Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit E2005 Dragons - FC Tuusula (10 - 1)

Aika: 5.10.2015 18.00
Paikka: Tiger Sport Areena
Sarja: Harjoitusottelut


Lähtökohdat

Tiikerit Dragons Bluen vieraaksi kuulasta syyspäivää juhlistamaan saapuu tumma joukko Tuusulasta. FC Tuusula on uusi tuttavuus ainakin suurimmalle osalle Tiikeri-pelureista. Joukkueet eivät ole kohdanneet aikaisemmin, eivätkä ne kohtaa syksyn aikana sarjapeleissäkään, koska joukkueet on sijoitettu eri alkulohkoihin. Kauteen valmistavat turnaukset ovat menneet molemmilta joukkueilta hyvin: Tiikerit voitti Tribal-Cupin, ja FC Tuusula nappasi Tupla-Cupista pronssia. Dragons lähtee peliin neljällä ketjulla, kun mukaan pelaavaan kokoonpanoon on nostettu myös neljä pääosin haastajaryhmän mukana treenannutta pelimiestä. Sarjakauden alkuun on vajaa viikko. Tänään on jälleen joka pojalla mahdollisuus näyttää, kuinka peli kulkee.        

Peli

Erä alkoi lievällä vieraiden hallinnalla. FCT pääsikin jo alkusekunneilla kokeilemaan napakalla vedolla Tiikeri-veskarin näppien pitävyyttä, mutta ilman tulosta. Tiikeritkin heräsi peliin nopeasti, ja palloa kaiveltiin FCT:n pömpelistä ensimmäistä kertaa jo minuutin pelin jälkeen, kun oikealta tullut napakka kaukoveto yllätti Tuusulan veräjänvartijan. Peliä pelattiin maalin jälkeen selkeästi Tiikereiden hallinnassa, mutta FCT:lläkin oli omat vastaiskun paikkansa. Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan aina erän puoliväliin asti. 2 – 0 -maali oli ensimmäisen kanssa lähes identtinen oikealta lähtenyt veto, joka painui jälleen vastustamattomasti verkon perukoille. Kolmas maali syntyi loppuun asti pelaamisen tuloksena vain puolisen minuuttia edellisen osuman jälkeen, kun Tiikeri-hyökkääjä kävi leipomassa oman vetonsa reboundin maaliin. 3-0 –maalin jälkeen peli aaltoili jonkin aikaa päädystä päätyyn ja myös tuusulalaiset pääsivät vierailemaan Tiikeri-maalilla. Tiikeri-puolustus ja –maalivahti hoitivat kuitenkin tilanteet taidolla ja osin onnellakin. Jakson loppunumerot 4-0 syntyivät ajassa 14:20 tahtomaalilla, jossa pallo pelattiin pallo väkisin etutolpalta sisään.

Myös toisen erän alkutahdit lyötiin Tiikeri-päädyssä, Tiikerien kannalta katsoen kuitenkin onneksi ilman osumia. Tiikerit aloitti jälleen maalinteon, mutta tarjosi sen jälkeen vastustajalle erinomaisen kavennusmahdollisuuden kahdella peräkkäisellä jäähyllä. Ensimmäinen jäähy annettiin pian kolmen minuutin pelin jälkeen. Tiikerit pystyi kuitenkin jäähyn aikanakin painamaan pelin Tuusulan päätyyn, eikä vastustaja juurikaan päässyt edes omalle hyökkäyspuolikkaalleen. Kerran vierailija pääsi nousuun oikealta laidalta, ja kun Tiikeri-peluri koukki hyökkääjän takaa päin nurin, jatkettiin peliä kolmella viittä vastaan. Kahden miehen ylivoimalla Tuusula sai vapaalyönnin alle kahdesta metristä, ja näppärän sivuttaissyötön jälkeen palloa kaivettiin ensimmäistä kertaa Tiikereiden rysästä. kavennusmaalin jälkeen Tiikerit hallitsi erän toista puoliskoa täysin isännän elkein. Joukkueen kuudes maali syntyi pitkän pyörityksen jälkeen maalin läheltä. Aivan erän lopulla kotijoukkue pääsi vielä ylivoimalle, mutta se pelattiin melko aneemisesti, eikä lisäpainetta saatu tuusulalaismaalille syntymään. Erä päättyi Tiikerien komennossa 6-1.

