Tiikerit E2005 Dragons - Tampereen Classic 05 (6 - 3)

Aika: 2.1.2016 16.30
Paikka: Arena Center Hakaniemi
Sarja: HFC E05, kilpasarja

Lounaat eivät onneksi painaneet liikaa vatsassa, kun lauantain toisessa pelissä kohdattiin Tampereen Classic. Dragons lähti hakemaan ottelussa revanssia elokuussa mestareiden cupissa tulleelle tappiolle, ja alku näyttikin heti lupaavalta. Tiikeri-yhdistelmä siirtyi kuskin paikalle jo alle minuutissa, kun pakki nosti kaaripallon keskialueen yli, ja laiturin suora jatko tavoitti yksin maalin tekoon päässeen sentterin.  Peli virtasi kovalla tempolla läpi koko avausjakson päästä päähän. Molemmat joukkueet saivat pelattua erinomaisia maalipaikkoja, mutta varsinkin Tiikeri-päädyssä maalin kehikot pelastivat useammankin tilanteen. Erän puolivälin jälkeen Tiikereille tuomittiin jäähy. Alivoimapelaaminen oli kuitenkin mallikasta, eikä todella vaarallisia tilanteita juurikaan syntynyt.   Ajassa 11:47 yllättävä lörppy lähes puolesta kentästä lirvahti manselaisten kannalta onnekkaasti maaliin. Harmillinen osuma, mutta pelitilanteisiin nähden sitä voidaan pitää oikeutettuna.   Hyvävauhtinen avausjakso päättyi tasan 1-1.

Toinen jakso alkoi ryminällä. Erän ensimmäisen kolmanneksen aikana Classic-veskari sai kaivaa pallon kolmesti verkkonsa perukoilta, ja läheltä piti –tilanteita oli ainakin toinen mokoma. Puolentoista minuutin kohdalla Tiikerit siirtyi ”b-pisteen kaarelta” tulleella vedolla johtoon ja minuuttia myöhemmin sentteri tuuppasi laiturin hyvän passin uudestaan pömpeliin. Tiikereiden neljännen maalin Classic tarjoili hopeavadilla, kun hiukan epäonnistunut maalivahdin avaus suuntautui suoraan paraatipaikallaan odotelleelle Tiikeri-sentterille. Reppu heilui vain pari sekuntia siitä, kun pallo irtosi veskarin kädestä.

Myös Classicilla oli omat vaaralliset paikkansa. Maalin tekoon tamperelaiset tarvitsivat kuitenkin kahden miehen ylivoiman. Hiukan erän puolivälin jälkeen Tiikereille puhallettiin minuutin välein kaksi jäähyä. Classicin tasoinen joukkue ei jättänyt tilannetta hyödyntämättä, vaan käytti paikkansa hyväkseen. YV-maali syntyi ajassa 10:15. Pelin kuva säilyi edelleen suht tasaisena. Classicilla iski vaarallisesti vastaan, mutta Tiikeri-puolustus ja erityisesti puolustuksen viimeisenä lukkona jälleen ollut laadukas maalivahtipeli antoivat joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta. Voitto alkoikin häämöttää, kun Tiikeri-sentteri karvasi puolessa kentässä pallon pois, eteni vetopaikkaan ja sijoitti pelivälineen ajassa 12:30 aivan tolpan viereen. Tiikerit johti 5-2. Viimeisen minuutin aluksi Classic otti jäähyn. Peli ehdittiin juuri ja juuri saada käyntiin, kun Tiikeri-pakin pommi helähti yläputkeen ja siitä kimmonneesta ribarista päästiin iskemään pelille lopullinen niitti.  Puoli minuuttia ennen loppua Classic pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 6-3 Tiikereille.

Peli oli hyvä ja vauhdikas. Classicin ennakoitu pakkeja reippaasti paineistava karvauspelaaminen pystyttiin murtamaan hyvin sekä jalalla että nopeilla pystysyötöillä. Tarvittaessa palloa heitettiin vastustajan alueelle ja saatiin näin lisäaikaa puolustuksen organisoimiseen. Yksi keskeinen tekijä ottelun lopputuloksessa oli maalivahtipeli, joka onnistui tällä kertaa Tiikeri-päädyssä selkeästi naapuria paremmin. Maukas voitto kaiken kaikkiaan.

1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
5 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
6 - 200:00VastustajaEi syöttäjää