Tiikerit E2005 Dragons - Tiikerit 04 Haukat (3 - 8)

Aika: 2.11.2015 18.00
Paikka: Tiger Sport Areena
Sarja: Harjoitusottelut

Dragons otti kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä mittaa vuoden vanhemmasta Tiikeri-katraasta, kun harjoituspelissä samaan kaukaloon liiteli 04 Haukat. Edellisessä kohtaamisessa Haukat jyräsi Dragonsin murskalukemin. Nyt lähdettiin yrittämään tasaisempaa vääntöä.

Dragons aloitti vauhdikkaasti ja saikin luotua erän alkuminuuteilla painetta Haukkojen maalille. Reppuun asti palloa ei kuitenkaan saatu toimitettua ja melko pian pelin painopiste alkoi siirtyä Dragons-päätyyn. Haukat pystyi liikuttamaan palloa hyökkäyspäädyssään ja iski kolmen minuutin kohdalla pelivälineen maalin eteen tulleesta syötöstä verkkoon. Reippaat kolme minuuttia myöhemmin verkko soi jälleen. Maalin eteen parkkeerannut Haukka-hyökkääjä näytti, että koolla on väliä. Dragons-pakki ei pystynyt juurikaan häiritsemään isompaansa, joka kiepautti pallon maalin alakulmaan. Myös kahdessa seuraavassa maalissa Dragons-puolustus oli selvästi myöhässä pelin virtauksesta. Haukkojen kolmas maali syntyi hyvällä vedolla etukulmasta ja neljännessä oli ties kuinka monetta kertaa kaveri maalin edessä vapaana. Haukat viimeisteli kahdessatoista minuutissa neljä maalia ja muutamaan lisämaaliinkin olisi ollut mahdollisuuksia. Ajassa 11:59 Haukoille tuomittiin kahden minuutin jäähy, jonka aikana Dragons sai muutaman hyvän vedon, mutta toivottu avausmaali jäi edelleen odottamaan itseään.

Peli ei ollut aivan niin yksipuolista kuin maalilukemista voisi päätellä. Myös Dragons pääsi rakentamaan laitojen kautta omia hyökkäyksiään. Palloa ei kuitenkaan saatu liikutettua mieheltä toiselle kuin satunnaisesti. Haukat peitti syöttölinjat ja pääsi nopeisiin vastaiskuihin kerta toisensa perään. Haukat pelasi systeemillä, jossa laituri jäi Dragons-hyökkäysten aikana target-pelaajaksi Dragons-pakkien taakse, ja kun hyökkäys saatiin katkaistua pallo heitettiin nopeasti yleensä vapaana odotelleelle pelimiehelle, joka pääsi useasti kokeilemaan Dragons-molarin valppautta. Erätauolle siirryttiin Haukka-johdossa 4-0.

Toisessa erässä pelin kuva ei juurikaan muuttunut. Alle minuutissa kuula oli vastahyökkäyksen seurauksena jälleen Dragons-maalissa. Pientä lohtua antoi ajassa 2:45 saatu 1-5 - kavennusmaali. Vapaalyönnissä ei aikailtu, vaan iskettiin pallo nopeasti takakulmaan. Maalien valossa toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi, sillä Haukat pystyi latomaa pallon Dragons-maaliin vain kahdesti. Pelin kuvassa ei kuitenkaan ollut suurta eroa avauserään nähden. Yritystä kyllä oli melko mukavasti, mutta silti pelaamisesta jäi lievä sordiino päällä tekemisen maku. Pieni pelirohkeuden puute johti siihen, että ihan täysillä ei kaveria aina haastettu ja kaksinkamppailutilanteet hävittiinkin lähes järjestäen. Pelaamisessa oli koko ajan hiukan kiireen tuntua ja syötöt edustivat useimmiten toivotaan toivotaan –genreä. Maalin eteen saatiin palloa toimitettua melko paljon, mutta siellä oli tilaa ja aikaa totuttua vähemmän. Erä Haukoille 6-1.

Kolmas erä oli Dragonsin paras. Ajassa 4:15 Dragons-sentteri pääsi hakemaan keskeltä itselleen vetopaikan, ja iski kuulan varmasti maalin perukoille. Peli kaventui edelleen, kun pakki toi pelivälineen rohkeasti alueelle, syötti keskelle ja suora jatkoveto suhahti verkkoon. Dragons tuli maalilla jo lukemiin 3-6. Erän lopulla Haukat sai kuitenkin vielä kaksi onnistumista. Niistä molemmat olivat pelin kuvalle todella tyypillisiä target-pelaajan hakuja. Loppulukemat siis Haukoille ansaitusti 8-3.

Kyllä pelissä yritystä ja ennen kaikkea vauhtia oli. Jalka liikkui hyvinkin sillä tasolla, mihin on totuttu. Haukat vaan olivat selkeästi vahvempia ja ennen kaikkea ulottuvampia. He pystyivät sulkemaan varsin tehokkaasti Dragonsin syöttölinjat. Tilaa ja aikaa oli kentän joka osa-alueella vähemmän, kuin mihin on totuttu ja siksi oman kaverin löytäminen oli vaikeampaa kuin yleensä. Toivomisen varaa antoi lähinnä liiallinen kainostelu. Ennalta vahvempaa vastustajaa kunnioitettiin hiukan liikaa, eikä aina lähdetty edes todella testaamaan, mihin omat eväät riittäisivät. Se on mentaalipuolella selkeä kehittämisen kohde, minkä vuoksi on hyvä ja tärkeää, että näitä pelejä pelataan.

1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 200:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 300:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 400:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 500:00VastustajaEi syöttäjää