Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #11 Juuso Salo & #7 Mattias Kokljuschkin

18.09.2021

tiikerittutuksi117.jpg

F-liigakauden 2011-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa.

Ensimmäisenä vuorossa ovat keskushyökkääjä Juuso Salo ja oikea laitahyökkääjä Mattias Kokljuschkin. Myös aikanaan U19-maajoukkueen leiririnkiin kuuluneet hyökkääjät ovat kuluvalla kaudella Tiikerilauman luottopalasia.

Tiikerien kapteenistoon kuuluva Salo, 25, on tuttu näky edustuksen paidassa jo pidemmältä ajalta. Tiikeripaita on tullut Salolle tutuksi, sillä hän ei ole edustanut pelaajaurallaan mitään muuta seuraa. 

- 14 tai 15 vuotta sitten perustettiin E- tai D-junioreissa Tiikereissä joukkue ja sillä tiellä ollaan edelleen, muistelee Salo.

Miesten edustusjoukkueessa Salo on pelannut jo useamman kauden ajan, ja tehopisteitä on ropissut tilille tasaiseen tahtiin. Ensimmäisellä pääsarjakaudellaan 2017-18 miesten Divarissa Salolle kertyi 9+5=14 tehopistettä ja seuraavalla Divari-kaudella 3+15=18 pistettä. Hyppy seuraavalle kaudelle liigatasolle ei aikaansaanut lovea Salon tehotilastoihin, vaan hän jatkoi tehopisteiden nakuttelua liigassakin omaan tasaiseen tyyliinsä. Ensimmäinen liigakausi kerrytti miehen pistepussia 7+6=13 tehopisteen verran ja viime kaudella 12+4=16 pistettä.

Salon peliä seuratessa ei tehopisteiden pidä antaa hämätä, sillä hänet tunnetaan kokonaisvaltaisesta työskentelystään kentällä. Esikuva kokonaisvaltaisuuteen taisi paljastua samalla, kun haastattelussa kysyttiin tarinaa Salon pelinumeron taustalla:

- Numero (11) tulee jääkiekon puolelta, sillä Saku Koivu on aina lapsena ollut suosikkipelaajani. Olen itse koettanut olla samanlainen pelaaja salibandyaskissa, toteaa Salo esikuvastaan.

Salo nousi nuorella iällä Tiikerien edustusjoukkueen kapteeniksi. Näin hänellä on varmasti ollut suuri vaikutus joukkueen hyvään henkeen, jonka hän mainitsee yhdeksi parhaaksi asiaksi Tiikereissä:

- Parasta on yhteisöllisyys ja tutut kaverit. Vaikka joka vuosi porukka hieman vaihtuu, niin aina on hyvä henki. Hyvät taustahenkilöt ja yleisestikin hyvä fiilis niin joukkueessa, kuin seurassakin, tuumii Salo.

Tiikeri-faneilta Salo toivoo vahvaa taustatukea, mikäli tilanne sen sallii: 

- Innolla odotetaan pelejä, toivottavasti saadaan katsomot täyteen jengiä ja mahdollisimman moni saapuu paikalle katsomaan uutta Tiikereitä, rohkaisee Salo

Haastatteluvuorossa seuraavaksi on 26-vuotias Mattias Kokljuschkin. Kokljuschkin kulkee pelikentillä ja hänen itsensä mukaan myös pitkälti kenttien ulkopuolella lempinimellä Masse. Suomen maankamaralla Masse ei ole edustanut mitään muuta seuraa, kuin Tiikereitä, mutta vyöltä löytyy kolmen kauden visiitti Ruotsin kentillä. Tie Ruotsiin vei aikanaan opintojen perässä ja pelit sujuivat Gävle GIK:n ja IBF Falunin organisaatioissa. Nyt tovi paluustaan kotimaan kentille, hänellä lähtee käyntiin neljäs pääsarjakausi Tiikerien paidassa.

Tiikerien toiselle Divari-kaudelle mukaan hypännyt Masse saalisti toistaiseksi ainoalla kaudellaan kotimaan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla tehopisteet 13+6=19. Kahdella niitä seuranneella liigakaudella pisteitä on kertynyt 52 peliin 12+6=18.

