Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit E2005 Dragons - SBS Devils Oranssi (7 - 9)

Aika: 28.11.2015 12.00
Paikka: Porvoon Salibandyhalli Aurora
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, kilpasarja


Pelin alku oli lievää Devils-hallintaa. Vauhtia oli heti alusta lähtien mukavasti. Osalla Tiikeri-pelureista peli-intoa oli hiukan liikaakin, sillä vaihdot menivät jo ensimmäisistä vaihdoista lähtien pitkiksi. Maalitilanteita tarjoutui erän alussa enemmän Devilsille kuin Tiikereille, mutta kuparisen rikkoi kuitenkin Tiikerit ajassa 5:29. Tiikeri-pakki pääsi vetämään vasemmalta maskin takaa pallon Devilsin verkkoon. Hyvävauhtisessa ja tasaisessa erässä ote siirtyi pikkuhiljaa Tiikereille.

Erän loppu oli Tiikereille vaikea. Devils pystyi luoman lisää painetta Tiikereiden hyökkäyksen rakenteluun, ja pari minuuttia ennen erän loppua karvaus tuottikin tulosta. Tiikeri-pakki veti alimpana pelaajana pallon päin kärkikarvaajaa, minkä seurauksena Devils pääsi 2-1 –hyökkäykseen ja maalintekoon. Minuuttia myöhemmin Tiikeri-pakki pelasi laidalla miestä liian kovaa ja passitettiin jäähylle. Pallo pyöri erän lopun pääasiassa Tiikeri-päädyssä, mutta kunnon maalipaikkoja ei syntynyt, ja erä päättyikin lukemiin 1-1.

Toista erää oli pelattu vain 35 sekuntia, kun Devils-ylivoima tuotti tulosta. Puolustus ei saanut pornaislaisten hyökkääjää kuriin, ja niinpä pallo lapioitiin maalin etukulmasta sisään. Vain seitsemän sekuntia myöhemmin Tiikerit kuitenkin kuittasi laiturin napakalla rannarilla pelin lukemiin 2-2.    

Tiikeriden tasoitusmaalia seuranneesta viiden minuutin pätkästä saa varmasti opettavaisia videoklippejä:

Osa 1: Kuinka pidän pelaajani maalin edessä ja kuinka peitän vastustajan vedot?

Ensin Devils-hyökkääjä irtosi maalin edustalla pitelijästään ja pääsi kääntämään maalinedushässäkästä pallon sisään. Maalin jälkeen Pornaisten paholaiset jatkoivat vahvasti. Tiikeri-puolustus ei päässyt vastustajan hyökkääjien iholle, vaan päästi heidät liian helposti hyviin vetopaikkoihin.

Osa 2. Mitä voi tapahtua, kun nousen pakkina innolla hyökkäykseen?

Tiikeri-pakki nousi vahvasti hyökkäykseen, mutta kun hyökkäysalueella menettää pelivälineen, eikä esim. sentteri ole alhaalla paikkaamassa, voi hyvinkin omassa päässä soida. Ja niinhän siinä kävikin. Puolustus jäi auki, ja paholaisilla oli vapaa pääsy maalintekoon. Lukemat olivat tässä vaiheessa 2-4.

Osa 3. Kaksinkamppailupelaaminen omassa päädyssä.

Devils myllytti peliään vahvasti Tiikeri-päädyssä, ja tuuppasi pyörityksen päätteeksi pallon sisään. Toista erää oli kulunut 8:08.

Osa 4. Alivoimapelaamisen ABC

Ajassa 8:21 Tiikereille puhallettiin jälleen jäähy. Tuomariston ja selkeästi myös vastustajan valmennuksen syvän paheksunnan kohteeksi joutui hurrikaanin lailla Pornaisten poikaa riepotellut Tiikerihyökkääjä. Vastustajaansa vajaat puoli metriä ja rapiat kolmekymmentä kiloa pienempi ja tätä siis valtavalla ruhollaan äärimmäisen väkivaltaisin ottein runnellut Tiikeri-hyökkääjä passitettiinkin oitis jäähylle. Kun peliä päästiin jatkamaan, Devils rokotti välittömästi. Tiikeri-maalin etukulma jäi auki, ja pallo löysi sieltä tiensä verkon perukoille vain seitsemän jäähysekunnin jälkeen. Tilanne oli jo 2-6 Devilsille.

Osa 5. Ylivoimapelaamisen ABC.

