Indians Black - Tiikerit E2005 Dragons (2 - 15)

Aika: 24.10.2015 18.00
Paikka: Esport Arena
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, kilpasarja

Jos oli Tiikereiden edellinen peli Oilersia vastaan peruspelaamista, niin samaa ei todellakaan voi sanoa ottelusta Indians Blackia vastaan. Indians joutui kohtaamaan ehkä iloisimmalla peli-ilmeellään koskaan pelanneen Tiikeri-yhdistelmän, joka silminnähden nautti kaukalossa omasta tekemisestään. Nauttimista tuskin vähensi se, että ryhmä iski sikermän toinen toistaan hienompia maaleja, ennen kuin peli vihellettiin toisen erän jälkeen poikki.

Otteluiden alut ovat usein olleet Tiikereille hiukan vaisuja. Nyt ei ollut näin. Ei todellakaan. Joukkue lähti peliin hurjalla drivella ja ensimmäinen avopaikka luotiin jo 39 sekunnin jälkeen, toinen namuttelupaikka pelattiin maalille pian minuutin jälkeen ja ensimmäisen viiden minuutin aikana Tiikereillä oli kuusi loistavasti pelattua vähintään miljoonan dollarin avopaikkaa. Pienenä miinuksena voitaneen pitää sitä, että nuo kaikki paikat missattiin. Ketsuppipullon korkki poksahti lopulta auki ajassa 5:36, ja optimistisimmat ehtivät jo ajatella pelin repeävän saman tien. Jo puoli minuuttia myöhemmin tulikin ottelun toinen maali. Sen teki kuitenkin Indians, kun maskin takaa yllättäen lähtenyt kääntölaukaus pääsi yllättämään siihen asti täysin työttömänä olleen Tiikeri-vahdin.

Tasatilanteessa ei viihdytty pitkään, vaan Tiikerien hillitön paine alkoi vähitellen tuottaa tulosta. Puoli minuuttia Indiansin tasoituksesta tuomarit osoittivat palloa jälleen keskiympyrään. Tiikereiden toinen maali syntyi rystyneppauksella maalivahdin jalan alta. Puolisentoista minuuttia myöhemmin oltiin pakin kaukovedon jälkeen jälleen keskiympyrässä. Hiukan toista minuuttia ehdittiin kolmatta maalia seuranneen aloituksen jälkeen pelata, kun Tiikerit teki yhden kauden komeimmista osumistaan:Indians-ryhmitys sahattiin Tiikerien puolustuksesta lähteneellä kolmiosyöttöpelillä täysin hajalle, ja kuvion päätteeksi kuula päästiin iskemään maalin edestä tyylikkäästi tyhjään pömpeliin. Maali oli erinomainen näyte siitä, mihin joukkue parhaimmillaan joukkueena pystyy. Aikaa pakin avaussyötöstä maalin tuloon kului tuskin montaa sekuntia. Ennen erän päätöstä pallo toimitettiin vielä kolmella terävällä vedolla Indians-veskarin selän taakse, viimeisin niistä etukulmasta veräjänvartijan kyljen kautta. Mainio erä Tiikereille siis numeroin 7-1.

Toinen erä oli juuri ja juuri ehtinyt alkaa, kun vikkeläjalkainen pakki nousi vahvasti vasemmalta ja löysi maalin edessä keskellä vapaana olleen sentterin, joka tinttasi pallon nuoruuden innolla suoraan pussiin. Maalin syntyyn ehti kulua aikaa vain 17 sekuntia. Kuin ensimmäisen erän toisintona, tämänkin jakson toisen maalin teki Indians. Joukkueelle vihellettiin vapaalyönti kuudesta metristä, ja kun joukkue pääsi omituisesti ensin harjoittelemaan vetoa kahdesti, niin lopulta kolmannella yrityksellä pallo toimitettiin komeasti suoraan Tiikeri-maaliin. Tuon maalin jälkeen punalamppu välkähtelikin ainoastaan Indiansin maalin tuntumassa. Mutta siellä se kyllä välkkyikin vähän väliä. Ajassa 2:35 syntyivät 9-2 –lukemat. Laituri oli unohtunut vapaaksi maalin kulmalle, ja kun pallo toimitettiin maalin takaa suoraan laiturin lapaan, niin veskarin ainoksi tehtäväksi jäi kaivaa kuulaa jälleen pömpelin pohjalta väljemmille vesille. Kymmenen maalin raja rikkoutui rystyvedolla, ja yhdestoista osuma syntyi vahvalla laiturin yksilösuorituksella. Laituri ajoi voimakkaasti estettynä isännän ottein maalintekosektorille ja veivasi vastustajan hakkaamanakin pelivälineen aivan maalivahdin edestä ilmiömäisesti takayläkulmaan. Tämän jälkeen pallo toimitettiin vielä neljästi Indiansin maaliin. Ottelun viimeinen osuma syntyi, kun Tiikeri-hyökkääjä purjehti näyttävästi koko kentän läpi ja viimeisteli loppulukemiksi nasevat 15-2.

Tiikeri-silmin katsottuna peli oli todella hieno. Ehkä hienoin pitkiin aikoihin. Toki maaleilla on oma merkityksensä, mutta vielä paljon tärkeämpää on se tapa, jolla maalit ja voitto tulivat: Jokainen, siis aivan jokainen Tiikeri-peluri pystyi haastamaan vastustajansa ja voittamaan tämän kaksinkamppailussa kerta toisensa perään. Tiikerien jalka liikkui todella liukkaasti ja liike oli vastustajaan nähden omaa luokkaansa, vaikka vastustajakaan ei ollut missään tapauksessa huonolla jalalla liikenteessä. Peliin mahtui komeiden maalien lisäksi loistavia vartaloharhautuksia, vahvoja pallon ylöstuonteja, avoimien syöttölinjojen hakua ja hyödyntämistä ja kaiken kaikkiaan todella näyttävää viisikkopelaamista. Pelaajat tukivat toisiaan hyvin ja pystyivät aika ajoin jopa yllättävänkin kypsästi vaihtamaan paikkoja keskenään esimerkiksi pakkien nousujen aikana. Jotain viisikkopelaamisesta kertoo sekin, että Tiikerien maalia kohti tuli koko ottelussa vain neljä vetoa.

Vastustaja ei ollut millään lailla huono, mutta tällä kertaa joukkueiden välillä oli kuitenkin huima ero. Indiansin lohdutukseksi sanottakoon, että lauantai-iltana Espoossa nähtyä Tiikeri-ryhmää ei olisi kyennyt moni muukaan oman ikäryhmän joukkue haastamaan.