Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #16 Miika Iskanius & #71 Eemeli Horttanainen

22.09.2021

tiikerittutuksi1671.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa. Aiemmin haastatteluvuoron saivat Tiikereiden edustuksen luottopalaset Juuso Salo ja Mattias Kokljuschkin sekä tuoreemmat juniorituttavuudet Tuomas Tiainen ja Valtteri Järnfors, mutta nyt kierros on ehtinyt jo kolmanteen haastateltavan pariin. 

Seuraavaksi haastateltava kaksikko on ehtinyt pelaamaan Tiikereiden lisäksi myös muissa seurajoukkueissa, mutta omaavat jo mittavan Tiikerit-historian.

Miika Iskanius, 27, kuuluu nuoren Tiikeri-miehistön kokeneeseen arsenaaliin. Jo edeltävän kolmen kauden ajan hän on kuulunut Tiikereiden tuloksentekoyksikköön ja on jokaisella kaudella ollut yksi joukkueensa tehokkaimmista pistenikkareista. Iskaniuksen selässään kantama numero 16 onkin varmasti noussut monen vastustajan valmentajan fläppitauluissa esiin punaisella tussilla ympyröitynä. Miehen omien sanojensa mukaan pelinumeron taustalla "ei ole mitään erikoista tarinaa":

- Joskus aikoinaan Erässä oli varattuina 10 ja 12, joten jostain siitä läheltä valikoitui 16, Iskanius toteaa nöyrästi.

Joukkueessa lempinimeä Mise totteleva pelimies on monikäyttöinen hyökkääjä, joka viihtyy niin keskikaistalla kuin laidassakin. Juonikkaista syötöistään tunnetun maestron ensimmäiset liigapisteet syntyivät kausilla 2013-14 ja 2015-16 Erän paidassa. Tiikereihin saapuessaan mies näytti kynsiensä terävyyden uransa toisella täydellä Divari-kaudellaan, iskien runkosarjan 26 peliin 32 tehopistettä. Myös tuon kauden pudotuspeleissä mies oli nykyisistä Tiikereistä tehokkain saalistaen 7 otteluun 11 pistettä. Noiden tehopisteiden saattelemana Tiikerit juhli liiganousua kauden päätteeksi.

Kysyttäessä Tiikereiden parasta puolta, mies on samoilla linjoilla aiempien haastateltavien kanssa:

- Varmaankin yhteisöllisyys. Täällä on varsinkin joukkueen sisällä ollut aina hyvä meininki ja vaikka jengi vaihtuisi, kaikki otetaan aina hyvin vastaan, kertoo Iskanius.

Kauden avausottelu Indiansia vastaan keräsi Urheilutalon katsomoon mukavasti yleisöä. Iskanius toivoo jatkossakin rutkasti Tiikeri-faneja seuraamaan omiensa tekemistä kotiotteluissa:

- Toivottavasti sankoin joukoin tulette katsomaan pelejä, ei muuta kuin hallille vaan, toivottaa Iskanius.

Seuraavana esittelyvuoron saa Eemeli Horttanainen, 22, jota kutsutaan joukkueessa lempinimellä Eme. Horttanainen on monipuolinen pelaaja, joka on varsinkin junioriurallaan totuttu näkemään hyökkääjän tontilla, mutta jolta luonnistuu myös luutiminen puolustajan roolissa.

Viime kausi Horttanaisella vierähti kasvattajaseura Blackbirdsin riveissä Suomisarjaa pelaten. Täksi kaudeksi Tiikeri-paitaan palannut Horttanainen on kuitenkin pukenut sininuttua päälleen urallaan jo parikin kertaa aiemmin. Horttanainen muisteli kotikylän lyhtypylväiden vaihtumista aikoinaan Tikkurilan kirkkaisiin valoihin seuraavasti:

- Ihan juniorina tulin Tiikereihin. Olen tosiaan Keravalta kotoisin, jossa porukka lopetti sinä kautena ja tultiin Tikkurilaan. Miesten mukaan nousin A-juniorien viimeisellä kaudella, eli kyseessä taitaa olla yhteensä kolmas kausi, yksi välikausi huomioiden. Nyt sitten taas takaisin täällä, kertoo Horttanainen.

