HIFK parempi kärkikamppailussa

15.02.2015

Tiikerit kohtasi HIFK:n kärkikamppailussa Tikkurilan Urheilutalolla perjantaina. Sarjajohtajan varmuudella pelannut HIFK oli parempi ja ratkaisi ottelun lopullisesti päätöserän maali-iloittelussa.

Tiikerit - HIFK 5-11 (1-1, 0-3, 4-7)

Avauserä oli tasaista taistelua kummankin onnistuessa kerran maalinteossa. Maalinteon aloitti vierasjoukkueen Miska Ruuskanen terävällä kanttivedolla. Kotijoukkueen tasoitus oli komea Tom Pehrssonin harhauttaessa läpiajon päätteeksi näyttävästi HIFK-vahti Miika Kettusen.

Toinen erä alkoi vieraiden komennossa Timo Einiön lataessa heti ensimmäisessä vaihdossa johtomaalin. Tiikerit hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia mutta hyvistä paikoista huolimatta palloa ei saatu millään maalin asti. Vieraiden hyökkäyksissä oli enemmän terävyyttä ja tarkkuutta ja Asko Santeron ja Marko Vaition maaleilla erätauolle poistuttiin punanuttujen 1-4 johdossa.

Päätöserä oli melkoista maali-iloittelua pääosin vieraiden tahdissa. HIFK tuli erään vahvemmin ja Asko Santeron ja Ville Räkköläisen maaleilla Tiikerit oli pakotettu ottamaan aikalisä. Kotijoukkue sai hetkeksi pelijuonesta kiinni Joona Marjasen ja Mattias Kokljuschkinin onnistuessa kaventamaan numeroiksi 3-7. Iloa ei kauan kestänyt kun samojen herrojen Santeron ja Räkköläisen osumilla vieraat karkasivat kuuden maalin karkumatkalle. Pieni toivonkipinä nähtiin erän puolessa välissä Isto Ohvanaisen ja Joona Marjasen iskiessä peräjälkeen Tiikerit jälleen neljän maalin päähän. Illan tehomies Asko Santero murensi kotijoukkueen toiveet tälläämällä erän loppuun vielä kaksi maalia.