Reilun yhdeksän minuutin jälkeen puhallettiin Devils-jäähy. Syötöt eivät ylivoimallakaan löytäneet kunnolla pelikaveria, ja niinpä pelin rakentelu jäi varsin vajaaksi. Kunnon maalipaikkoihin ei jäähyn aikana juurikaan päästy.

Osa 6. Uusinta: Mitä voi tapahtua, kun nousen pakkina innolla hyökkäykseen?

Kello pysähtyi aikaan13:39, kun Devils rankaisi jälleen pallonmenetyksestä hyökkäysalueella. Puolustuksen taakse jäi liikaa tilaa, ja Devils-hyökkääjä käytti tilanteen tehokkaasti hyväkseen.

Koko toisen jakson ajan Devils oli liikkeellä Tiikereitä paremmalla jalalla ja pystyi löytämään hyviä syöttölinjoja Tiikeri-puolustuksen läpi. Tiikereiden syöttöpelissä oli sen sijaan suuria ongelmia. Pallosta ei maltettu luopua ajoissa, vaan peliä puskettiin jalalla aivan liian ahtaaseen tilaan. Devilsin kaltainen nopea joukkue iski keskialueen pallonmenetyksistä armotta vastaan, ja teki sen myös tehokkaasti. Toisen jakson pyörityksen jälkeen Devils johti peliä tylysti luvuin 2-7.

Kolmannen erän alussa maaleja tehtiin lähes vuorotahtiin. Tiikerit kavensi pelin ensin lukuihin 3-7, mutta Devils kuittasi reippaassa neljässä minuutissa tykittämällä pelivälineen kahdesti Tiikeri-maaliin. Maalia edeltäneissä tilanteissa ei taaskaan päästy kärkikarvaajan ohi, vaan Devils pääsi kääntämään pelin Tiikeri-päätyyn ja aina verkon perukoille asti. Peli oli lukemissa 3-9 käytännössä taputeltu.

Tiikereiden kannalta ottelun positiivisin vaihe ajoittui kolmannen erän loppupuolelle, kun oma peli alkoi vihdoin löytyä.  Ajassa 7:35 saatiin hiukan kavennusta lukemiin. Av-osuma toi Tiikerit 4-9 lukemiin, ja lisää oli tulossa: Ajassa 10:17 syntyi Tiikereiden viides maali, ja kun kello näytti kolmatta erää pelatun11:01, iskettiin tauluun vahvan yksilöpelaamisen seurauksena jo kuudes Tiikeri-osuma. Tilannetta edelsi vahva Tiikerien pyöritys, jota Devils ei saanut katkaistua. Pelin viimeisen minuutin aluksi pitkä pystysyöttö tavoitti maalin edestä Tiikeri-hyökkääjän, joka viimeisteli pelin loppulukemiksi 7-9. Tiikerit pelasi viimeisen minuutin pääosin kuudella kenttäpelaajalla, mutta kunnon vetopaikkoihin ei enää päästy.

Tiikereille jäi paljon parannettavaa erityisesti syöttöpeliin. Kun koko syöttöpeli tökki, ei peliä päästy rakentamaan normaaliin tapaan kolmiopeleillä. Devils oli kokonaisuutena selvästi terävämpi ja ansaitsi ilman muuta voittonsa. Pelissä oli aika ajoin liiallisen kuumenemisen riski, mutta onneksi tilanne pysyi kaukalossa hallinnassa. Ja katsomossakin ainakin melkein…

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
5 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
7 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
7 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 200:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 300:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 400:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 500:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 600:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 700:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 800:00VastustajaEi syöttäjää
7 - 900:00VastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
Torjunnat:
Tuntematon pelaaja: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Poutiainen Luukas
Kenttäpelaaja
10Repo Rasmus
Kenttäpelaaja
11Lehto Väinö
Maalivahti
13Mäkinen Lauri
Kenttäpelaaja
15Tammipuro Viljami
Kenttäpelaaja
19Nieminen Jere
Kenttäpelaaja
20Kahlos Juho
Kenttäpelaaja
21Halonen Riku
Kenttäpelaaja
22Kahlos Oskari
Kenttäpelaaja
26Kivimäki Aaro
Kenttäpelaaja
29Nieminen Samu
Kenttäpelaaja
33Korhonen Teo
Kenttäpelaaja
44Lapakko Ilmari
Kenttäpelaaja
47Claren Daniel
Kenttäpelaaja
99Suhonen Aaro
Maalivahti