Selässään Horttanainen kantaa pelinumeroa 71. Tarina numeron taustalla kytkeytyy myös Tiikereiden nykyiseen pelaajistoon:

- Suhteellisen kurja tarina, siirryin aikanaan Tiikereiden B-junioreihin ja kapteenilla oli käytössä haluamani numero 11. Tuo kapteeni oli edelleen Tiikereissä pelaava Juuso Salo, joten jouduin vaihtamaan 71:een. Tuosta numerosta on kuitenkin jo tullut oma numero, veistelee Horttanainen hymy huulillaan.

Horttanaisen mainitsema B-juniorikausi 2014-15 oli suhteellisen mallikas, sillä tehopisteitä syntyi yli piste per peli keskiarvolla. Tuota seuraavalla B-juniorikaudella SM-sarjassa pisteitä ropisi jo yli kahden tehopisteen keskiarvolla. A-poikien SM-sarjaa Horttanainen on pelannut Tiikereiden lisäksi myös yhden kauden hämeenlinnalaisen Steelersin paidassa, kaudella 2017-18. Ensimmäiset liigapelinsä Horttanainen pelasi Tiikereiden nousun jälkeen kaudella 2019-20, mutta maalitili liigan osalta on vielä korkkaamatta. Jos junioriuran saldoihin on yhtään peilaamista, voidaan olettaa tuon tilastovirheen korjaantuva pian.

Tiikereiden parasta puolta kysyessä ei sanavalmis mies arvo vastaustaan hetkeäkään:

- Tikkurilan Tiikereissä ylivoimaisesti parasta on hyvä meininki ja juuri se, mitä numero 16 (Iskanius) tässä vieressä sanoi, että vaikka porukka vaihtuu, on täällä hauskaa olla ja kiva treenata, sanoo Horttanainen.

Myös vapaassa viestissä kannattajille on Horttanainen samoilla taajuuksilla Iskaniuksen kanssa:

- Mennään samalla sapluunalla, eli toivotaan, että homma lähtee käyntiin hyvin ja saadaan ottaa yleisöä. Teidän pitää tulla katsomaan, täällä on kyllä katsomisen arvoista jengiä pelaamassa, kehottaa Horttanainen.

Kauden kotiavaus Indiansia vastaan keräsi liki 300-päisen kotiyleisön. Seuraavan kerran Tiikerit on vauhdissa Tikkurilan Urheilutalolla 10.10., kun vastaan asettuu Happee. Iskanius ja Horttanainen toivottavat teidät muun Tiikerit-miehistön tavoin tervetulleiksi mukaan!

Kausikortit nyt myynnissä, osta omasi Tiketin kautta ja varmista itsellesi paikka Tikkurilan Tiikerien F-liiga -kaudelle 2021-22!

Teksti: Gabriel Airaksinen

08.12.2022Ilmoittautumiset kevään salibandykouluihin käynnissä!
27.10.2022Tigerilla tapahtuu - syyskauden Tiikeriottelut!
16.09.2022Tiikerit nälkäisenä Divarikaudelle 2022-2023
17.06.2022Yhteistyö Fat Pipen kanssa jatkuu!
13.05.2022Tommy Helenius mukaan miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin!
28.04.2022Mikko Sjöholm miesten edustusjoukkueen mv-valmentajaksi!
04.04.2022Niklas Nykänen U17 maajoukkueeseen Floorball Future Stars-turnaukseen!
10.03.2022Pelaajahaku kauden 2022-2023 joukkueisiin käynnissä!
03.02.2022Tiikerit nousi Suomen kärkikymppiin lisenssipelaajien määrissä!
06.12.2021Ilmoittautumiset kevään salibandykouluihin käynnissä!

Siirry arkistoon »