Kolmas erän jatkui siitä, mihin toinen erä päätettiin. Tiikerit hallitsi peliä täysin, eikä vastustaja saanut luotua yhtään paikkaa kotijoukkueen maalille. Tiikerien hyökkäyspäädyssä verkko sen sijaan soi aina säännöllisin väliajoin. 7-1 –lukemat niitattiin maalinedustan vaparista komeasti suoraan maalin kattoon, seuraava runnottiin pienestä maalinedushässäkästä sisään. Yhdeksäs maali oli osoitus siitä, että aina kannattaa vetää, kun siihen on mahdollisuus: kaukoveto upposi helpohkosti takakulmaan. Ottelun loppunumerot 10-1 syntyivät jälleen maalin edestä annetun vaparin jälkeen, kun peliväline käytiin kärkkäästi toimittamassa maalivahdin torjunnan jälkeen pömpelin perukoille.

Peli oli kokonaisuutena selkeästi Tiikereiden hallinnassa, mutta vastustajalle on annettava tunnustusta kovasta yrityksestä. FCT:ssä on selkeästi potentiaalia, ja monella pojalla jalka liikkuu todella liukkaasti. Tiikereiden peli oli jälleen ajoittain hyvinkin näyttävää: ykkösillä läpi kentän nopeasti jauhavaa kolmiopelaamista. Erityisesti vasemmalta laidalta rakennettiin sentterin kautta useita hyviä hyökkäyksiä. Koko joukkue oli myös mukavan työteliäällä päällä, ja jalkaa jaksettiin käyttää hyvin. FCT ei ollut kovinkaan kovasti karvaava joukkue, ja niinpä Tiikeri-pakeille jäi tilaa rakentaa peliä. Silti, tai ehkä juuri siksi avaussyötöt viipyivät monesti melko kauan. Syöttöpelissä on kaiken kaikkiaankin vielä koko joukkueella kauden mittaan pientä petraamista.

Tiikerit pelasi neljällä ketjulla, kun mukaan pelaavaan kokoonpanoon oli nostettu myös neljä haastajaryhmän pelimiestä, jotka onnistuivat omissa esityksissään oikein hyvin.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
5 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
7 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
8 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
9 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
10 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
10 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
Torjunnat:
Tuntematon pelaaja: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Tiainen Mico-Matias
Kenttäpelaaja
6Poutiainen Luukas
Kenttäpelaaja
8Röytiö Topi
Kenttäpelaaja
10Repo Rasmus
Kenttäpelaaja
11Lehto Väinö
Maalivahti
12Järnfors Samuli
Kenttäpelaaja
13Mäkinen Lauri
Kenttäpelaaja
15Tammipuro Viljami
Kenttäpelaaja
15Asp Eetu
Kenttäpelaaja
17Vihermaa Max
Kenttäpelaaja
19Nieminen Jere
Kenttäpelaaja
20Kahlos Juho
Kenttäpelaaja
21Halonen Riku
Kenttäpelaaja
22Kahlos Oskari
Kenttäpelaaja
23Vilen Thomas
Kenttäpelaaja
25Ikola Aapo
Kenttäpelaaja
29Nieminen Samu
Kenttäpelaaja
33Korhonen Teo
Kenttäpelaaja
37Hokkanen Eino
Kenttäpelaaja
38Manninen Niilo
Kenttäpelaaja
44Lapakko Ilmari
Kenttäpelaaja
47Claren Daniel
Kenttäpelaaja
99Suhonen Aaro
Maalivahti