Tiikerit E2005 Dragons - ÅIF 05 Blue (6 - 4)

Aika: 2.1.2016 18.30
Paikka: Arena Center Hakaniemi
Sarja: HFC E05, kilpasarja

Ottelusta ÅIF:a vastaan odotettiin ainakin katsomossa hiukan Classsic-peliä helpompaa. Sitä ei saatu. Päinvastoin. Ottelusta tuli Tiikereille todella vaikea. ÅIF:n vahvuudet tiedettiin, mutta silti niihin ei pystytty reagoimaan riittävän tarmokkaasti. Esimakua tästä saatiin, kun heti parin minuutin pelin jälkeen Tiikeri-pakki ei pystynyt pitämään liukasta sipoolaishyökkääjää kiinni. Tämä pyöräytti itsensä maalin edessä vapaaksi, harhautti veskarin ja siirsi pallon rysään. Takaiskumaali ei masentanut Tiikereitä, vaan yritystä piisasi vähintäänkin riittävästi. Tällä kertaa vaan vedot viuhuivat säännönmukaisesti maalin ohi. Oli aivan kuin ÅIF-maali olisi hylkinyt palloa. Vihdoin lähes yhdeksän minuutin kovan yrittämisen jälkeen peliväline löysi tiensä etukulmasta sisään. Tasoitusmaalin jälkeenkin vetoja sateli ÅIF-päätyyn, mutta vain harvoin kohti maalia. Sipoolaiset hyökkäsivät nopeilla oikean laidan kautta tulleilla vastaiskuilla useita kertoja vaarallisesti Tiikeri-maalille, joka kuitenkin varjeltui lisäosumilta. Seuraavia maaleja jouduttiin odottamaan aivan avausjakson lopulle. Tiikereiden toista maalia edelsi hyvä viisikkopelaamisen jakso. Pallo saatiin välillä iskettyä kohti veskaria, josta kimmonneen ribarin Tiikeri-hyökkäys toimitti kärkkäästi verkkoon. Jakson loppulukemat 3-1 Tiikereille sinetöi sentterin tarkka rannari yläpesään vain kolme sekuntia ennen jakson loppua. Avausjaksolla nähtiin vauhtia melko paljon, mutta ajatus ei aina tullut jalan tahdissa. Peli meni aika ajoin melkoiseksi miekkailuksi ja rikkonaiseksi sählyn peluuksi. Positiivisin asia avausjaksolla oli yrittäminen.

Tilanne alkoi näyttää Tiikeri-leirissä jo melko hyvälle, kun pallo toimitettiin heti toisen jakson alussa jälleen ÅIF-maalin perukoille. Tämän jälkeen alkoivat kuitenkin suuret vaikeudet. ÅIF tiivisti entisestään otettaan ja pystyikin haastamaan Tiikeri-lauman vielä todelliseen vääntöön voitosta.  Sekavassa pelissä ÅIF sai jakson yhdeksän minuutin kohdalla vaparin. Vedosta tulleessa ribarissa oli ensimmäisenä ÅIF-hyökkäys, ja peli kaventui numeroihin 4-2. Heti perään ÅIF tuli läpiajosta jo yhden maalin päähän. Samaan maalintekoputkeen saatiin onneksi myös Tiikeri-väriä, kun nopea kääntörannari painui sisään antaen Tiikereille jälleen kahden maalin kaulan. ÅIF tuli kuitenkin vielä uudestaan peliin mukaan. Se otti erän lopussa kuudennen pelaajan sisään ja pystyikin iskemään kavennusosuman. Sipoolaisten kova paine purkautui kuitenkin käytännössä siihen, kun Tiikerit pystyi lyömään pallon tyhjään pussiin. Tuolla maalilla kuitattiin tiukan taiston jälkeen 6-4 –voitto Tiikereille.

1 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
5 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 000:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
6 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
6 - 200:00VastustajaEi syöttäjää