taas pahanteossa Tiikeri-maalilla. Pakki hävisi kaksinkamppailun oman maalin edustalla, ja niinpä PSS-hyökkääjä pääsi niittaamaan maalin edessä 6-7 –kavennuksen. Ottelun loppulukemat syntyivät ajassa 13:58. Porvoolaisten maalin takana käytiin kovaa vääntöä, josta Tiikeri-hyökkääjä tuli voittajana ulos ja kiepautti pallon maalin edestä sisään.

Peli päättyi siis Tiikereille numeroin 8-6, mutta millään tavalla epäoikeudenmukaisena ei olisi voinut pitää sitäkään, jos PSS olisi korjannut potin. PSS oli ottelussa kokonaisuutena Tiikereitä parempi, nopeampi ja voimakkaampi. Se karvasi aktiivisesti ja onnistui ottamaan Tiikereiltä pelitilan ja –ajan pois. Maalitilanteissa vantaalaiset olivat kuitenkin tällä kertaa onnekkaampia ja siksi pisteet lähtivät Tiikereiden matkaan.