C93 SM välierät

07.04.2009

Lauantai

Ensimmäinen välierä pelattiin lauantaina Tikkurilan urheilutalossa hienoissa puitteissa tv-matolla. Yleisöäkin oli paikalle saapunut, pikaisen laskutoimituksen perusteella 291 henkilöä.

Tiikerit aloitti ottelun aivan jäässä, sillä yhdeksässä minuutissa taululla oli numerot 0-3. Tähän väliin aikalisä ja uusi herääminen. Tauon jälkeen pallollinen hallinta siirtyi Tiikereille,oma pää pidettiin puhtaana mutta toivottua kavennusta ei loppuerässä saatu tehdyksi.

Toisen erän alussa SSV siirtyi sähellyksen päätteeksi jo 0-4 johtoon. Tämän jälkeen olikin kentällä hetken aikaan vain yksi joukkue. Blue onnistui vihdoinkin tekemään kavennuksen ja hetkeä myöhemmin tilanne oli jo 3-4. Kotiyleisö odotti jo tasoitusta. Isot ottelut ratkaistaan kuitenkin marginaaleissa ja niin kävi myös nyt. Kesken vahvan Tiikeri-jakson onnistui SSV tekemää kaksi maalia ja jälleen oltiin reilulla takamatkalla.

Viimeisen erän alussa saatiin jälleen kavennusta. Tiikerit jatkoi vahvaa painostusta, mutta keskialueen pallonmenetyksen jälkeen vastustajalle 2 vs 1 ja jälleen kolisi. Hetkeä myöhemmin Tiikereillä loistopaikka hyökkäyspäässä, mutta valitettavasti pallosta pyyhittiin vain pölyt ja viittä sekuntia myöhemmin pallo olikin omassa maalissa.

Tiikerit syttyivät vielä kerran tahtomaalilla ja vaihto vaihdolta eroa kurottiin kiinni. Kuusi minuuttia ennen päätöstä peli oli jo 7-8. Aikaa tasoitukseen oli siis rutkasti. Tällä kertaa voimat olivat kuitenkin menneet takaa-ajoon ja tasoitusta ei saatu muutamasta hyvästä yrityksestä huolimatta.

Sunnuntai 2.välieräottelu

Joukkue saapui Myllypuroon reilut neljä tuntia ennen ottelua. Hyvät lämmöt, pastat ja palikset ja eikun taisteluun. Myllypuron Sonera- vai mikä-se-nyt-oli-kentän katsomot olivat jo puoli tuntia ennen ottelua aivan täynnä. Katsojia oli vähintään yhtä paljon kuin aikaisemmin päivällä pelatussa miesten SM-finaalissa.

Edellisenä päivänä omaan tasoonsa nähden heikon ottelun pelannut Tiikerilauma oli nyt liikkeellä hyvällä sykkeellä. Sinisestä vinkkelistä katsoen, harmiksemme oli myös kotijoukkue.

SSV aloitti jälleen maalinteon, kun vastustajan hyökkääjä pääsi kolmen pelaajan keskeltä sutaisemaan maaliin. SSV lisäsi johtoa ylivoimalla ja taulussa ei ollut peliaikaa pelattu kuin 10 minuuttia. Nyt onneksi Tiikereiden maalia ei tarvinnut odottaa liian kauan. Kaksi nopeaa kuittausta takasi lähdön erätauolle tasatilanteessa.

Toinen erä oli täysin Tiikereiden painostusta. Tiikereiden maalivahdille kertyi erässä ainoastaan yksi torjunta. Vastaavasti toisessa päässä oli lukemattomia maalipaikkoja + läpiajo jne. Ja jos pallo olikin jo maaliin menossa, niin pitihän sinne ilmestyä loistavasti pelanneen SSV:n maalivahdin käsi. Maaleja ei tässä erässä nähty.

Kolmas erä oli trilleri mikä ei heti unohdu. Tiikerit siirtyi johtoon hienolla kääntölaukauksella. SSV tasoitti kuitenkin jälleen ylivoimalla. Erä eteni loppua kohti tasaisena joskin tuomarit saivat sykkeen nousemaan aika-ajoin niin pelaajien kuin katsojienkin keskuudessa.

Tiikereille tarjottiin ratkaisun avaimet ylivoimalla reilut kolme minuuttia ennen loppua. Ylivoimalla saatiinkin pelattua aikalisällä suunniteltu tekopaikka ja pallo maaliin. SSV otti maalivahdin pois heti aloituksen jälkeen ja alkoi hakea tasoitusta. Tämä draama ei olisi ollut kuitenkaan kunnollinen, mikäli ei olisi tapahtunut seuraavaa:

SSV:n hyökkäys katkaistiin omalla alueella ja Bluen pelaaja lähetti täydellisen noston kohti tyhjää maalia...pallo sisätolppaan,ei maalia. Seuraavasta vastustajan hyökkäyksestä tuomittiin vapari Tiikereiden maalin edestä. Vapari onnistuttiin torjumaan, mutta seurannut jatkolaukaus muutti puolustajan kädestä suuntaa ja lipui maaliin. Jokainen joka oli paikalla, riippumatta leiristä, muistaa miltä tuntui. Pelikellossa oli aikaa jäljellä 30 sekuntia,joten,jatkoaika.

Jatkoaika oli varovaista pelailua molemmin puolin. Molemmilla oli noin kaksi paikkaa, mutta muuten molemmat pyrkivät virheiden välttämiseen.

Rankkarit ei eivät ole mukavin tapa ratkaista ottelua, mutta näin se sääntöjen mukaan kuitenkin menee. Rankkareissa vain kaksi ensimmäistä Tiikeri-pelaajaa onnistuivat. SSV oli lopulta parempi rankkareissa maalein 2-3.

Sunnuntaina 5.4.2009  klo 20.36 oli yleisön huutaessa mustapaitainen kotijoukkue suuressa kasassa maalivahtinsa ympärillä.Taustalla valkopaitainen vierasjoukkue hiljaisena, jonka jokaisen pelaajan kasvoista loistaa pettymys. SSV on tiputtanut Tiikerit Bluen finaalista rangaistuslaukausten jälkeen otteluvoiton 2-0.

C93 Blue kunnioittaa vastustajaa ja tulosta. Parempi voitti ja SSV on ansaitusti finaalissa.

Seuraavan kerran Bluen otteita voi käydä seuraamassa sunnuntaina 12.4 Tiikeri Areenalla jossa pronssiottelussa vastaan asettuu Classic Tampereelta. Tervetuloa kannustamaan Tiikerit mitaleille!

08.05.2024Pelaajahaku kauden 2024-2025 joukkueisiin käynnissä!
26.04.2024Yhteistyö Stadiumin, Fat Pipen ja adidaksen kanssa jatkuu!