GrIFK, Green - Tiikerit E2005 Dragons (4 - 10)

Aika: 23.4.2016 14.00
Paikka: Campo Sportcenter, Vantaa
Sarja: Etelä-Suomi, pojat, E2, aluelopputurnaus

Tiikereiden avausottelu aluelopputurnauksella alkoi vahvasti, ja paine saatiin heti työnnettyä Granin päätyyn. Syötöt maalin eteen eivät kuitenkaan löytäneet kanssapelaajan lapaa ja varsin pian vastustajakin pääsi peliin kiinni. Ottelun avausmaalin syntyi onnenkantamoisella, kun Tiikeri-pyörityksen jälkeen Grani-peluri nosti roikkupallon kaukaa omalta alueelta kohti Tiikeri-maalia. Hiukan maskista tullut ja maalin edessä hankalasti pompannut pallo pääsi yllättämään Tiikeri-vahdin ja vei Kauniasten toivot maalin johtoon. Peliä oli pelattu 3:24. Tiikeri-joukkue pystyi tämän jälkeen luomaan nopeaan tahtiin kolme aivan avointa maalintekopaikkaa , mutta  vastustajan maali pysyi koskemattomana. Pelikello näytti 7:05, kun Tiikereiden onnistui lopulta rikkoa kuparisensa pakin vedolla.

Avauserä oli täynnä tapahtumia, ja peli virtasi päädystä päätyyn Tiikereiden ollessa kuitenkin lievästi kuskin paikalla. Hiukan kymmenen minuutin jälkeen Tiikereille puhallettiin keskialueen rikkeestä jäähy, jota ehdittiin pelata tasan minuutti ennen kuin pallo oli maalissa, Granin maalissa. Oikealta sisään tullut nopea hyökkäys päättyi komeaan rystyveiviin, joka siirsi Tiikeri-ryhmän johtoon. Johtoasemasta ei kauaa päästy nauttimaan, kun Tiikeri-pakit päästivät Granin hyökkääjän vapaasti nousemaan maalin kulmalle ja lyömään kuulan sisään. Aivan erän lopulla ensin Granin peluri pääsi maalin edestä aitiopaikalta viemään joukkueensa johtoon, jonka Tiikerit kuitenkin kuittasivat heti perään siirretyn rangaistuksen aikana. Erän loppulukemat 3-3 olivat tilanteisiin nähden ansaitut.

Toisen erän alku jatkui tasaisena vääntönä, ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Tiikerit oli kuitenkin se osapuoli, joka lopulta käytti omat paikkansa vastustajaa paremmin.  Ajassa 20:34 peliväline lapioitiin maalin edestä väkisin verkon perukoille. Pari minuuttia myöhemmin reppu heilui jälleen. Grani-veskari ei  ehtinyt tilanteessa kissaa sanoa, kun melko kaukaa lähtenyt Tiikeri-laiturin veto laittoi maaliverkon lähestulkoon päreiksi. Tiuikerit voitti toisen erän lukemin 3-0, kun varsin usein tällä kaudella nähty kiertorannari sujahti ajassa 25:59 verkon perukoille.   Grani sai erän lopulla pahan pyörityksen Tiikeri-maalille, mutta Tiikeri-puolustus kesti erityisesti veskarin huipputorjuntojen varassa. Aivan erän lopulla Tiikerit sai pallon vielä maaliin, mutta tuomaristo katsoi maalin syntyneen vasta summerin soitua. Toiselle erätauolle mentiin siis lukemissa 6-3 Tiikereille.

Kolmannessakin erässä peli jatkui varsin avoimena ja vauhdikkaana. Joukkuepelin hienouksia ei paljoa nähty, mutta moni pelimies poltteli karstoja pois koneesta viikonlopun tulevia koitoksia ajatellen. Jalka liikkui paremmin kuin pallo. Erässä saatiin viisi tilastomerkintää: Ensin ajassa 35:02 pakin kaukoveto takanurkkaan vei vantaalaiset 7-3 johtoon. Grani kavensi pian läpiajosta, kun molemmat Tiikeri-pakit olivat innokkaina hyökkäämässä, eikä jalka aivan riittänyt nopean Grani-hyökkääjän kyytiin. Erän lopun kolme Tiiekri-maalia kuvaavat peliä melko hyvin. Tulosta tehtiin yksilötaitoon ja tahtoon perustuvilla henkilökohtaisilla ratkaisuilla. Viitisen minuuttia ennen pelin loppua sentteri käänsi pelin keskialueella nopeaan vastaiskuun ja viimeisteli itse. Pari minuuttia myöhemmin oman ratkaisunsa teki Tiikeri-laituri, joka nousi ahnaasti vasemmalta ja väänsi röyhkeästi pallon maalin eteen ja siitä sisään. Ottelun loppulukemat 4-10 niittasi Tiikeri-pakki komealla puolesta kentästä lähteneellä vedolla. Grani-maalin kehikko kilahteli iloisesti, kun kuula painui yläpesään.

Grani antoi ottelussa erinomaisen vastuksen, ja silläkin oli erityisesti kahdessa ensimmäisessä erässä omat paikkansa lisätä maalisaldoaan tuntuvastikin. Kokonaisuutena ja erityisesti paremman viimeistelynsä vuoksi Tiikerit kuitenkin ansaitsi ottelussa voiton. Hyvä Tiikerit!

1 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 000:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 100:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 200:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 300:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
4 - 400:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää