Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tiikerit tutuksi: #33 Kevin Starck & #13 Timon Merz

05.10.2021

tiikerittutuksi3313.jpg

F-liigakauden 2021-22 alussa Tikkurilan Tiikerien miesten edustusjoukkue esitellään parihaastatteluiden muodossa.

Tänään haastateltava kaksikko on näiden parihaastatteluiden osalta viimeinen. Tänään esittelyvuorossa ovat lämminlapainen Kevin Starck sekä nuori ja nälkäinen Sveitsin vahvistus Timon Merz.

26-vuotias Starck siirtyi täksi kaudeksi Tiikerien paitaan vietettyään viime kauden Divarissa SB Vantaata edustaen. Porkkalanniemen tuolla puolen salibandyoppinsa saavuttaneen Starckin junioriuralta löytyy yksi kausi A-poikien SM-sarjassa Kirkkonummi Rangersin riveissä, jonka jälkeen mies on viettänyt useamman kauden Etelä-Suomen miesten 2. divisioonaa tahkoten ja ehtinyt pyörähtämään Saksan pelikentilläkin, ennen siirtymistään pääsarjakentille.

Vasemmassa laidassa viihtyvän Starckin pelinumero on 33. Jos miehen omaa sanaa on uskominen, ei numeron taakse kätkeydy veret seisauttavaa trilleriä:
- Ei tuolla pelinumerolla ole mitään ihmeellistä (tarinaa). 9 oli aikanaan varattu, kun tulin Tiikereihin, joten päädyin kolmekolmoseen, toteaa Starck.

Starckin numeroa on totuttu näkemään tehotilastoissa Tiikereissä jo aiemminkin. Tiikerien liiganousuun päättyneellä kaudella Starck nakutteli 25 runkosarjapeliin muikeat 40 tehopistettä, yli maalin per peli osumatarkkuudella. Viime kaudella SB Vantaassa ei ollut samanlaista ilotulitusta, mutta potentiaalia siis löytyy vaikka mihin. Yleensä Starck on totuttu näkemään vahvan lapakäyränsä kanssa kyttäämästä paikkaa laukaista, mutta alkanut liigakausi on osoittanut miehen kyvyn myös pelintekoon, sillä kahteen ensimmäiseen otteluun Starck on jo netonnut 5 syöttöpistettä.

Taannoisella Saksan reissukaudella oli vahva vaikutus siihen, miten Starck päätyi edustamaan Tiikereitä:
- Tutustuin Saksassa Iskaniuksen Miikaan ja Lomakinin Joniin, heidän kauttaan päädyin Tiikeri-paitaan. Tämä on nyt yhteensä kolmas kausi Tiikereiden kanssa, pohtii Starck.

Kolmen kauden aikana Starck on ehtinyt kokemaan Tiikereissä jo paljon. Parasta puolta kysyttäessä, vastaus myötäilee mukavasti aiemmin haastattelussa olleiden pohdintoja:
- Joukkuekaverit on ihan parasta, ne on ihan älyttömän hauskoja äijiä, Starck paaluttaa.

Aiempien pelaajien tavoin myös Starck toivoo katsomoon rutkasti Tiikeri-kannattajia. Jos viimeisimpiä uutisia on uskominen, ei Starckin toive kantaudu täysin kuuroille korville:
- Toivottavasti pääsette kaukalon laidalle katsomaan pelejä, se olisi kyllä siistiä, toivoo Starck.

Toisena haastatellaan Tiikerien tämän kauden ulkomaalaisvahvistus, nimittäin 19-vuotias puolustaja Timon Merz. Sveitsiläisen Merzin haastattelu toteutettiin luonnollisesti englannin kielellä, joten vastaukset on käännetty kotimaiseen suuhun sopivaksi.

Merz saapuu Tiikereihin kotimaansa HC Rychenberg Winterthurista, jossa hän juniorisarjoissa edustamisen lisäksi on päässyt myös debytoimaan miesten NLA-pääsarjassa. Pitkänhuiskea pakki on myös tuttu näky Sveitsin juniorimaajoukkueista viime vuosilta. 

