Loiske Panthers - Tiikerit E2005 Dragons (4 - 14)

Aika: 13.2.2016 12.00
Paikka: Esport Arena
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, eliittisarja

Loiske kohdattiin nyt ensimmäistä kertaa. Eliittisarjassa on otettava kaikki keinot käyttöön. Loisketta paineistettiin jo pelin alla, kun Dragonsin sijasta kentälle tulikin lämmittelemään Tykit. Loiskeen pelimiesten ja joukkueen johdon ilmeet olivat lievästi sanottuna epäuskoisia, kun he seurasivat Tykkien alkulämmittelyä. Tiikeri-joukkue ei tainnut näyttää ihan siltä, kuin Espoossa oletettiin. Espoolaisten helpotus oli silmin nähtävissä, kun kopista alkoi kentälle valua selkeästi kevyemmän kaliiberin Tiikeri-pelureita.

Peli alkoi selkeästi Tiikereiden komennossa. Huippuvaarallisia tilanteita ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ennen kuin ajassa 2:03 pallo toimitettiin maalin takaa veskarin eteen, johon sentteri tuli voimalla ja laittoi kuulan sisään. Valmennus halusi ennen ottelua joukkueelta pallon hallintaa ja pelin kontrollointia. Tämä onnistui läpi avauserän varsin mallikkaasti. Kova paine Loiskeen päädyssä tuottikin mukavan nipun osumia. Tiikereiden toinen maali syntyi viiden minuutin jälkeen hyökkäysalueen puolivälistä alapesään suunnatulla vedolla. Vain muutamia kymmeniä sekunteja myöhemmin Tiikeri-sentteri nousi laidalla vahvasti päätyyn ja siirsi pelivälineen maalin eteen. Paikalle ahnaasti nousseelle laiturille riitti, kun hän laittoi mailan maahan ja ohjasi kuulan sisään. Neljännen maalin petasi pakki vahvalla nousullaan. Syöttö maalin eteen tavoitti Tiikeri-hyökkääjän, jolle riitti jälleen pelkkä pallon siirto maalin perukoille. Pelikello näytti aikaa 10:14. Vain hetkeä myöhemmin laiturin veto hyökkäysalueen puolivälistä otti jostain kimmokeen ja painui sisään alapesään.

Ensimmäisen erän jälkeiset 6-0 –lukemat sinetöi viimeisellä minuutilla laituri henkilökohtaisella taidollaan: Muutama veivi puolen kentän jälkeen ja pallo kuudesta metristä yläpesään. Tiikerit ei antanut avauserässä vastustajalle pienintäkään mahdollisuutta tulla peliin mukaan. Tiikeri-veskarille ei kertynyt koko erän aikana yhtään ”aitoa” torjuntaa.

Toisen erän alussa myös Loiske pääsi paremmin palloon kiinni ja sai kehitettyä muutamia vaarallisia vetoja, jotka kuitenkin suuntautuivat yli ja ohi maalin. Erän avausmaalin teki kuitenkin Tiikerit: Ajassa 3:56 pakin veto takakulmaan pääsi yllättämään Loiskeen veräjänvartijan. Yksi pelin komeimmista osumista syntyi toisessa erässä ajassa 6:54. Tiikerit loi erinomaisen hyökkäyksen, jossa pakki nousi oman maalin takaa lähelle keskiviivaa ja käytti pallon laiturilla, joka siirsi keskelle sentterille. Vastustamaton veto vei Tiikerit jo 8-0 –johtoon.

Loiskeen avausosuma oli onnenkantamoinen: espoolaispelurin veto lähes keskirajalta osui vetoa blokanneen puolustajan lapaan, josta se nousi korkealle ja tippui veskarin selän taakse maaliin. Tiikerit kuittasi takaiskumaalin nopeasti pakin hyvällä kaukovedolla. Erän lopulla maaleja tehtiin vuorotahtiin. Reilun yhdeksän minuutin jälkeen pelattiin jälleen kaunis kuvio jonka päätteeksi pakki nousi esiin ja tinttasi pallon sisään. Loiskeen toinen osuma syntyi, kun joukkue sai vaparin aivan maalin edestä ja iski pallon muurin läpi suoraan sisään. Toinen jakso oli ajoittain aivan loistavaa pallonhallintaa, jossa peliä rytmitettiin vaihtelevilla kuvioilla. Pelivälinettä tuotiin ylös sekä jalalla että nopeilla syötöillä, joissa varioitiin mainiosti laitojen kautta etenemistä ja sentterin kautta pelaamista. Kolmiopelit onnistuivat useaan otteeseen varsin mallikkaasti, ja pallo siirtyi hyvin kaverilta toiselle. Loiskeen puolustus sahattiin erässä useaan otteeseen palasiksi. Ajoittain pelin meni kuitenkin hiukan huolimattomaksi sutimiseksi, ja pallo menetettiin suotta vastustajalle. Toisen erän loppulukemat olivat Tiikereille 11-2.

Kolmannen erän alkuun Loiske sai rankkarin, josta espoolaispelaaja tälläsi pallon tarkasti yläpesään. Tilanne 11-3. Alle minuuttia myöhemmin Tiikereiden puolustusta vietiin pahemman kerran. Loiskeen nopea hyökkääjä kiersi laajassa kaaressa Tiikeri-maalin ja laittoi pallon lopulta sisään. Hyvää pelaamista Loiskeelta.

Espoolaisten neljännen maalin jälkeen Tiikerit sai jälleen hyvän pyöritysvaiheen Loiskeen päätyyn. Lopulta Tiikeri-pakki otti ohjat omiin käsiinsä, hassutti koko kentän ja latoi pelivälineen reppuun. Aikaa oli kolmannessa erässä kulunut 6:38. Alle kaksikymmentä sekuntia myöhemmin nähtiin jälleen hienoa koko kentän pelaamista Tiikereiltä, ja verkko heilui espoolaispäädyssä jo kolmannentoista kerran. Ottelun loppulukemat 14-4 taituroi Tiikeri-laituri, joka kiepautti pallon etukulmasta notkeilla ranteilla sisään.

Pelissä nähtiin paljon pakkien teräviä nousuja ja myös paikkojen vaihtoja kesken hyökkäyksen. Kunhan viisikot saavat vielä hyökkäyspäädyn pyörityksissä levittämään peliään hyökkäysalueen syvyydessä, niin jälki on vielä entistäkin tuhoisampaa. Joka tapauksessa hienoa kehitystä joukkueena pelaamisessa on selkeästi nähtävissä. Joukkueen sisälle on myös muodostunut useita tutkapareja tai suurempia kokonaisuuksia, jotka löytävät toisensa useimmiten varsin hyvällä prosentilla ja pystyvät näin hallitsemaan peliä aika ajoin suvereenistikin. Valmennus kierrätti kentällisiä niin, että kussakin erässä pääosan pelivastuusta kantoi kaksi kentällistä, joita kolmas kävi täydentämässä aika ajoin. Tämä saattoi hyvinkin helpottaa pelaavien kenttien pelirytmin löytymistä ja säilymistä.

1 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 100:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 200:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 300:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 400:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää