PSS Keltainen - Tiikerit E2005 Dragons (2 - 13)

Aika: 13.2.2016 16.00
Paikka: Esport Arena
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, eliittisarja

PSS-peliin oli tehty useita kokoonpanomuutoksia. Se ei tuntunut tahtia haittaavan, sillä avausmaali syntyi jo avaushyökkäyksestä ajassa 0:20. Pakki nousi terävästi ja syötti keskelle, josta sentteri iski pallon pömpeliin. Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla riitti vauhtia varsin mukavasti. PSS pääsi muutaman kerran erinomaisiin vetopaikkoihin, mutta viimeistelyt eivät onnistuneet. Myös Tiikerit hukkasi muutamia maalipaikkoja ennen kuin seuraavan kerran päästiin tuulettelemaan täysosumaa. Peliä oli pelattu lähes seitsemän minuuttia, kun PSS-molari torjui sentterin vedon eteensä ja paikalle ensin ehtinyt laituri lakaisi pallon sisään.

Tiikerit pystyi läpi lauantain pelaamaan pallon kerta toisensa jälkeen maalinteon kannalta aitiopaikalle aivan hyökkäyksen keskustaan. Ottelun kolmas ja neljäs Tiikeri-osuma syntyivät juuri siitä. Verkko heilui erinomaisilla vedoilla alle minuutissa kahdesti, ja Tiikerit karkasi alle seitsemässä minuutissa jo 4-0 –johtoon.

Ottelu oli vanhentunut tasan kymmenen minuuttia, kun PSS pääsi kaventamaan. Joukkue painoi vahvan hyökkäyksen Tiikeri-päätyyn, ja hyökkääjä pääsi muutamaan kertaan rauhassa ja vapaasti yrittämään maalin edestä osumaa. Nosto ylös toi porvoolaiset kolmen maalin päähän. Tiikerit onnistui PSS-kavennuksen jälkeen maalin teossa vielä kahdesti ennen ensimmäistä erätaukoa. Ensin laituri veti veskarista vasemmalta pienestä kulmasta takanurkkaan ja sen jälkeen nähtiin vielä vahvaa ja tuloksekasta viisikkopelaamista: Pakki nousi vasemmalta ja antoi eteen laiturille. Tämä syötti poikki kentän toiselle laiturille, joka odotti avonaisella takanurkalla ja laittoi pallon sisään. Komea kuvio.

PSS tuli avausjakson hyvällä jalalla peliin ja jaksoi haastaa Tiikereitä varsin mallikkaasti. Pieni ero pallonhallinnassa, viisikkopelaamisessa ja maalitilanteiden hyödyntämisessä kuitenkin näkyi tällä kertaa tulostaululla melko tylyinä numeroina.

Toisessa erässä pelin kuva säilyi jokseenkin avauserän kaltaisena. PSS sai hiukan paremmin rikottua Tiikereiden pelaamista ja tukittua parhaita vetopaikkoja. Peli oli kovaa vääntöä, jossa pallokontrolli oli edelleen Tiikereillä, mutta PSS laittoi tiukasti kampoihin. Ainoa maali syntyi jakson puolivälissä, kun laituri nousi ja veti itse sisään.

Kolmas erä oli jälleen maalirikkaampi ja myös pelillisesti Tiikereiden kannalta edellistä erää ehjempi. Vantaalaisten kahdeksas maali tuli ribarista. Sentteri nousi ja veti napakasti ja laituri kävi laittamassa pallon sisään.  Loistavalla pystysuuntaisella yhteispelaamisella syntyi myös yhdeksäs maali. Veto oli jälleen sitä luokkaa, että maaliverkot olivat lähes kirjaimellisesti tötteröllä. Seuraavaksi maalinteon variaatioista oli vuorossa pelivälineen ronkkiminen sisään maalin edestä. Tilanteessa oli enemmän tai vähemmän mukana koko hyökkäysvitja.

PSS sai toisen osumansa hiukan onnekkaasti, kun Tiikeri-pelurin harhasyöttö oman maalin takaa maalin eteen tarjosi mainion paikan PSS-hyökkääjälle, joka myös käytti tilanteen hyväkseen.

Reilu viisi minuuttia oli peliaikaa jäljellä, kun Tiikeri-sentteri oli jälleen toimistollaan ja toimitti pallon vuorenvarmasti sisään. Heti seuraavasta hyökkäyksestä laituri veivasi pallon jo kahdennentoista kerran PSS-maaliin. Ottelun loppulukemat syntyivät kolmannen erän ajassa 12:29, kun sentteri väänsi vahvasti maalin takana ja passasi maalin eteen unelmapaikan. Tilanne oli jälleen hyvä osoitus tahdosta pelata pallollisena.

Suuresta maalierosta huolimatta PSS antoi kelpo vastuksen. Löysää ei ollut varaa antaa yhtään, muuten PSS iski heti vastaan. Kaiken kaikkiaan päivän peleistä nousi selkeästi esille muutama havainto: Maalivahtipelistä nämä ottelut eivät jää kiinni. Tiikeri-veskarit voittavat säännöllisesti omat kaksinkamppailunsa. Pakkien osalta nousuihin kannustaminen teki hyökkäyspelaamiselle todella hyvää. Peliin saatiin lisää variaatioita ja kun joukkueella riittää useimpiin vastustajiin nähden nopeutta, niin vaarallisia tilanteita saadaan luotua kuin liukuhihnalta. Joukkueella on myös kykyä vaihtaa lennossa pelipaikkoja ja erityisesti sentterit ehtivät tarvittaessa paikkaamaan nousevan pakin jättämää tilaa. Pallonhallintaa tukevat harjoitteet ovat myös selkeästi kehittäneet joukkueen kykyä hallita pelivälinettä nopeassakin pelin virtauksessa. Paniikkiratkaisuja tulee yhä harvemmin. Hyökkäyspäässä on kokonaisuutta ajatellen erinomaista, että jokainen kentällinen pystyy maalintekoon. Kaikki vitjat menevät terävästi ribareihin ja haluavat laittaa pelivälineen sisään. Sokerina pohjalla joukkueesta löytyy henkilökohtaista kykyä toimittaa pallo sisään lähes paikasta kuin paikasta huikealla prosentilla.

1 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 100:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 200:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 300:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 400:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 500:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
2 - 600:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää