Oilers White - Tiikerit E2005 Dragons (3 - 10)

Aika: 28.11.2015 14.00
Paikka: Porvoon SB-halli Aurora
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, kilpasarja

Dragons lähti Porvoo-päivän toiseen peliinsä niskassaan sarjakauden avaustappio. Se oli kuitenkin jo unohdettu, kun tuomari vihelsi pilliinsä ja peli Esport Oilersia vastaan lähti käyntiin. Ottelun tempo ja intensiteetti oli selkeästi edellistä peliä leppoisampi, mutta jo ensimmäiseen erään saatiin runsaasti tilastomerkintöjä. Ajassa 2:38 Tiikerit joutui alivoimalle. Sen aikana nähtiin pari kohtalaista maalipaikkaa kentän molemmissa päissä. Tiikerien pelinrakentelu ei edelleenkään ollut aivan kuosissaan, ja niinpä avausmaalikin syntyi roikkopallolla puolustuksesta vastustajan maalille. Maalin edessä väijynyt laituri sai kokeilla espoolaisten veräjänvartijaa parikin kertaa ennen kuin upotti pallon sisään ajassa 5:25. Jatkoa seurasi puolitoista minuuttia myöhemmin: Pallo pelattiin sentterille, jonka vedon veskari torjui, mutta ribarista laituri löi pelivälineen voimalla maalin perukoille. Vain hetkeä myöhemmin Tiikeri-laituri purjehti oikealta maalin eteen ja laittoi pyöreän kolmannen kerran verkkoihin. Oilers pääsi kaventamaan ajassa 9:48, kun espoolaishyökkääjä sai hiukan tilaa maalin edessä ja onnistui iskemään pallon pienestä raosta tolpan ja veskarin välistä sisään. Päivän ehkä komein Tiikeri-sommitelma nähtiin, kun koko vitja sahasi ykkösillä Oilers-puolustuksen rikki,  ja laituri ei jättänyt takakulmalla maalivahdille pienimpiäkään torjuntamahdollisuuksia. Erän lopulla Tiikereille tarjoutui vielä yv-mahdollisuus, jonka aikana saatiin pientä pyöritystä, mutta kovin lähelle maalia ei päästy. Avausjakso siis Tiikereille lukemin 1-4.

Toisessa erässä oli melko leppoisa tunnelma. Pelin tempo oli verraten rauhallinen, ja se antoi paremmin aikaa syöttökuvioiden sommittelulle. Hiukan alle 7 minuutin kohdalla Tiikerit pääsi jälleen ylivoimalle, jonka aikana saatiin hyvää pyöristystä. Erikoistilanteen lopputulema oli kuitenkin Oilersin alivoimaosuma. Joukkue pääsi alivoimalla kertaalleen vierailemaan Tiikeri-päädyssä, ja tekikin sen tehokkaasti. Vääntö maalin etukulmalla toi espoolaisille kavennusosuman. Toisessa erässä Tiikerit alkoivat vihdoin löytää toisiaan paremmin, ja sen seurauksena kuviotkin saatiin paremmin kuntoon. Ja kun nyt päästiin syöttelyn makuun, niin suoraviivaisuus ratkaisupaikoissakin alkoi kärsiä. Nyt alettiin pelata liiankin kaunista peliä. Tiikereillä oli erässä paljon hienoja paikkoja, mutta osumia saatiin vain yksi. Ajassa 12:17 sentteri veti kaukaa ja Oilers-veskarista kimmonneesta ribarista laituri laittoi pallon maaliin. Melko rennon pelaamisen jälkeen toinen erä päättyi Tiikereille 5-2.

Kolmas erä alkoi Tiikeri-näkökulmasta katsottuna komeasti, kun heti erän alussa läpisyöttö tavoitti oikean laiturin, joka pyyhälsi maalin eteen ja veivasi kauniisti pallon yläpeltiin. Paine pysyi koko erän alkupuolen espoolaispäädyssä, mutta seuraavaa osumaa jouduttiin odottamaan kolmisen minuuttia. Sentterin syöttö vasemmalta löysi keskelle nousseen pakin, jonka veto ei jättänyt Tiikeri-katsomoa kylmäksi. Tiikereiden seitsemäs maali oli syntynyt. Minuutti tästä, ja pallo oli puolestaan Tiikeri-maalissa. Omassa päässä hävityn kaksinkamppailun jälkeen Oilers-peluri pääsi lyömään pallon tarkasti takakulmaan. Aikaa oli kulunut kolmannessa erässä 5:32. Ei peliä ilman kaksinkamppailutilanteiden Tiikeri-jäähyjä. Ajassa 6:48 Tiikerit joutui alivoimalle, mutta käytti sen hyväkseen iskemällä pelivälineen väkisin maalin edestä sisään. Tiikerit paketoi ottelun lopullisesti parilla lähes identtisellä loppuhetkien maalilla. Pallo saatiin kahdesti pelattua hyökkäyspuolikkaan puoliväliin nousseelle Tiikeri-pakille, joka käytti parasta asettaan ja niittasi vastustamattoman rannarinsa kahdesti peräkkäin Oilers-maalin oikeaan ylänurkkaan. Ottelu päättyi Tiikereille luvuin 10-3.

Ottelussa ei nähty aivan viimeistä puristusvaihdetta, mikä toi peliin tietyn rentouden. Peliä pyrittiin pelaamaan Devils-peliä enemmän sentterin kautta ja siinä onnistuttiinkin kohtalaisesti. Rennohko peliote toi mukanaan myös lievää huolimattomuutta, silla Tiikereillä oli ottelussa toistakymmentä avointa maalintekopaikkaa, joissa ei kuitenkaan onnistuttu. Kaiken kaikkiaan Oilers-peli oli kuitenkin ihan kelvollinen jatkumo sille peli-ilmeelle, joka alkoi jo Devils-pelin kolmannessa erässä löytyä.

1 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 100:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 200:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 300:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 400:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 500:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää