Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #81 Tuomas Tiainen & #29 Valtteri Järnfors

20.09.2021

tiikerittutuksi2981.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa. Ensimmäisen esiteltiin pitkäaikaiset Tiikeri-pelurit Juuso Salo ja Mattias Kokljuschkin. Heidän haastattelun voit lukea täältä.

Seuraavana haastateltavaksi kutsuttiin nuorempaa Tiikeri-kaartia, kun esittelyvuorossa ovat 18-vuotiaat hyökkääjä Tuomas Tiainen ja puolustaja Valtteri Järnfors. Käytännössä koko Tiikeri-pelaajapolun läpikäyneet pelurit ovat nyt uuden haasteen äärellä, kun molemmilla on edessään ensimmäinen kausi miesten edustuksen mukana.

Tuomas Tiainen on täksi kaudeksi Suomeen palannut Tiikereiden pelaajakasvattamon yksi talismaaneista. Viime kausi vierähti Storvreta IBK:n Juniorallsvenskan-joukkueessa, joka toimi varmasti mahtavana oppikokemuksena niin elämässä yleensä, kuin salibandyssakin. Suomen kentillä mies on esiintynyt pelkästään Tiikerit-paidassa:

- Päädyin Tiikereihin ihan nuorena poikana, olisinkohan ollut ekaluokkalainen, kun saavuin ensimmäistä kertaa treeneihin, kertaa Tiainen seurahistoriaansa.

Nyt Tiainen on valmis paljastamaan kyntensä kotimaan liigatasolla.

Tiaista voidaan pitää jonkunlaisena mustana pantterina Tiikerien ratkaisijaosaston kannalta. Tämän väitteen tukena on Tiaisen valinta U16-maajoukkueeseen vuonna 2020, mikä kielii valtaisasta potentiaalista. Suuri osa kärkikenttien vastuuajasta syntyy varmasti P21 SM-sarjassa, mutta kauden mittaan on mielenkiintoista seurata, minkälaisen roolin Tiainen pystyy miesten edustusjoukkueesta itselleen valtaamaan. Tappiosta huolimatta Tiaisen P21 SM-sarjakausi alkoi mallikkaasti, kun Oilersia vastaan syntyi tehopisteet 1+1.

Tiainen on miesten edustusjoukkueen toiseksi nuorin pelaaja. Juniorijoukkueissa Tiainen on totuttu näkemään selässään numero 88. Numeron vaihdokselle löytyy kuitenkin hyvin looginen selitys, eikä vaihdos näytä vaikuttaneen suuresti:

- 88 meni kokeneemmalle pelaajalle, joten otin kasiykkösen siitä läheltä. Pelasin myös Ruotsissa viime kaudella sillä numerolla, pohtii Tiainen naurahtaen.

Jo historiaan katsottuna, Tiainen on viihtynyt hyvin Tiikereiden organisaatiossa. Hän naulaa parhaan puolen Tiikereistä hetkeäkään empimättä:

- Tämä yhteisöllisyys, tämä perhe. Se on mielestäni parasta Tiikereissä, toteaa Tiainen jämäkästi.

Tiikeri-faneille Tiainen lähettää ytimekkään ja itsevarmuutta hersyvän viestin:

- Tulkaa katsomaan, me luvataan pistää kaikkemme likoon kentällä, niputtaa Tiainen.

Seuraavaksi esittelyvuoronsa saa kauden 21-22 Tiikeri-miehistön kuopus, Valtteri Järnfors. 18-vuotias puolustaja kulkee edustusjoukkueessa lempinimellä Vata. Tiaisen tavoin, myös Järnfors on taivaltanut juniorivuodet läpi kauttaaltaan Tiikerien paidassa:

- Tulin Tiikereiden kerhoon 5-6 vuotiaana. Siitä lähtien olen ollut oikeastaan Tiikereiden messissä koko ajan ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa miehissä, toteaa Järnfors.