Jos Salo tunnetaan kentän kokonaisvaltaisesta operoimisesta, tunnetaan Kokljuschkin eritoten ratkaisukyvystään. Jos Masse löytää vapaan irtopallon maalintekosektorilta, on kovin suuret todennäköisyydet, että hetken kuluttua pallo on verkossa. Tästä todisteena historian kirjoista löytyy kausi 2014-15 A-poikien SM-runkosarjassa, kun Massen laukaus löysi tiensä verkkoon peräti 28 kertaa 19 ottelussa. 

Kun syytä Massen pelinumerolle kysyttiin, ei hän antanut yhtä suoraa vastausta kuin vierellä ollut kollega Salo. Rivien välistä pystyy kuitenkin jotain tulkitsemaan:

- Pelinumeron (7) on oikeastaan tullut varmaankin fudiksen puolelta. Yleensä siellä parhaat pelaa aina seiskalla, Masse toteaa virnistäen.

Salon Tavoin, myös Kokljuschkin on käynyt Tiikeri-pelaajapolun kauttaaltaan läpi.

- Kun seura perustettiin vuonna 1997, on tullut todennäköisesti jo nojailtua mailaan kentän laidalla. Noin 4-5 -vuotiaana olen aloittanut kerhossa hieman muita nuorempana ja koittanut pysyä mukana kyydissä. Muistaakseni 15-16 -vuotiaana liityin miesten mukaan, kun pelattiin 2. divisioonaa, muistelee Masse.

Kysyttäessä parasta puolta Tiikereissä, Masse peesaa pitkälti haastattelupariaan Saloa:

- Kyllä minunkin on pakko sanoa yhteisöllisyys, mikä on täällä semmoista, mitä muualta ei voi saada. Vaikka pelaajia vaihtuisi kauden jälkeen, niin hyvät ystävyydet säilyvät silti kentän ulkopuolella, Masse toteaa jämäkästi. 

Myös Masse lähettää tervetuloviestin kaikille Tiikeri-faneille saapumaan sankoin joukoin Urheilutalon lehtereille:

- Tulkaa ihmeessä, sen takia tätä hommaa tehdään, että saadaan yleisön edessä pelata. Tulkaa nauttimaan, toivottaa Masse.

Tiikerit avaa kautensa sunnuntaina 19.9 F-liigan avauskierroksella kotiottelulla Westend Indiansia vastaan. Tikkurilan Urheilutalon ovet ovat yleisölle avoinna ja Tiikerit toivottaa kaikki Tiikeri-kannattajat tervetulleiksi seuraamaan Salon, Kokljuschkinin ja muun Tiikerilauman otteita tämän kauden liigassa.

Kausikortit nyt myynnissä, osta omasi Tiketin kautta ja varmista itsellesi paikka Tikkurilan Tiikerien F-liiga -kaudelle 2021-2022!

Teksti: Gabriel Airaksinen

14.02.2024Tiikerit vankisti paikallispelivoitoilla asemiaan Divarin kärjessä!
17.12.2023Flamingo Spa palkitsi juniorijoukkueiden tsempparipelaajia!
02.12.2023Mattias Kokljuschkin Inssi-Divarin kuukauden pelaaja!
30.11.2023Suomen Cup puolivälieräottelu Tiikerit vs Nokian KrP Tikkurilan Urheilutalo pe 15.12
23.11.2023Ilmoittautumiset kevään salibandykouluihin ja harrasteryhmiin käynnissä!
17.11.2023Arvonta! Voita Leevi Loipon Game Worn -pelipaita!
06.11.2023Tiikereille paikallispelivoitto ja jatkopaikka Suomen Cupissa!
26.10.2023Niklas Nykänen U19 maajoukkueeseen EFT-turnaukseen!
24.10.2023Tiikerit P16 ja T18 SM-sarjaan!
29.09.2023Tikkurilan Tiikerit ja Flamingo Spa yhteistyö jatkuu!

Siirry arkistoon »