LeBa-96 - Tiikerit E2005 Dragons (5 - 6)

Aika: 4.1.2016 12.00
Paikka: Arena Center Myllypuro
Sarja: HFC, E05 kilpasarja, finaali

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun kenttäkuulutus kutsui avausviisikot kaukaloon. Tiikerit lähti hallitsemaan palloa ja viemään peliä – ja onnistuikin siinä, mutta heti pallon saatuaan LeBa käänsi aina nopeasti pelin virtauksen kohti Tiikeri-maalia. Peliä pelattiin päästä päähän, mutta LeBa pääsi pykälän verran parempiin paikkoihin. Erityisesti poikittaissyötöt hyökkäyssuunnassa vasemmalta oikealle olivat myrkkyä Tiikeri-puolustukselle.

Avausjakson seitsemän ensimmäistä minuuttia oli pelitilanteiden kannalta tasainen, mutta Tiikereiden kannalta tuloksellisesti onneton alku pelille. LeBa käytti sille tarjotut paikat tehokkaasti hyväkseen ja hankkiutui jo 3-0-johtoon. Tällaisissa tilanteissa auttaa, kun joukkueelle on kertynyt vuosien varrella jo melko paljon sekä pelirutiinia että myös voittamisen kulttuuria. Aiemminkin on nähty, että kolmen tai neljän maalin takaa on vielä kyetty nousemaan voittoon. Eikä usko loppunut nytkään. Lisäpontta toiveikkuudelle saatiin jo minuutti LeBa:n kolmannesta maalista: Tiikeri-sentteri ja laituri pelasivat itsensä kolmiopelillä läpi koko kentän, ja lopulta sentteri kiskaisi aitiopaikalta, suoraan maalin edestä, pelivälineen pömpeliin. Erittäin tärkeä maali oli myös erän viimeisellä minuutilla syntynyt yv-osuma. Valmennuksen puffaama pelipaikkojen kierrättäminen lennossa sai aikaan kaunista jälkeä, kun sentteri syötti vasemmasta laidasta pystysyötön keskelle maalin eteen nousseelle laiturille, joka käänsi kuulan ykkösellä yläpeltiin. Tiikerit nousi jo maalin päähän Pohjois-Karjalan pojista. Tauolle mentiin siis LeBa:n komennossa 3-2, mutta Tiikerit oli saanut hengen päälle. Toiselle jaksolle jäi parannettavaa lähinnä kahdessa asiassa: pallon jakamisessa hyökkäyksessä riittävän aikaisin pelikavereille ja painottoman puolen LeBa-hyökkääjän kiinni saamisessa puolustuksessa.

Toisen erän alku ei ollut juurikaan ensimmäistä parempi. Palloa etsiskeltiin Tiikeri-maalista jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. LeBa meni vaparista jälleen kahden maalin johtoon 4-2.  Päät eivät onneksi edelleenkään painuneet Tiikeri-penkillä, ja miksi olisivatkaan painuneet. Vain minuutti ehti kulua LeBa-maalista, kun Tiikeri-sentteri sai hyökkäyspuoliskon vasemmalla laidalla vastustajan avauksen lapaansa ja pisti pallon varmasti pussiin. Maalienteon kissa-hiirileikki jatkui heti perään jälleen Tiikeri-päädyssä, kun pallo toimitettiin vielä kerran Tiikeri-molarin selän taakse. LeBa otti tuolla osumalla ajassa 3:47 taas kahden maalin kaulan Tiikeri-katraaseen. Tiikeri-lasien läpi katsottuna oli hyvä, että siihen ne pohjoiskarjalaiset tanhut sitten loppuivatkin. Jatkossa maaleja teki vain Tiikerit. Paine oli yhä enemmän ja enemmän LeBa:n päädyssä ja tulostakin syntyi. Ajassa 5:45 pallo rouhittiin maalin edestä sisään. Hyvistä tilanteista huolimatta takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut pitkään aikaan lisämaaleja. Erän puolivälissä LeBa otti hölmön jäähyn, jonka aikana Tiikerit tuli ensimmäistä kertaa ottelun alun jälkeen tasoihin. Yli, siis yli puolesta kentästä lähtenyt rannari vei pallon alapesään. LeBan veräjänvartija ei varmasti osannut odottaa vetoa.

Joukkuepeli oli toisella jaksolla parempaa kuin ensimmäisellä, mutta tiukoissa paikoissa ratkaisuihin tarvitaan usein yksilöiden vastuunottoa. Näin nytkin. Pelin ratkaisuksi jäi todellinen tahtomaali, jossa sentteri murtautui ensin väkisin kahden pakin välistä veskarin eteen, mutta epäonnistui harhautuksessaan. Tahtotekijät olivat kuitenkin kohdallaan, ja hän kaivoi ohi pallon uudestaan pelattavaksi ja veivasi sen väkisin uudestaan maalin eteen ja lopulta takayläkulmaan. Kolme iholla ollutta LeBa-pelaajaa ei pystynyt estämään maalin syntyä. Pari viimeistä minuuttia palloa pyrittiin pitämään hyökkäyspäädyssä, ja siinä onnistuttiinkin aika hyvin. LeBa sai vielä aivan pelin lopussa yhden vetopaikan, mutta pallo sudittiin maalin ohi.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan tasainen ja finaalipelin arvoinen. LeBa oli todella laadukas vastustaja, joka oli jo varsin lähellä voittoakin. Joukkue oli juuri niin hyvin organisoitu ja tasaisen hyvä, kuin osattiin odottaakin. Tiikerit oli kuitenkin tänään kokonaisuutena piirun verran vastustajaansa edellä. Tiikereiden karvauspeli oli vahvempaa, hyökkäysten rakentelu monipuolisempaa ja viimeistelykin riittävän hyvää. Joukkue oli kokonaisuutena myös jalalla hiukan vastustajaansa edellä sekä hyökkäyksen murtautumistilanteissa että puolustuksen karvaus- ja blokkauspelissä.

Hieno turnaus kaiken kaikkiaan! Hyvä pojat!