Järnfors on totuttu näkemään juniori-ikäluokissa joukkueensa luottopuolustajana. Tehopisteillä mies ei mässäile, mutta oma maalinedus pysyy siistittynä, mikä onkin puolustajan ydintehtävä. Liigatasolle hyppy on aina iso kynnys pelaajalle kuin pelaajalle, mutta viime kauden näytöt kesken jääneessä P21 SM-sarjassa puhuvat puolestaan. Tälläkin kaudella, Tiaisen tavoin, Järnforsia tullaan näkemään myös Tiikerien P21 SM-sarjajoukkueen kokoonpanossa.

Pelinumerona (29) historiaa Järnfors avaa seuraavasti:

- Se tuli joskus ihan skidinä ensimmäisen kerran vastaan, kun isä kysyi minkä pelinumeron haluan ottaa. Nyt kun pelivuosia on tullut enemmän, on löytynyt monta esikuvaa, jotka pelaavat samalla pelinumerolla, muistelee Järnfors.

Haastattelija ei voi olla kysymättä edellisestä viittauksesta, että kuuluuko Mika Kohonen näihin esikuviin:

- Kyllä, hän on yksi heistä, vahvistaa Järnfors.

Tiikerit on tunnettu vahvasti kannattajakulttuuristaan ja Tiikerisydämen omistamisesta. Urheilutalon kotiottelut houkuttelevat säännöllisesti hyviä katsojamääriä lehtereille ja pelaajat pelaavat pitkiä uria Tiikeri-paidassa. Edeltäjiensä tavoin, nostaa Järnfors seuran yhteisöllisyyden parhaaksi osaksi Tikkurilan Tiikereitä:

- On se tämä perhe ja jengiltä löytyy Tiikerisydäntä täällä hallilla, sanoo Järnfors.

Myös Järnfors toivoo, että Tiikerisydämen omaavat kannattajat löytävät tiensä Urheilutalon katsomoon myös alkaneella kaudella:

- Löytäkää ihmeessä tienne tuonne katsomoon, me lupaamme pistää parasta kentällä. Ei muuta kuin katsomaan vain, perhe, paaluttaa Järnfors.

Tiikereiden edustusjoukkue avasi kautensa sunnuntaina Westend Indiansia vastaan. Seuraavan kerran Tiikerit ovat vauhdissa lauantaina 25.9 vierasottelussa LASBia vastaan. Kotiotteluihin Urheilutalolle palataan lokakuussa, jolloin pääsette todistamaan Tiaisen, Järnforsin ja muiden Tiikeri-talenttien ensiaskelia ylimmässä pääsarjassa.

Kausikortit nyt myynnissä, osta omasi Tiketin kautta ja varmista itsellesi paikka Tikkurilan Tiikerien F-liiga -kaudelle 2021-2022!

Teksti: Gabriel Airaksinen

14.02.2024Tiikerit vankisti paikallispelivoitoilla asemiaan Divarin kärjessä!
17.12.2023Flamingo Spa palkitsi juniorijoukkueiden tsempparipelaajia!
02.12.2023Mattias Kokljuschkin Inssi-Divarin kuukauden pelaaja!
30.11.2023Suomen Cup puolivälieräottelu Tiikerit vs Nokian KrP Tikkurilan Urheilutalo pe 15.12
23.11.2023Ilmoittautumiset kevään salibandykouluihin ja harrasteryhmiin käynnissä!
17.11.2023Arvonta! Voita Leevi Loipon Game Worn -pelipaita!
06.11.2023Tiikereille paikallispelivoitto ja jatkopaikka Suomen Cupissa!
26.10.2023Niklas Nykänen U19 maajoukkueeseen EFT-turnaukseen!
24.10.2023Tiikerit P16 ja T18 SM-sarjaan!
29.09.2023Tikkurilan Tiikerit ja Flamingo Spa yhteistyö jatkuu!

Siirry arkistoon »