Ulkomailta Suomeen saapuvat pelurit ovat enemmän poikkeus, kuin sääntö. Uusia kokemuksia metsästäviä nämä tilaisuudet houkuttelevat, sillä kansallinen pelityyli vaihtelee suurimpienkin salibandymaiden osalta rutkasti. Tiikereihin Merzin osasi ohjata Sveitsin alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana toimiva Olli Oilinki:
- Saavuin joukkueeseen pari kuukautta sitten, eli suhteellisen uusi kaveri täällä. U19 maajoukkueemme valmentaja on suomalainen ja kysyin häneltä, olisiko Suomen suuntaan jotain kontakteja, sillä halusin tänne vuodeksi pelaamaan. Hän linkitti minut ja Jannen (Juote), josta eteenpäin asiat etenivät nykyiseen pisteeseensä, Merz kertoo.

Valtaosan vastuusta Merz tulee varmasti keräämään P21 SM-sarjassa, jossa hän pääsikin jo iskemään avausmaalinsa Suomen kentillä ottelussa Karhuja vastaan. Hän on ollut toistaiseksi mukana molemmissa Tiikerien tähänastisissa liigaotteluissa, mutta jäänyt vähälle vastuulle.

Selässään kannettava numero on Merzille tuttu jo aiemmilta kausilta Sveitsin kentiltä:
- Numeroni on 13, käytin sitä jo Sveitsissä ja olen miltei aina käyttänyt. Se sattui olemaan vapaana, joten otin sen täälläkin käyttöön, avaa Merz.

Merz on ehtinyt olemaan uudessa joukkueessaan mukana vain jokusen tovin. Kun parasta puolta kysytään, voidaan todeta Merzin kokevan olonsa tervetulleeksi:
- Pidän erilaisesta pelityylistä, joka Suomessa vallitsee. Olen myös pitänyt joukkuekavereistani, he ovat olleet todella ystävällisiä ja vastaanottavaisia. Hienoa olla täällä, päättää Merz.

Kysyttäessä terveisiä uuden seuransa kannattajille, Merzin toiveet ovat saman kaltaisia, kuin muillakin edustuksen pelaajilla:
- Toivottavasti saadaan yleisöä halliin, odotan innolla pelejä Tikkurilan fanien edessä, Merz sanoo.

Aiemmin haastatellut pelaajat:
#11 Juuso Salo & #7 Mattias Kokljuschkin
#81 Tuomas Tiainen & #29 Valtteri Järnfors
#16 Miika Iskanius & #71 Eemeli Horttanainen
#57 Christian Remes & #56 Karri Budde
#91 Mikko Ylikojola & #45 Jens Beijar
#3 Aki Kolari & #88 Sami Aalto
#61 Mikko Sjöholm & #92 Olli Taskinen
#26 Valtteri Laine & #93 Veeti Valajärvi

Teksti: Gabriel Airaksinen

14.02.2024Tiikerit vankisti paikallispelivoitoilla asemiaan Divarin kärjessä!
17.12.2023Flamingo Spa palkitsi juniorijoukkueiden tsempparipelaajia!
02.12.2023Mattias Kokljuschkin Inssi-Divarin kuukauden pelaaja!
30.11.2023Suomen Cup puolivälieräottelu Tiikerit vs Nokian KrP Tikkurilan Urheilutalo pe 15.12
23.11.2023Ilmoittautumiset kevään salibandykouluihin ja harrasteryhmiin käynnissä!
17.11.2023Arvonta! Voita Leevi Loipon Game Worn -pelipaita!
06.11.2023Tiikereille paikallispelivoitto ja jatkopaikka Suomen Cupissa!
26.10.2023Niklas Nykänen U19 maajoukkueeseen EFT-turnaukseen!
24.10.2023Tiikerit P16 ja T18 SM-sarjaan!
29.09.2023Tikkurilan Tiikerit ja Flamingo Spa yhteistyö jatkuu!

Siirry arkistoon »