Tapanilan Erä 04-05 Combo - Tiikerit E2005 Dragons (4 - 9)

Aika: 16.10.2015 18.00
Paikka: Arena Center Myllypuro
Sarja: Harjoitusottelut

Perjantaiehtoota voi viettää monella tavalla. Yksi hyvä versio on pakata mailat autoon, ja karauttaa Myllypuroon testaamaan Tapanilan Erän kanssa päivän kunto. Harjoituspeliin koottiin molemmille joukkueille yhdistelmät, jotka olivat sekoitus 04- ja 05-ikäluokan pelimiehiä. Erän nollavitoset olivat ottaneet pohjalle kunnon alkuverryttely kuuden tunnin säbä-leirillä. Tiikereistä puolestaan useampikin sankari ampaisi estradille lähestulkoon suoraan uimahallin tai kylpylän saunan lauteilta.

Myllypuron hallin lauteilta tarkasteltuna kunnon pohjalämmöt olivat selvästikin vain hyväksi. Peli alkoi heti hyvävauhtisena ja oli sitä loppuun asti. Alussa vauhtia oli opa hiukan liikaakin, koska molemmat pelasivat oudoilla kokoonpanoilla ja vieruskavereita oli normaalia hankalampaa löytää. Erä tokeni ihmetyksestä ensin, ja aloitti maalinteon. Puolentoista minuutin pelin jälkeen pallo kilautettiin ensin tolpan ulkoreunaan ja tilannetta seuranneessa pyörityksessä, kymmenen sekuntia myöhemminn, peliväline löysi etukulmasta tiensä Tiikeri-maalin perukoille.

Avausjakson alku oli tasaista vääntöä, mutta paremmat vetopaikat sai Erä. Vähitellen Tiikeritkin onnistui murtautumaan Erän puolustuksen läpi ja kunnollisia maalipaikkojakin alkoi aueta. Seitsemän minuutin pelin jälkeen syntyi lopulta kaivattu Tiikeri-maali. Erän puolustus oli jättänyt tilanteessa kaksikin järkälemäistä Tiikeri-hyökkääjää maalin eteen vapaaksi, ja ribarista pallon mailaansa saanut laituri sai kaikessa rauhassa vipata pallon pömpeliin. Maalin edestä syntyi myös Tiikereiden johtomaali ajassa 11:11. Erän veskaria päästiin jälleen rauhassa kokeilemaan useammankin kerran, ja kun riittävästi pääsi yrittämään, niin toki pallo lopulta iskettiin sisään. Jakson edetessä pelin painopiste siirtyi yhä enemmän Tiikerien hyökkäyspäätyyn. Kissapedoilla oli muutamia erinomaisia tilanteita lisätä johtoaan, mutta tulosta ei syntynyt. Taukotulokseksi jäi siis Tiikerien johto 2-1.

Heti toisen erän alkuun Tiikeri-veskari osoitti jälleen kerran, ettei voitosta pelaaminen jää maalivahtipelistä kiinni, kun Erä-hyökkääjän tarkka ja napakka veto kilpistyi erinomaiseen venytykseen. Toisessa päässä sen sijaan laulatettiin maaliverkkoa, kun Tiikereille annettiin taas veskarin edessä tilaa ja aikaa. Maalinedustan hässäkässä oli koko Tiikeri-vitja pahanteossa, ja kun jälleen päästiin yrittämään muutaman kerran, niin maalihan siitä syntyi. Pelikello näytti tuolloin aikaa 5:57. Ja ennen kuin kello oli seitsemää minuuttia lyönyt, löi Tiikerit jälleen: laituri ehti hyvin sentterin tarjoamaan oivaan läpisyöttöön ja kahden maalivahdin kanssa päästyään kiersi tämän ja tinttasi tauluun jakson loppuluvut 4-1. Toinenkin jakso oli melko tasainen ja pelin virtaukset vaihtelivat päädystä toiseen. Tiikerit oli kuitenkin lievästi kuskin paikalla: Vedot olivat vastustajaa laadukkaampia ja oman maalin edustaa varjeltiin selvästi tehokkaammin kuin kentän toisessa päässä. Pelinrakentelussa ei nähty erityistä elämää suurempaa, mutta syötöt löysivät selvästi avauserää paremmin omat miehet, vaikkakaan eivät aina sitä tilanteen rakentamisen kannalta parhaassa asemassa ollutta pelimiestä. Hyvä ja vauhdikas erä joka tapauksessa.

Kolmannen erän alku kulki Tiikereiden merkeissä, mutta tällä kertaa Erä teki maalit. Ensin neljän minuutin jälkeen Erän pakin syöttö löysi maalin kulmalla odotelleen hyökkääjän, jonka rystyvippaus vei pallon maaliin. Minuutti edellisestä tapanilalaishyökkääjä pääsi vapaasti purjehtimaan poikittain vasemmalta laidalta maalin eteen ja tyylikäs yläkulmaan napsahtanut rannari toi Erän jo maalin päähän. 4-3 –kavennuksen jälkeen Tiikerit otti lopullisesti ohjat käpäliinsä. Todella vaarallisia maalipaikkoja pystyttiin luomaan lähes liukuhihnalta. Erinomaisia maalitilanteita oli puolen kymmentä ennen kuin pallo saatiin seuraavan kerran Erän verkon perukoille. 5-3 –maali syntyi, kun sentteri jatkoi pelivälineen läpi murtautuvalle laiturille, joka ujutti pallon maaliin. 6-3 tuli pakin oikealta lähteneellä lämärillä takakulmaan, ja 7-3 heti perään rystypompulla neljästä metristä selkä maalia kohti. Tiikereiden kahdeksas maali kuvasti hyvin päivän peli-ilmettä:Tiikeri-hyökkääjä karvasi hyökkäysmaalin kulmalla pallon pois Erän pakilta ja kun pallo ajautui karvauksesta toisella tolpalla odotelleelle hyökkääjälle, veskarin tehtäväksi jäi vain kaivaa pieni pyöreä jälleen pois rysän perukoilta. Jakson loppupuolella nähtiin vielä kerran näppärä läpisyöttö Erän puolustuksen selustaan. Kaksi Tiikeri-hyökkääjää irtosi tilanteeseen liukkaimmin ja pallo oli jälleen pussissa. Aivan ottelun lopulla Erä hassutti kertaalleen koko Tiikeri-puolustuksen. Kolme oivallista syöttöä veivät Tiikerit cafeterian puolelle, ja Erä-pelurin edessä aukesi tyhjä maali. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin kavennusmaalin myötä 9-4.

Tiikeri-valmennus otti ennen peliä teemaksi yksilöiden esiin nousemisen osana joukkuepelaamista. Tuohon huutoon vastattiin varsin hyvin. Peli oli kokonaisuutena vauhdikas ja monilta pojilta nähtiin erinomaista tekemistä. Kaksinkamppailuita haluttiin voittaa ja maaleja tehdä. Jalka liikkui läpi ottelun sen mukaisesti. Valmennus olikin pelin jälkeen tyytyväinen näkemäänsä. Ottelu toteutettiin yhdessä Tiikerit 04 Haukkojen kanssa. Kokemus oli opettavainen ja hyvä. Yhteistyötä jatketaan varmasti eri muodoissa jatkossakin.

1 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 100:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 200:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 300:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 400:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää